Daně 2016 odpočet na dítě při rodičovské dovolené

Napsat příspěvek
Velikost písma:
290
7.2.17 09:09

@canaglia tak ráda jsem pobavila i když mimoděk :) Když jsem nastoupila na rodičovskou, volala mi účetní z mé práce a když jsem jí vysvětlovala, že teď nebudu uplatňovat daňové zvýhodnění, byla z toho trochu rozhozená. Máme hodně dětí a dělá to dost peněz o které jsme přišli. Manžel platí nehorázné daně, vše naprosto poctivě, tak mi to přišlo nefér. Za změnu jsem ráda a pokud chápu správně, že jsi jí spoluinicioval, tak si toho moc cením :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
7.2.17 13:08

Tak pokud se nic nezměnilo, tak společná domácnost znamená - trvale spolu žijí a uhrazují společně náklady na domácnost. To nic nemění na tom, že i kdyby společnou domácnost měli, tak by si prarodiče uplatnit děti nemohli, protože nesplňují podmínku toho, že rodiče nemají příjmy, ze kterých by si mohli děti uplatnit. Ale to je zbytečné v tomto případě řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
7.2.17 15:32

@Leni35 Nějak nechápu proč bys měla danit něco, cos nedostala? Ano, kdyby šly ty peníze z pronájmu tobě, tak bys dokonce měla povinnost to DP podat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
7.2.17 15:44

@Leni35 Tak až položíš otázku, která dává smysl, tak dostaneš taky smysluplnou odpověď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
7.2.17 16:53

No moc srozumitelne to není. Takže rodiče pronajímají dům, na který máte hypotéku. Ty jsi na rodičáku, tak chtějí, abys příjmy z pronájmu přiznávala ty, čímž bude daň nižší. Je to tak?
Příjmy z pronájmu zdaňuje ten, kdo je obdrží, nikoli ten, komu to líp vyhovuje. Pokud je uvedeš tya přijde kontrola z FÚ, rodičům to doměří i s penále. Jedině, pokud byste předělali smlouvy na tebe a peníze by byly tvoje (jestli je pak daruješ rodičům je už tvoje věc). Jen mě docela zarazilo, že sis uplatňovala odpočty z hypotéky u nemovitosti, kterou pronajímáte. To je taky na pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
7.2.17 17:51

Chceš to udělat správně, ale nenapíšeš nic přesně a srozumitelně. Pokud jsou smlouvy na tebe, ty dostáváš peníze, zdaňovat příjmy z pronájmu budeš ty. Pochopila jsem to tak, že už rodiče pronajímají déle a ty jsi teď na rodičáku tak to chtějí přehodit na tebe.
Pokud chceš uplatnit úroky z hypotéky u pronajímané nemovitosti, pak pouze jako výdaje k příjmům z pronájmu, nikoli jako odečitatelnou položku ze základu daně. Je v tom rozdíl. Pokud se ti naše rady nezdají, nní nic jednoduššího než si zaplatit daňového poradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
7.2.17 21:57

@Leni35 Ale vi a to moc dobře, ale nekomu tak arogantnimu uz nebude mit chut odpovidat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák