Dal někdo dítě k adopci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
1.6.23 12:37
@smajlik345 píše:
Podle mě jo.
Nedávno v tv, žena odložila do babyboxu skoro roční holčičku (myslím, že měla skoro rok). Babybox anonymní, nikdo nic neví… A přesto se přihlásila nějaká její příbuzná, která holčičku chce a už ji i dostala do předběžné péče

tak roční holčička už nikdy nemůže být anonymní - má rodný list, chodila k lékaři,
anonymní je to, když porodí anonymní dítě - prostě bez ničeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.23 12:38
@bertoldina píše:
Příbuzný v řadě přímé a sourozenec adoptovat nemůže. Může dítě dostat do pestounske péče. Naše legislativa je velmi na straně biorodiny a matka je ta, co dítě porodila.

Díky za info. A myslíš, že by třeba ta máma byla schopná vysoudit dítě dcery do pěstnounské péče navzdory jejímu nesouhlasu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.23 12:38
@Tajemnadama píše:
Ano přesně tak to je. Tváří se že jsou sourozenci, obe ji říkají mami. :nevim:

To je opravdu šílený a pro mě nepředstavitelný, takhle balamutit školní dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
1.6.23 12:41
@unuděná píše:
To je opravdu šílený a pro mě nepředstavitelný, takhle balamutit školní dítě..

Tak ony spolu nebydli… Myslím že se vídají tzv svatecne :)

• Citovat
  • Upravit
53190
1.6.23 12:43
@Tajemnadama píše:
Tak ony spolu nebydli… Myslím že se vídají tzv svatecne :)

No to je celkem fuk. Stejně jí tahají za nos, což na jednu stranu chápu, protože tohle je tak zapeklité, že sama nevím, jak bych to malému dítěti vysvětlovala (že jsem jí nechtěla, tak jí mám babička, která je vlastně maminka?), na druhou je to opravdu ošklivý klam a až na to jednou přijde, tak jí to může pěkně poznamenat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.6.23 12:47
@Anonymní píše:
Dobré ráno, chci upozornit že tu hledám opravdu hlavně zkušenosti žen co si tímhle opravdu prošli, samozřejmě nemůžu vám zakazovat aby jste psali jen názory ale nečekejte že na ně budu moc odpovídat. Mám 2 týdny do porodu, po zdravotní stránce zatím vypadá všechno dobře, máme už i domluveno vše okolo adopce. Já už se na porod opravdu těším, těhotenství jsem si vůbec neužívala. Ale hodně se bojím že až porodím, dostanou mě emoce a hormony a celé si to rozmyslím. I když vím že by to vůbec nebyla dobrá varianta pro mě ani pro dítě. Nepřidal tomu ani partner který adopci navrhl, začal mít řeči aby jsme toho nelitovali atd. Řekla jsem mu že mu tedy dítě přenechám do výhradní péče, ale to by beze mě prý nezvládl. Opravdu prosím hlavně ty co si tím prošli, jak to zvládnout a dotáhnout do konce? Jak a jde vůbec bojovat proti údajným hormonům před kterými mě někteří tak moc varují? Důvody pro adopci jsou opravdu vážně a nikomu z rodiny bych dítě dát nechtěla…

Díky lidem, jako jsi ty, má třeba moje kamarádka dítě. a fakt je šťastná a dítě milované. Pro tebe určitě psychologickou pomoc. Můžeš zkusit i krizové linky, probrat s nimi postup i teď, před porodem. Trochu mám pocit, že si nejsi úplně rozhodnutím jistá, proto se ho tak bojíš. Takže třeba by ti pomohl hovor s krizovou linkou ještě ted :think: pak psycholog. Hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 12:47
@unuděná píše:
No to je celkem fuk. Stejně jí tahají za nos, což na jednu stranu chápu, protože tohle je tak zapeklité, že sama nevím, jak bych to malému dítěti vysvětlovala (že jsem jí nechtěla, tak jí mám babička, která je vlastně maminka?), na druhou je to opravdu ošklivý klam a až na to jednou přijde, tak jí to může pěkně poznamenat.

