Daňové přiznání - do kdy ho podat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8518
2.4.18 12:10
@longed-for-dream píše:
Já taky :palec: ať žije doba hájení 8) :lol:

Tak to jsem ráda, že nejsem sama :-) Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
2.4.18 12:20

@Jeremi takže vlastně stačí dojít na poštu, všechny papíry dát do obálky a poslat kam? Musim vyhledat adresu finančáku tedy.. A co když budu mít špatně vyplněné přiznání? Také se mi ozvou?.. Omlouvám se za tolik otázek, ale vůbec těm daním nerozumím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.4.18 12:45

Ano ozvou, tedy já to stihla odevzdat minulý týden, dva dny na to mi pipla sms, že mám volat. Něco mi tam chybělo. Paní říkala, že stačí naskenovat a poslat rovnou ji. Takže předpokládám, že s chybami a omyly se počítá i u těch co odevzdávaji na poslední chvíli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11898
2.4.18 15:13
@DeniSsM píše:
takže vlastně stačí dojít na poštu, všechny papíry dát do obálky a poslat kam? Musim vyhledat adresu finančáku tedy.. A co když budu mít špatně vyplněné přiznání? Také se mi ozvou?.. Omlouvám se za tolik otázek, ale vůbec těm daním nerozumím. :roll:

Přesně tak. Určitě napiš do přiznání svůj mail a/nebo tel. číslo, pokud bude něco špatně, ozvou se. A doporučuju udělat si kopie všech příloh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
2.4.18 15:24

Dotaz

Prosím pěkně. Daň z příjmu z prodeje nemovitosti. Prodalo se letos v lednu. Daňové třeba podat teď nebo až příští rok?? Děkuju. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8518
2.4.18 19:59

Uvedete podle toho, kdy jste obdrželi peníze. Pokud 2018, bude uvedeno v přiznání za 2018 příští rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
2.4.18 20:13
@Hanula1212 píše:
Uvedete podle toho, kdy jste obdrželi peníze. Pokud 2018, bude uvedeno v přiznání za 2018 příští rok.

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3
14.4.18 14:29

Prosím a nevíte, kolik zaplatím pokutu, pokud to odevzdám o 14 dní později. Můj šéf je na dovolené, takže mi to nemá jak podepsat. Daň máme nulovou, jsme náboženská společnost organizace. A ty přiznání máme se zpožděním čtyři. Doufám, že to stihneme odevzdat dřív než nás vyzvou. Tam kde nemáme daňové příjmy (resp. výnosy) vůbec přiznání nedělám, také nevím zda je to správně? Díky za odpovědi. P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11898
15.4.18 23:09

@PetM
Tady je to popsáno obecně:

https://portal.pohoda.cz/…ho-priznani/

Pokud je nulová daň, zatím byste tedy nejspíš žádnou pokutu za pozdní podání neplatili, úrok z prodlení za pozdní úhradu daně také není. Až pokud vás FÚ vyzve a vy byste nereagovali, je tam pokuta min. 500,– Kč.

A máte povinnost podávat přiznání? Pokud máte povinnost, je dobré i u těch společností/organizací informovat správce daně, že vám daňová povinnost za uplynulý rok nevznikla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.4.18 22:59

DP

Děkuji za zprávu. Ano, o té pokutě 500,– jsem se také dočetla. Povinnost podat máme, protože máme zdanitelné příjmy, ale daň vychází nulová. Pak máme organizace, kde zdanitelné příjmy nejsou, takže tam daňové přiznání nepodávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák