Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Claire00 píše:Nejvíc mě štve ta přetvářka. Nepřiznání a lhaní, že to nedělají pro peníze.
No mě taky, přece chtějí pomoci maminkám, kterým se nedaří… no jasně a chudáků lidí, kteří umírají a potřebují krev, dřeň, tak o tom se tak nemluví, ale tam jde vyloženě o život člověka…
Kdyby někdo radši otevřeně přizná, ano, potřebuji si přilepšit, nemám peníze, ale takto… je to děsně pokrytecké a hnusné prodat kus sebe.
@Bondatrova píše:
ale jí darovat přímo nemůžeš, dárcovství je přísně anonymní, takže tvoje vajíčko může putovat páru klidně do Německa, do Francie…
Já nevím jak to chodí
@chipsa píše:
Já nevím jak to chodí
Je to tak, představ si jen, že daruješ někomu blízkému - např. té kamarádce a ona bude vychovávat biologicky tvoje dítě, to by nadělalo velké nepokoje mezi lidmi…
Otázka, co je lepší… darovat někomu blízkému a vědět, jak se dítě má nebo anonymně a celý život si lámat hlavu co s ním je…
Kdybych měla darovat, tak jen např. neplodné sestře-což stejně nejde, takže nic, jinak nikdy nikomu, se mi to příčí z etického hlediska neskutečně moc.
@chipsa píše:
A co má jako být že jsem na neschopence a čekala jsem na umělé oplodnění?Jsi fakt hnusná a vůbec nechápu že takový lidi jako ty se vůbec motají do takových citlivých témat. Fuj! Netušila jsem že darování vajíčka může někoho tak pobouřit, mě jen napadlo pomoc njaké mamince - a už dokonce mám kamarádku, která by za darované vajíčko byla štastná jako blecha! Jdu pryč, to je fakt nechutný.
píšeš do veřejné diskuze. Tak musíš očekávat různé názory. Psala jsi, že chlap tě neuživí, na IVF jste si půjčili, momentálně jsi bez práce a ted se ptáš na prodej vajíček. Těžko někdo bude věřit, že to děláš z ušlechtilé duše.
No já nevím, ale zdá se mi předčasné takhle uvažovat. Může se stát, že vajíčka nebudou žádná, a pokud budou, tak je můžeš zmrazit a použít na další zákrok. To totiž neznamená, že první se podaří. Určitě si tady počti, co to obnáší, deníčky, kterých je tady víc, že některé mají za sebou i sedmé IVF. Ted přemýšlet o tom, zda darovat je brzo. Jinak to beru jako velkou pomoc. Mě se osobně příčí názor Bondarové, sobecké, neetické, vulgární, hulvátské. Víc mě nenapadá a ani se tím už nechci zabývat. Jinak já jsem otěhotněla skoro na první, ale chápu bolest těch, které po dítěti touží a dá se jim pomoci.
@Claire00 píše:
píšeš do veřejné diskuze. Tak musíš očekávat různé názory. Psala jsi, že chlap tě neuživí, na IVF jste si půjčili, momentálně jsi bez práce a ted se ptáš na prodej vajíček. Těžko někdo bude věřit, že to děláš z ušlechtilé duše.
A kdo se ptá na tvoje názory? Nikdo! Já se chci pobavit s někým kdo o darování vajíček něco ví a tvoje rejpance mě vůbec nezajímají. Miluji v těchto diskuzích ochotné duše hledat něčí příspěvky, aby mohli rejpat
Myslela jsem si že alespon v takto citlivých tématech - kde se jedná o neplodnost a neštastné maminky - rejpalky odpálkují jinam. Bohužel i téma darování vajíček může být skvělá příležitost jak se někomu plést do něčeho, o čem neví vůbec nic!!!
