Dárek holce na druhé rande

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8367
24.7.23 11:09
@broskvová zmrzlina píše:
Vem ji na zmrzku, to by mě potěšilo nejvíc

S takovým nickem se vůbec nedivím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
24.7.23 11:26
@Tomie píše:
To teda pochybuju, a jelikož jsem expert na tyhle země, tak pochybuju tuplem… Mám teda osobní zkušenost jen s Korejí, Japonskem a Vietnamem. Možná rurální oblasti to mají, jak píšeš, ale to už je taky přežité, to platilo v minulém století, ještě kolem roku 2000, možná. Tys žila kde? Za mě, u plotny byl většinou chlap, žena svátečně u velkých akcí, typu výročí apod. Výjimka je, pokud je žena v domácnosti, to je pak celá domácnost na ní (ale to mi přijde logické, když nechce pracovat). Ale v mém okolí - ženy lékařky, právničky, manažerky - většina práce na muži, který sám také pracoval, a rozhodování společné, spíš taky podle ženy, nebo - to je horší varianta - podle tchýně. :think:

Tak dovolená ti v těchto věcech moc nedá. Každopádně v celkovém součtu jsem v Asii strávila měsíce. Shodou okolností jsem byla nedávno na přednášce o Japonsku, přednášel Japanolog několik let žijící v Japonsku a Korei. O těchto zemích jsem si zrovna myslela, že ženy na tom budou dobře, a taky prý ne. Ale lepší se to, klasicky hlavně u mladých. Ruku v ruce se určitě budou měnit i zvyky typu “co nejkrásnější dar na každém rande”. Mně to vyznělo jako postavení žen u nás někdy v období komunismu (mluvím jen o postavení žen, ne o politice). A taky to nelze úplně hodnotit z povrchního dojmu, kdy jsi v té zemi na dovolené nebo Erasmu, u nás taky na první dobu nepoznas, jaká je obecná dynamika partnerských vztahů ve společnosti.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
24.7.23 11:31

Nic. Mně by bylo v takové situaci za tebe trochu trapně. Já tyhle laciný gesta nemám ráda.

• Citovat
  • Upravit
15575
24.7.23 11:32

To by mě asi trochu vyděsilo :mrgreen: Já dostala jednu růži (živou) na první rande, ale nebyl to úplně cizí člověk :lol:
Takže bych nebrala buď nic nebo bych ji vzala na zmrzlinu/vzala něco dobrého k snědku (pro oba) a udělala si třeba piknik nebo tak. To by mě potěšilo víc, takové pěkné gesto. Ale ono asi i záleží jaký jazyk lásky ta holka má. Pokud ráda přijímá dárky, tak ji to asi i potěší (opět ale záleží jak to má s Tebou ona, jelikož je to fakt brzy a tohle bych očekávala třeba po 3 měsících ne po první schůzce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
24.7.23 11:39

Kamarad se kdysi davno zblaznil do me kamaradky, laska na prvni pohled. Z jeji strany zajem, ale ne poblazneni. Na druhe rande sel s darkem (kyticka vylisovanych ctyrlistku, uz presne nevim), celkove strasne tlacil na pilu, psal ji basnicky, az se dotycna vydesila a poslala ho do pryc.
Dneska zpetne rika, ze si je vedom, ze to podelal, ale co uz. Nakonec jsou dneska oba zadani, jen ne spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.7.23 11:42

Když nad tím přemýšlím, vyděsil by mě asi jakýkoli dárek takhle zkraje vztahu. Neřeknu, kdybyste se bavili o něčem konkrétním a tys jí chtěl potěšit na míru (zmíní, že miluje haribo medvídky nebo třeba na prvním rande ztratí gumičku do vlasů, tak jí koupíš novou atd.). Ale jinak mi to přijde trochu takové vlezdoprde. lkovské no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denny.5
24.7.23 11:58
@Tomie píše:
To teda pochybuju, a jelikož jsem expert na tyhle země, tak pochybuju tuplem… Mám teda osobní zkušenost jen s Korejí, Japonskem a Vietnamem. Možná rurální oblasti to mají, jak píšeš, ale to už je taky přežité, to platilo v minulém století, ještě kolem roku 2000, možná. Tys žila kde? Za mě, u plotny byl většinou chlap, žena svátečně u velkých akcí, typu výročí apod. Výjimka je, pokud je žena v domácnosti, to je pak celá domácnost na ní (ale to mi přijde logické, když nechce pracovat). Ale v mém okolí - ženy lékařky, právničky, manažerky - většina práce na muži, který sám také pracoval, a rozhodování společné, spíš taky podle ženy, nebo - to je horší varianta - podle tchýně. :think:

A ještě mě zaujala tvoje věta - “ Mě by to třeba potěšilo, i kdyby se mi dárce nelíbil a brala bych to jako plus. :srdce: “ tebe by to potěšilo, i kdyby se ti nelíbil? Nebylo by ti líto, že tě tak chce, že se dělal hodiny s kytkou, kdybys věděla, že ho asi chtít nebudeš? Takové pocity podle mě skrývají nějakou obecnou negativitu vůči mužům. V zemích, kde ta žena nemá rovnocenné postavení s mužem to chápu, u nás už moc ne..

• Citovat
  • Upravit
11226
24.7.23 11:59

Hmmm, už jen to číst, jak přemýšlíš nad počtem kytiček a jeho symbolikou, mě odrazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
24.7.23 12:01

Nápad na dárek je to hezký, treba k svátku… Nebo vyroci…ale na druhém randeti bych žádný dárek neočekávala…asi bych to považovala za moc hrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37904
24.7.23 12:24

Kanibalko! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.7.23 12:48

Maximálně jedna růže. Decentní, milé. Nepřeháněj to.
Si hned na startu nasadíš vysokou laťku, pak to utneš.
A tady bude diskuse, že přestal nosit dary. Co má dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.7.23 12:52

@rmot @jege že já si vždycky tak naběhnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.7.23 12:54

To je pravda. Můj muž ví i po 19 od chození/16 letech od svatby, že točená mix vanilka a čokoláda je můj top. Že tím udělá strašnou radost. Ještě ideálně nějaká mega porce :oops:. Protože tuhle zmrzlinu potkáme někde 1-2× za rok. Takže je extrémně vzácná a mám ji nejraději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
24.7.23 13:05

Jestli nemá ráda stereotypy, tak jí obyč růže asi stejně nepotěší, i když to je nejvíc schůdný :think: jak psali ostatní, každé to asi vyhovuje jinak. Vím, že moje kamarádky vyprávěly, že jim určití chlapi při randění nosili kytky pokaždý, jedna byla tak nadšená, že je flákla do auta a zapomněla je tam a tý druhý nosil vyloženě pugety. No tak nevím. Jinak jsem spíš taky pro nějaký originální nápad ve smyslu toho pikniku na střeše, nebo zajímavá výstava třeba? To ale musíš vědět ty, jak to mezi váma probíhá. Ale myslím si, že na různý dárky máš času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
24.7.23 13:08
@Anonymní píše:
Moc se zatím neznáme, první rande skončilo objetím z její strany, ale něco mi říká, že chci využít příležitost, než litovat, že jsem přinesl něco nic moc…
Díky

Zájem má, to je dobré. Přijde mi, že vhodným dárkem za této situace je objetí z tvé strany.

Když dáma řekne, že má ráda originální věci a ty hned něco originálního seženeš, budeš vypadat jako poskok a bohužel si tě dotyčná spíš moc vážit nebude. Takový originální dárek si musí dáma zasloužit, po prvním rande těch zásluh moc nebude.

Hodně zdaru na druhém rande! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria