Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
StřeLenka:
Jo tak moje skoro tchyně byla taky super, sem si myslela. Ale jakmile sem si jejího syna vzala a porodila jejího vnoučka, tak od té doby se naskytuje problém za problémem, napr. jsem špatná matka, chudáček syn když se pak narodila dcera, malý měl být dávno bez plen- hned jak začal sedět, musím mu solit jídlo, vždyt bez soli se to nedá jíst, potřebuje přece i živiny ze sladkého atd, atd. Nedáváme k vánocům nikomu nic, ani mým rodičům, ani od mého rodičům, Oni nám dávají peníze a dětem hračky.
Gina108 píše:lasička1 píše:Jj souhlasím, zzvlášť když si vzpomenu, jak jsem k 18tinám dostala 18 tisíc = úplný prd a naši na to spořili celý život
Jak jsem tu postřehla z některých příspěvků-vy už dětičkám spoříte každou korunu,co dostanou třeba k svátku či narozeninám?My jsme to řešili tak,že jsme jim za to vždy něco koupili,aby si ty peníze užily.Nemáte strach,že až budou děti dopělý,že peníze které mají dnes nějakou cenu budou v tu dobu skoro bezcenné?Míša má stavebko, nevím, jestli tam budu sypat prachy dál, když se chystají to skrouhnout, ale počítám, že si peníze užije ve škole za kroužky třeba, to budou pálky, zatím nemyslím, že by mu něco chybělo, utratila bych to akorát za kraviny nebo hadry na kterých mu stejně teď nezáleží.
Máme taky stavebko, ale vkládáme tam jen menší částku, aby to tak nezatěžovalo rozpočet. Sice to zkrouhli, ale furt k tomu aspoň něco málo přibude (lepší, než doma v matraci). Když dostanem nějakou kačku navíc „pro malou“ tak jí tam ty penízky přidám. Jinak to co potřebuje, samozřejmě kupujeme průběžně, hraček se taky celoročně schází fůra, takže než nějaký zbytečnosti, radši to uložím. Smlouva bude končit akorát když půjde do školy, takže se to pak určitě hodí.
Taky jsem přemýšlela na spoření až do 18, ale když si vzpomenu, jaký my jsme byli telátka a utratili to fakt za kraviny, tak by mi těch peněz bylo líto. To jí to radši budu spořit dál, až bude opravdu potřebovat třeba na to bydlení - ale to je ještě hooooodně daleko
- třeba mi to pak na důchod vrátí ![]()
My mu vkládáme peníze na účet s tím, že když bude potřeba koupit něco dražšího(pro něj) tak se to vezme z toho. Když tam ty peníze zůstanou dobře, když ne a použijí se třeba na vybavení pokojíčku, tak taky dobře.
ahoj holky, tak jsem koupila tchyni a tchanovi dohromady 15 kilovou barvu na malovani, proste ji chci ukazat, ze by bylo treba u ní vymalovat… asi ji vytocim, ale za ty jeji trapne darky minulé a predminule vanoce…a jako bonus kucharku Ital v kuchyni… ![]()
Eliška píše:
Janikjá mám ráda trefné dárky.
Ja taky, jeste jsem uvazovala o kosteti a hadru, protoze kdyz tam prijedeme nedej boze tak je tam takovy bordel, ze i talir si musim umyt a Kubiskovi radsi vozim jeho lzicky ![]()
janik73 píše:
Ahoj všem, tak jsem elegantnim zpusobem vyřešila darky pro celou rodinu, akorat si lámeme hlavu co dát tchyni. Nejradši bych tuto akci přešla a vykašlala se na ní, ale bohužel na vánoce na navštevu tam budu muset jet, uz ted je mi, ale co nadělam, vim presne co by chtěla a to jsou peníze, ale Ty jí já odmítám dát, protože s nimi neumi hospodařit. Vidim to na darek v hodnote tak max 500 CZK, máte nějaky typ? Osobně bych jí dala kuchařku, protože neumí vařit, ale to už bude finale…
Jani, a co kalendář s vaším děťátkem a nebo děťátky?
JančaK píše:janik73 píše:Jani, a co kalendář s vaším děťátkem a nebo děťátky?