@chipsa píše:
A kdo se ptá na tvoje názory? Nikdo! Já se chci pobavit s někým kdo o darování vajíček něco ví a tvoje rejpance mě vůbec nezajímají. Miluji v těchto diskuzích ochotné duše hledat něčí příspěvky, aby mohli rejpatMyslela jsem si že alespon v takto citlivých tématech - kde se jedná o neplodnost a neštastné maminky - rejpalky odpálkují jinam. Bohužel i téma darování vajíček může být skvělá příležitost jak se někomu plést do něčeho, o čem neví vůbec nic!!!
Tak zrovna u tebe očekávám v budoucnu založení diskuze o dávkách. Přiznej si realitu. Chceš prodat oocyty, aby si měla pár drobných na splacení půjčky na IVF. To je opravdu dobrý start do života pro dítě. ![]()
@jenika1 píše:
No já nevím, ale zdá se mi předčasné takhle uvažovat. Může se stát, že vajíčka nebudou žádná, a pokud budou, tak je můžeš zmrazit a použít na další zákrok. To totiž neznamená, že první se podaří. Určitě si tady počti, co to obnáší, deníčky, kterých je tady víc, že některé mají za sebou i sedmé IVF. Ted přemýšlet o tom, zda darovat je brzo. Jinak to beru jako velkou pomoc. Mě se osobně příčí názor Bondarové, sobecké, neetické, vulgární, hulvátské. Víc mě nenapadá a ani se tím už nechci zabývat. Jinak já jsem otěhotněla skoro na první, ale chápu bolest těch, které po dítěti touží a dá se jim pomoci.
Názor jako názor. Každý nemusí s dárcovstvím souhlasit, navíc já dávám zakladatelce i praktické rady, kromě mého názoru.
![]()
@jenika1 píše:
S přítelem jsme se dohodli že necháme zamrazit dvě vajíčka, pokud teda budou. Doba skladovatelnosti je omezená. Doktor mě dneska řekl že mám nadměrnou produkci vajíček. Takže pokud by zbyla, proč někomu nepomoc?
@Claire00 píše:
Tak zrovna u tebe očekávám v budoucnu založení diskuze o dávkách. Přiznej si realitu. Chceš prodat oocyty, aby si měla pár drobných na splacení půjčky na IVF. To je opravdu dobrý start do života pro dítě.
Pokud jí to svědomí dovolí…, navíc to některé ženě opravdu pomůže… to už je na každém jedinci, ale myslím, že v případě zakladatelky je tenhle dotaz hodně předčasný a může vést ke zklamání.
@Bondatrova píše:
Pokud jí to svědomí dovolí…, navíc to některé ženě opravdu pomůže… to už je na každém jedinci, ale myslím, že v případě zakladatelky je tenhle dotaz hodně předčasný a může vést ke zklamání.
Souhlasím. Zakladatelka v podstatě neví o IVF skoro nic.
@Claire00 píše:
Tak zrovna u tebe očekávám v budoucnu založení diskuze o dávkách. Přiznej si realitu. Chceš prodat oocyty, aby si měla pár drobných na splacení půjčky na IVF. To je opravdu dobrý start do života pro dítě.
Očekávej si co chceš, já se tě o tvé názory neprosila. Vkládám sem snad tvoje příspěvky z jiných debat, řeším věci které jsou úplně mimo téma a soudím tě? Ty potřebuješ živnou půdu, aby sis mohla zarejpat, přiznej si to. Tvoje jednání je
![]()
@Bondatrova však za to můžeš bojovat i sama, na to nepotřebuješ nikoho dalšího, tak šup šup ![]()
@Claire00 Ty jsi ale hnusná, sorry, ale asi nevíš jaký to je, když se lidi snaží o mimčo a nejde to a nebo je to komplikovaný, tak raději mlč a že je na neschopence a co jako? To je před IVF kde kdo. Fakt někdy čumím kolik zloby v některých z vás je ![]()
@veronika67 Moc dobře vím, jaké to je projít celým IVF. Upřímně lidi co neuživí vlastní děti by je mít ani neměli.
ale jí darovat přímo nemůžeš, dárcovství je přísně anonymní, takže tvoje vajíčko může putovat páru klidně do Německa, do Francie…