Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Luc12 a kolik peněz bylo z té dohody? Pokud jiný příjem nebyl, tak je možné, že ani žádná daň nebude. A tím pádem ani pokuta. Pokud byl nájem ve 2021 a bude 2023 a za rok 2022 nebude podáno, tak se FÚ zeptá, jestli jste nezapomněli. Buď v klidu,
@Hanula1212 takže mám podat za rok 2023 a čekat jak to dopadne s rokem 2022? Dávala bys tam do toho tu hypotéku, nebo na to radši neupozornovala? Ten příjem z dohody byl kolem 90 tis… Já daním právě vůbec nerozumím. Spoléhala jsem na manžela, že mi s tím poradí a ten pomohl svému bratrovi a ostatním a na mě se vykašlal. Jsem z toho fakt totálně na nervi. Moc Ti děkuji za rady
@Luc12 ne, podej obě. Hypo se do daní nedává. Max úroky. Kolik nebo co vyjde, těžko říct, neznáme přesná čísla a výdaje k příjmům z pronájmu. Ale dle mého žádná daň nebude. Pokud tomu nerozumíš, najdi si nějakou účetní. Manžel tomu evidentně taky moc nerozumí.
Podala bych i rok 22. U nájmu lze uplatnit paušální náklady nebo skutečné náklady, takže pravděpodobně žádná daň nevyjde.
Lepší podat i za rok 22 a být v klidu.
Když tak s přiznáním mohu pomoci.
Ahoj holky,
Mam dotaz kdyz si dane delam sama a zamestnavatel strhava na hpp zalohovou dan tak ji odvadi na konci roku automaticky financaku? A ja se o toto starat nemusim? Ja si udelam pouze danove priznani? A zamestnavatel vse odvede?