Nak nemusí říkat, že ji nechtěla, ale že se o ní starat nemohla, třeba protože je nemocná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.23 12:49
@Polední bouře píše:
Nak nemusí říkat, že ji nechtěla, ale že se o ní starat nemohla, třeba protože je nemocná…

Takže zalepit lež další lží? Tyjo, ty mě dokážeš pokaždé ještě negativněji překvapit. Co myslíš, že by byla další otázka té holčičky, hm? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 12:53
@unuděná píše:
Takže zalepit lež další lží? Tyjo, ty mě dokážeš pokaždé ještě negativněji překvapit. Co myslíš, že by byla další otázka té holčičky, hm? :roll:

Ne, je nejlepší říkat každému syrovou pravdu za všech okolnosti :lol:

Mimochodem, viděla jsi film Lhář, lhář? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.6.23 12:54
@Polední bouře píše:
Ne, je nejlepší říkat každému syrovou pravdu za všech okolnosti :lol:Mimochodem, viděla jsi film Lhář, lhář? :mrgreen:

Mezi „říkat syrovou pravdu za všech okolností“ a „lhát dítěti o jeho biologických rodičích“ je sakra široký prostor. Ale jak říkám, v tomto případě bych vůbec nevěděla, jak to podat, aby to holčička pochopila a nezhroutila se z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
1.6.23 12:58
@Nenitamduch píše:
Mit partnera a presto dat dite k adopci to je fakt dno :poblion:
a z lidi co te podporuji je mi taky zle, na tom neni zodpovedneho vubec nic :roll:

DNO je tak maximálně tvůj příspěvek..

bez lidí, jako je zakladatelka (a určitě to chce taky sílu) by lidi jako já nikdy neměli dítě!

Otřesné je, když někdo hodí dítě do kontejneru, to je hrůza…
ale dát dítě k Adopci či do Babyboxu vnímám jako poměrně odvážný a zodpovědný počin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
1.6.23 12:59
@unuděná píše:
Mezi „říkat syrovou pravdu za všech okolností“ a „lhát dítěti o jeho biologických rodičích“ je sakra široký prostor. Ale jak říkám, v tomto případě bych vůbec nevěděla, jak to podat, aby to holčička pochopila a nezhroutila se z toho.

Jistě. Ale asi se shodneme, že říct že maminka nechtěla asi není zrovna šťastné, obzvlášť když se vidaji. A říct, že byla nemocná zas taková lež není. Když nechtěla vlastní dítě, tak evidentně nějak psychicky nemocná byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
1.6.23 13:03
@Nenitamduch píše:
Mit partnera a presto dat dite k adopci to je fakt dno :poblion:
a z lidi co te podporuji je mi taky zle, na tom neni zodpovedneho vubec nic :roll:

bylo by lepší, kdyby ho zabila a hodila do popelnice, nebo ho roky týrala? ne. Tak se sklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
1.6.23 13:07
@Jazmine píše:
Soudit nebudu. Ale proč včas nepodstoupila interupci? Tohle prostě nikdy nepochopím. Bohužel v čr to není jako ve filmu, že by hned dítě putovalo do teplé náruče náhradních rodičů. Budou si ho podávat na službách v kojeňáku různé tety než se někomu konkrétnímu svěří a to trvá někdy velmi dlouho…

Soudíš, navíc adoptivní rodiče již má.

• Citovat
  • Upravit
7976
1.6.23 13:18
@Jazmine píše:
Soudit nebudu. Ale proč včas nepodstoupila interupci? Tohle prostě nikdy nepochopím. Bohužel v čr to není jako ve filmu, že by hned dítě putovalo do teplé náruče náhradních rodičů. Budou si ho podávat na službách v kojeňáku různé tety než se někomu konkrétnímu svěří a to trvá někdy velmi dlouho…

Takže zabít to dítě by bylo lepší než ho dát někomu, kdo na dítě léta čeká? :poblion:
A ne, pokud podepíše příslušné papíry, dítě jde do adopce hned. Známí si takto brali z porodnice 48 hodin staré novorozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí