Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ještě podotýkám, to, že si najde ženu s dítětem neznamená, že mu musí dělat tátu. Velká většina dětí totiž toho otce má, i když z nějakého důvodu s matkou nežije. Jsem z rozvedené rodiny a matčin přítel mi nikdy otce nedělal.
@Aduš8 píše:
A ještě podotýkám, to, že si najde ženu s dítětem neznamená, že mu musí dělat tátu. Velká většina dětí totiž toho otce má, i když z nějakého důvodu s matkou nežije. Jsem z rozvedené rodiny a matčin přítel mi nikdy otce nedělal.
Hm asi neměl za sebou trestnou činnost a bývalá neutekla od něj za fyzické násilí a na krku má exekuce.
No nic…
Jak říkám, mám své názory a nebudu se tvářit jak nadšená Sůva…
Pokud máte pocit, že to přehánim..ok.
Já se ale nebudu přetvařovat.
@Anonymní píše:
Hm asi neměl za sebou trestnou činnost a bývalá neutekla od něj za fyzické násilí a na krku má exekuce.
No nic…
Jak říkám, mám své názory a nebudu se tvářit jak nadšená Sůva…
Pokud máte pocit, že to přehánim..ok.
Já se ale nebudu přetvařovat.
Představ, že měl. Byl zavřený, měl exekuce. Moje máma mu pomohla se z toho všeho dostat a víš čím? Donutila ho makat a dluhy platit. Ukázala mu, že pracující člověk si i občas může něco koupit a někam se podívat… Ne jen přežívat ze dne na den. Nikdo neříká, že z toho máš být nadšená, ale tvé chování bude bratrovi zřejmě jedno a jeho přítelkyni to bude akorát líto. Vžij se do její situace.
Ptáš se teda na to, jestli je OK dávat dítěti hadry od vietnamců, který prodávali za pár šupů? a dávat to jako dárek na Vánoce?? No, záleží na kvalitě, ale asi to moc ok není. Ale dává to ona, takže svoje sis řekla a šlus
@Anonymní píše:
Počkat…asi jste mě nepochopili…
Neřekla jsem, že to nemá předávat..jen že to nemá balit..ať si to matka,, dítěte skontroluje,, protože dost lidi by děti nedali do věcí od vietnamce po 40 Kč… Ať sama uzná, zda jí to pod stromeček bude chtít dát.
A né, není to o tom že cizím dětem ano, jí ne…
No asi to prostě neobhájím.
Pravda je, že samozřejmě si může dělat co chce a i jsem jí to řekla, ale štve ji, že já to vidím jinak.
Popravdě, já to vidím, že brácha by se měl nejdříve srovnat a pak dělat tátu.
Když uvážím, co vše má za sebou.
Očekává odemne emoce a nadšený výraz a to já bohužel nemám.
Dárky, který se nehodí, může dát klidně i někdo, kdo zná dítě od narození, klidně i vlastní babička. A je úplně jedno, zda jsou zabalené nebo nejsou. Nám tchýně po oznámení těhotenství poslala bodycko. Dávala nám ho s velkou slávou, mělo holcici barvy (máme kluka), bylo téměř na roční dítě a stálo 37 Kč. Tak co no, bodycko jsem pořádně vyprala, projela ho susickou a kluk ho měl párkrát na sobě. Preslazene presnidavky od tchýně snědl zčásti manžel, zčásti letely do koše (prý to nešlo jíst, jak to bylo sladké), dvě hračky letely do koše také, jedna čaká, až bude kluk tak o dva roky starší a jedna je vcelku fajn (ale holt asi dlouhp nevydrží), další levné oblečení se nakonec osvědčilo a kluk ho nosí. Nedělala bych z toho kovbojku, matka toho dítěte si s tím prostě poradí, stejně jako my si poradíme s dárky od tchýně. Není problém i zabalený dárek případně rozdělat a kouknout se. Nebo ho nenápadně dát pryč po Vánocích. Navíc pro spoustu rodin je úplně normální dostávat dárky od vietnamců nebo levných řetězců, jsou dokonce rodiny, kde na dárky vůbec nejsou peníze a děti v lepší případě dostávají něco použitého od nějaké charity. Takže třeba to té matce udělá naopak radost. Nebo třeba si řekne, že to jsou sunty, ale přesto bude mít radost, že mamka něco koupila.
@Anonymní píše:
Ráda bych váš názor…možná asi přehráním a má reakce je neadekvátní..ale..no posuďte sami.Můj mladší brácha si před nedávnem našel přítelkyni co má dítě.
S bráchou mám komplikované vztahy, řekneme, že v rodině udělal dost podrazů a práci střídá jako ponožky.
V září jsem mu půjčila peníze a ani neměl tuhle na dárky k narozeninám.
No dejme tomu se ale už trošku srovnal, že to nejhorší snad má za sebou.
Aspoň doufám…
Máma si hodně potrpěla skrz jeho chování a nestálosti a ted co má tu přítelkyni, je celá paf z té malé od přítelkyně jeho bratra a začala ji ( moje máma) nakupovat věci na sebe co sehnala ve výprodeji.
Neznáme ani holčičku ani mámu, jen z občasného vyprávění a ona nezná nás.
A nevím no, přijde mi to všechno hrr.. Řekla jsem mámě ať to nebalí..ať si to mamka toho ditete prohlídne a odsouhlasí a kdyžtak to zabalí malé pod stromek sama.
No urazila se, řekla že žárlím a je uražená.
Nemyslím si, že bych žárlila..jen že mi přijde na to všechno moc brzo..aspoň kdyby, nevím..byli spolu aspoň několik měsíců..že by měli prověřit vztah, než se budou do toho tahat rodinný příslušníci…
Promiňte, vím že to zní dost chaoticky.
Přestala bych mu půjčovat s dobrou „výmluvou“. Mamka ať kupuje co chce, spíš aby to snacha nevyhodila. dále důrazně mamince vysvětlit, že se nemůže nechat vydírat a bratra sponzorovat atd., ale to půjde těžko. Tak aspoň ty si dávej pozor. Dárek v Pepcu za 150 bych klidně zabalila ![]()
A nemyslíš, že je Tvoje matka dospělá a i kdyby chtěla koupit dárky celý vesnici, tak Tobě do toho nic není? Jako bejt Tvojí mámou, tak se taky rázně ohradím a nenechám se komandovat
, vubec nic Ti do toho totiž není.