Ahoj všem, tak jsem elegantnim zpusobem vyřešila darky pro celou rodinu, akorat si lámeme hlavu co dát tchyni. Nejradši bych tuto akci přešla a vykašlala se na ní, ale bohužel na vánoce na navštevu tam budu muset jet, uz ted je mi, ale co nadělam, vim presne co by chtěla a to jsou peníze, ale Ty jí já odmítám dát, protože s nimi neumi hospodařit. Vidim to na darek v hodnote tak max 500 CZK, máte nějaky typ? Osobně bych jí dala kuchařku, protože neumí vařit, ale to už bude finale…
Jani, tak to jsem myslela, ze vyrobime, protoze jsem je delala, ale ona na tvrdo rekla, ze jedine penize maji pro ni vyznam, jinak se nemame namahat.dost me to mrzi, ale vztah s manzelovymi rodici je na bodu mrazu, duvodem je, ze my se mame skvele a nesponzorujeme jejich blbe napady a utraceni za kraviny a bratr manzela je na tom spatne, takze i tam by se mohla hodit vetsi financni injekce. Ale to je na jinou diskuzi…
Hm, to je blbý. Máme to malinko podobný. Je to těžký. To po nás nechce ty peníze otevřeně, ale pořád fňuká jak je chudá, že nemá ani no na nic, ale švagrová jí našla úklid v hospodě, jen obden a jen na place ( žádný záchody atd), a ona? Velká madame, že nebude uklízet, že co by si o ní lidi pomysleli. Tak takový lidi ať jdou do p****e a neotravujou ostatním život. Bych tý tvý dala asi strichnin. Podle mě peníze nejsou dárek ( jsou i vyjímky, ale u tchýně je to asi evidentní a znáte jí, co). ![]()
Jani, presne tak, ja nemam problem dat penize jako darek treba do knihy s Kubiskovymi fotkami, jako hlavni pozornost, treba na leky, ktere jsou drahe a musi se doplacet i na recept, ale aby utracela penize za kraviny a porad rikala, jaky je chudak a makat nebude, prestoze brigadu jsme ji nasli, tak to ne, jinak nemusela odchazet do duchodu, nikdo na ni netlacil, jenom svagr chtel hlidat jeho nevychovanou dceru, tak pry ze bude jezdit za maminkou na Slovensko na 3 mesice, letos tam byla vseho vsudy 1× na tyden a na to si klidne mohla vzit dovcu…
Nechapu tyhle lidi, ja bych ji doma nechtela ani nahodou ![]()
janik73 píše:
ahoj holky, tak jsem koupila tchyni a tchanovi dohromady 15 kilovou barvu na malovani, proste ji chci ukazat, ze by bylo treba u ní vymalovat… asi ji vytocim, ale za ty jeji trapne darky minulé a predminule vanoce…a jako bonus kucharku Ital v kuchyni…
Jani ty jsi tak vynalézavá, tos mě zase jednou pobavila ![]()
Ale ten kalendář s Kubíkem bys měla pořídit taky, vždyť je to přeci super babička. ![]()
Jinak nápad paní Bamby perfekt- už nějakou dobu sleduju Váš smysl pro humor- jako tchýni bych Vás brala ![]()
janik73 píše:JančaK píše:Jani, tak to jsem myslela, ze vyrobime, protoze jsem je delala, ale ona na tvrdo rekla, ze jedine penize maji pro ni vyznam, jinak se nemame namahat.dost me to mrzi, ale vztah s manzelovymi rodici je na bodu mrazu, duvodem je, ze my se mame skvele a nesponzorujeme jejich blbe napady a utraceni za kraviny a bratr manzela je na tom spatne, takze i tam by se mohla hodit vetsi financni injekce. Ale to je na jinou diskuzi…janik73 píše:Jani, a co kalendář s vaším děťátkem a nebo děťátky?
Když furt chce peníze, tak jí kup čokoládové
Teď jsem viděla v Lidlu čoko eura ![]()
Pirrippi píše:
Jani ty jsi tak vynalézavá, tos mě zase jednou pobavila
Ale ten kalendář s Kubíkem bys měla pořídit taky, vždyť je to přeci super babička.
Jinak nápad paní Bamby perfekt- už nějakou dobu sleduju Váš smysl pro humor- jako tchýni bych Vás brala
jo jo Zuzi, to vis, holt neni nad to vymyslet neco originalniho, jinak Kubikuv prvni kalendar mam vyrobeny, ale dostanou ho jen vyvoleni, tchyne jasne rekla, ze toto jsou podle ni vyhozene penize… ![]()
Gina108 píše:janik73 píše:Když furt chce peníze, tak jí kup čokoládovéJančaK píše:Jani, tak to jsem myslela, ze vyrobime, protoze jsem je delala, ale ona na tvrdo rekla, ze jedine penize maji pro ni vyznam, jinak se nemame namahat.dost me to mrzi, ale vztah s manzelovymi rodici je na bodu mrazu, duvodem je, ze my se mame skvele a nesponzorujeme jejich blbe napady a utraceni za kraviny a bratr manzela je na tom spatne, takze i tam by se mohla hodit vetsi financni injekce. Ale to je na jinou diskuzi…janik73 píše:Jani, a co kalendář s vaším děťátkem a nebo děťátky?
Teď jsem viděla v Lidlu čoko eura
To by k te barve a kucharce coko euracky, no to bude cumet pod stromeckem…
![]()