Dálkové studium a snažení o miminko

Anonymní
22.7.12 12:47

Dálkové studium a snažení o miminko

Ahoj, mám takové dilema.
Studuji dálkové střední školu je mi 22 (odložila jsem studium kvůli práci v zahraničí).
Jsem ve druhém ročníku.
Chtěli bychom s manželem dítě. Manželovi je 35 takže už je dost vyzrálí na to mít děti.
Máme byt a příjmy.
Moje otázka zní, zda je nějaká šance zvládnout dálkové studium s miminkem?
A jestli si myslíte, že je ta správná doba do toho jít?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2351
22.7.12 12:54

Určitě si myslím, že se to zvládnout dá, tedy pokud budeš mít někoho, kdo ti v případě potřeby pomůže. Já sama čekám miminko na přelomu listopadu/prosince, v březnu podávám přihlášku do školy a jednoho prcka už doma mám a nijak zvlášť se toho nebojím.. Nějak se to zvládne, né? Takže za mě do toho jdi, pokud se na to sama cítíš a manžel tě podpoří a pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.12 12:59

@Gabčulinda
určitě a taky budeme mít obrovskou podporu od manželovi maminky. Už se také nemůže dočkat vnoučka :)
Manžel mě podpoří jak se dá o to nemám strach.
Miminko chci vlastně už od 20, ale chtěla jsem ještě počkat.
Na oboru co studuji se dochází jednou nebo dvakrát za měsíc na nepovinné konzultace. Takže také si myslím, že by se to zvládlo.
Jinak děkuji za pozitivní názor. Bála jsem se, že mi tu každý napíše, že se to nezvládne a podobně… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15404
22.7.12 13:06

Ahoj, určitě se to dá zvládnout v pohodě, s přehledem. Sama jsem studovala a končím VŠ dálkově s prckem, a funguje to mnohem lépe, než když jsem chodila do práce ;)
Není nic neobvyklého, když mamky na MD studují i denní studium a taky to jde - samozřejmě za většího přispění a pochopení rodiny :D

Tak držím palce! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.12 13:07

@rhiannon
děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22.7.12 13:52

Já si to vyzkouším na vlastní kůži… Taky studuju dálkově a když mu budou asi čtyři měsíce, budu maturovat. :roll:

Taky jsem dost zvědavá, jak to dám…

Každopádně v naší třídě dálkařů je víc maminek, co se jim v průběhu studia narodilo dítě, takže zvládnout se to asi dá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.12 14:30

Dodělala jsem doktorské studium s dvojčaty :mavam:

• Citovat
  • Upravit
29436
22.7.12 17:15

Příspěvek upraven 03.05.16 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Antosek
22.7.12 17:31

Taky studuji dálkově školu a máme tam plno maminek s miminkem, a zvládají to.
Většinou Ti učitelé vyhoví ;)

• Citovat
  • Upravit
571
28.8.12 20:56

Ahojky, tak já teď nastupuju dálkově vejšku a chystáme se s přítelem koncem září začít snažit o miminko. Takže to budu mít taky se studiem a myslím, že se to zvládnout dá.. máš chodit do práce nebo být doma na mateřský.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2289
31.8.12 13:16

Ahoj, já studuju dálkově vejšku, mám dva roky za sebou. Mimčo ještě nemám, ale nemyslím si, že by studium s mimčem mělo být obtížnější než v kombinaci s prací. Spíš mi dělá starosti, abych měla o dokončení toho studia ještě vůbec zájem, kdyby to náhodou přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
18.9.12 22:36

Urcite se to da zvladnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie