Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bondatrova píše:
Tak pokud ti nebude vadit, že po světě bude lítat biologicky tvoje dítě, které nebudeš znát, bude mít třeba tvoji tvář, tvoje problémy, např. taky tvoje povahové vlastnosti a nebude Tě tížit fakt, jak je o tvoje biologické dítě postaráno, tak do toho jdi.
Ne každý se dokáže s tímto smířit a s tímto pocitem žít.
Záslužná věc to jistěže je, ale to etické hledisko, každý ať koná dle svého vědomí a svědomí.
Na tohle se ale zakladatelka neptala
nechej si už ty tovje kecy o etice a o tom, jak bude po světě běhat dítě s její tváří…kdyby nechtěla darovat, tak se tady nebude ptát a o tuhle odpověď asi nestála. Jdi si raději stoupnout před nějakej CAR s transparentem stop darcovství, budeš tím užitečnější ![]()
@chipsa myslím,že by s tím neměl být problém a věková hranice by měla být 35 let, ale je to asi různé. Máš můj obdiv, jsi hodná ![]()
@veronika67 píše:
Na tohle se ale zakladatelka neptalanechej si už ty tovje kecy o etice a o tom, jak bude po světě běhat dítě s její tváří…kdyby nechtěla darovat, tak se tady nebude ptát a o tuhle odpověď asi nestála. Jdi si raději stoupnout před nějakej CAR s transparentem stop darcovství, budeš tím užitečnější
píšu k tématu, tak se do mě laskavě nemíchej a nereaguj na mě, děkuji.
@chipsa píše:
Ahoj holky, jsem v procesu IVF, v pátek mě budou brát vajíčka a doufám že konečně budu těhotná. Již čtyři roky marně toužím po dítěti a doufám v zázrak, proto se dokážu vžít do duší všech neštastných žen. Tak mě napadlo, pokud bych měla dostatek odebraných a přebytečných vajíček, mohla bych je darovat? Jde to takto? Původní záměr to nebyl, napadlo mě to až dneska.
Potřebuješ si přivydělat k neschopence?
Etika, neetika, já sama vím jak je to těžké bolestné téma když chcete miminko a ono to nejde. Naše jediná naděje je IVF, já jsem v pořádku, ale partner skoro neplodný. Já alespon můžu doufat a mám naději že se miminka dočkám. Ale co mají dělat ženy, které nemají vajíčka?
Je jasné že pokud daruji vajíčka, tak celý život budu o tom dítěti přemýšlet. Zda se vůbec narodilo, jestli je to kluk nebo holčička. Ale budu věřit tomu že se miminko dostalo k mamince, která si ho strašně moc přála a bude se k němu chovat hezky.
@chipsa píše:
Etika, neetika, já sama vím jak je to těžké bolestné téma když chcete miminko a ono to nejde. Naše jediná naděje je IVF, já jsem v pořádku, ale partner skoro neplodný. Já alespon můžu doufat a mám naději že se miminka dočkám. Ale co mají dělat ženy, které nemají vajíčka?Je jasné že pokud daruji vajíčka, tak celý život budu o tom dítěti přemýšlet. Zda se vůbec narodilo, jestli je to kluk nebo holčička. Ale budu věřit tomu že se miminko dostalo k mamince, která si ho strašně moc přála a bude se k němu chovat hezky.
A to přemýšlení by mě nestálo ani za ty peníze, nejvýš se vyplácí 23.000,–Kč a to v Praze tuším v Gennetu, vždyť je to jeden jediný mrzký měsíční příjem a za to to nestojí, je to proti přírodě a příroda ví, kdo děti má mít a nemá…
A jinak, ano, takto jak jsi to psala, tak se darovat může…
@veronika67 píše:
Na tohle se ale zakladatelka neptalanechej si už ty tovje kecy o etice a o tom, jak bude po světě běhat dítě s její tváří…kdyby nechtěla darovat, tak se tady nebude ptát a o tuhle odpověď asi nestála. Jdi si raději stoupnout před nějakej CAR s transparentem stop darcovství, budeš tím užitečnější
Verunko věř, že kdyby se mnou do toho někdo šel, tak bych si před ten CAR s transparentem stoupla, jsem zásadně proti tomu…
@Bondatrova píše:
twl
https://www.emimino.cz/…nkou-223940/
zrovna takové nevěřím, že to dělá z lásky k ostatním.
@Claire00 píše:
Potřebuješ si přivydělat k neschopence?
To co jsi napsala je opravdu hnusné. Nevím kolik peněz dárkyně dostávají, nikdy jsem to nezjištovala - myšlenka mě napadla teprve dneska - ale za žádné peníze bych svoje vytoužené dítě nikdy neprodala! Pokud by mě zbyla vajíčka - máme v plánu si nechat zamrazit max. dvě - proč je nechat zničit? Obvinovat někoho že by chtěl kus sebe prodat za pár tisíc, to je hnus!
@Claire00 píše:
Já 99% holkám nevěřím, že to nedělají pro peníze, kdyby chtěly tak pomáhat, tak registry dárců kostní dřeně ani zdaleka nejsou plné a tam jde kolikrát o život, jenže se za to nic neplatí, že…
Tím, že žena neotěhotní, tak nezemře, tam nejde o život…
A prodat jaksi kus sebe, nepochopím… za nějakých mrzkých 23.000Kč?
Podělit se mohu o kus chleba, trochu krve, či jednu ledvinu, ale o podstatu svého bytí, svoje potomstvo? Ani za miliardu ne.
@Claire00 píše:
A co má jako být že jsem na neschopence a čekala jsem na umělé oplodnění?
Jsi fakt hnusná a vůbec nechápu že takový lidi jako ty se vůbec motají do takových citlivých témat. Fuj! Netušila jsem že darování vajíčka může někoho tak pobouřit, mě jen napadlo pomoc njaké mamince - a už dokonce mám kamarádku, která by za darované vajíčko byla štastná jako blecha! Jdu pryč, to je fakt nechutný.
@chipsa píše:
To co jsi napsala je opravdu hnusné. Nevím kolik peněz dárkyně dostávají, nikdy jsem to nezjištovala - myšlenka mě napadla teprve dneska - ale za žádné peníze bych svoje vytoužené dítě nikdy neprodala! Pokud by mě zbyla vajíčka - máme v plánu si nechat zamrazit max. dvě - proč je nechat zničit? Obvinovat někoho že by chtěl kus sebe prodat za pár tisíc, to je hnus!
Zatím nevíš kolik budeš mít zralých vajíček a kolik embryí bude schopné transferu. A už kalkuluješ s prodejem. Po diskuzi s neschopenkou Ti sluníčkový prodej z čisté lásky k bližnímu nevěřím.
@Bondatrova píše:
Já 99% holkám nevěřím, že to nedělají pro peníze, kdyby chtěly tak pomáhat, tak registry dárců kostní dřeně ani zdaleka nejsou plné a tam jde kolikrát o život, jenže se za to nic neplatí, že…
Tím, že žena neotěhotní, tak nezemře, tam nejde o život…
A prodat jaksi kus sebe, nepochopím… za nějakých mrzkých 23.000Kč?Podělit se mohu o kus chleba, trochu krve, či jednu ledvinu, ale o podstatu svého bytí, svoje potomstvo? Ani za miliardu ne.
většinou 33, někde i 35, ale více rozhodně ne