Dát dítě na noc k babičce bez předchozí zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22093
15.7.26 09:18

Za podmínek, které popisuješ, bych tam dceru nenechala ani omylem.

Pokud s manželem chcete mít nějaký večer úplně bez dětí (a babička souhlasí s výpomocí), je u takhle specifického dítěte potřeba na tom postupně pracovat - ne hodit dítě i babičku do vody a ahoj, pěkně si tu spolu poplavte a my jdeme do klubu.

Pokud tohle manžel za tři roky života s handicapovaným dítětem nepochopil, tak máte úplně jiný problém než nějaké spaní u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
15.7.26 09:28
@Suzume-chan píše: Více

Asi tak… Vždyť ta babička to ani neví a ani nevíte, jestli bude souhlasit. Připadá mi to jako nesmysl a ty pod nátlakem manžela, který se taky starat neumí a ani nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
15.7.26 10:02

Za danách okolností ani náhodou. A bohužel souhlasím s ostatními, že máte doma asi závažný neřešený problém.
Manžel pravděpodobně doteď nepřijal, že máte celkem závažně postižené dítě, k tomu asi ještě na tom nejste finančně úplně ok, protože je zvláštní, že máte tak málo místa, že u Vás nemůže přespat nikdo další, třebaže děti mohou spávat s Vámi a navíc asi ještě manžel cítí, že je potřeba něco dělat s Vaším vztahem a takhle(nevhodně), to dává najevo.
Nejprve by asi bylo vhodné zeptat se babičky, zda by vůbec byla ochotna učit se péči o takové dítě. Pokud ano, tak učit se po hodinách až se dojde k celé noci. Nejsem schopna vůbec odhadnout, jak moc je dané dítě adaptabilní a kolik má babička času a jak dlouho by trvalo, než to dojde do fáze vhodné na hlídání v noci. Může to být 4 měsíce, ale taky dva roky. V každém případě jste s uvažováním o tomto asi měli začít mnohem dříve a že nevzešel impuls, je i tvoje chyba.
Může nastat sitauce, že seena to babička nebude cítit nebo to zkusí a nedá to.
Pak je třeba začít uvažovat o placené službě a jsme zpět u toho, zda by to vůbec bylo finančně možné, když jste v situaci, kdy není ani rozkládací gauč pro návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
15.7.26 10:12

Pokud nehlidala během dne, na noc bych teda nedala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
15.7.26 10:14

No holky, mame to náročný.
Starsi dcera, ktera nedávno teprve oslavila 5, má Aspergerův syndrom, adhd, je hypersenzitivni. Je bystrá, ale velmi náročná na péči jako jiné děti s autismem. Takze jsem vubec rada, ze uz si aspon ji začala babicka ted brát, vzala si ji zatim asi jen 5×, i to je velká pomoc.
Hlídání malé jsem do teď skrz specifickou péči neresila, nechci uplne specifikovat, co ji je, ale kdybych o postiženi věděla v těhotenství, šla bych na ukončení, takže žádná sranda no.

Peněz moc neni, jsem 5 let doma, jeden plat, to ale všechny znáte asi.
Do práce nemuzu, čekáme na místo ve speciální školce a az bude, určitě tam dcerka nebude hned na celý den, kdo vi, jak to půjde.

Manžel to nedává, to víme, radeji se od toho distancuje a snaží se tedy vydělat, co to jde, ale jak uz to tak bývá, chlapi tyto situace často nezvládají. Ja musim, nic jineho mi nezbyde.
Takze ano, i tohle manželství poznamená.
On je v praci s kolegy, kteří mají běžně pro děcka hlidani a vidi se v tom.
Jenomže kolegové mají starší děti a taky zdrave, to je proste jiná situace.
K dětem samozřejmě nemá vztah jako ja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
15.7.26 10:25
@Šmoulice píše: Více

Souhlas no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
15.7.26 10:28
@LucaObr píše: Více

Pokud o tom neví, tak zbytečně řešit… Třeba by do toho ani nešla
Verze u vás mi přijde ideální… Já taky nemůžu mít děti u sebe, jedině tímto způsobem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
15.7.26 10:35

Dřív než budete plánovat akce, musíte mít hlídání, pokud o tom babička neví, chodí do práce a má svůj osobní život, nemůžete jí oznámit ze dne na den - hlídáš. Sama mám postiženého syna a když poprvé přespal u našich, byl tam zvyký, mamka ho hlídala někdy i přes den na pár hodin, chodila s ním na procházku…atd. ty nic takového za sebou nemáš. Postavila bych se manželovi a řekla radikální ne, on si musí uvědomit, že to není jen o něm, ale sladěná musí být celá rodina. Nejvíc je mně v této situaci líto babíčky, na kterou chce manžel všechno hodit a nějak to dopadne :roll:

Příspěvek upraven 15.07.26 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
15.7.26 10:41

Manžel mi třeba na to řekne, že jsem na hovno, ze ostatni ženský by to neřešily a daly dítě takto pryc, a ze jde sam.
Nebere ohledy na me ani na děti vetsinou, nechape citlivost děti.
Mylsim ze pro babi a hlavne dcerku by to byl takto šok.
A ja se budu celou dobu strachovat.

Jediná rozumná verze mi prijde, ze by ji tedy pohlídala do pulnoci u nas, pokud by dcerka usnula, do pulnoci bude spat a my si muzeme užít chvili pro sebe.

Jinak manžel neni žádný tyran,, nez se narodili děti, byl normalni, ale s tímto neumi pracovat, mnohokrát jsem ho posilala k psychologovi, aby byl mentálně a emočně schopny, takový zápřah lepe snaset

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
15.7.26 10:47

To fakt nemáte v bytě místo kam by se dala na noc dát na přespání rozkládací matrace na které by klidně spal manžel tedy a babička v posteli normálně.

Nebo ať babičce cestu pak domů zaplatí manžel taxíkem a nemusí nikde cestovat sama v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
15.7.26 10:48

Pro člověka, který své ženě řekne, že „je na hovno“, nechá na ní péči o jedno handicapované a jedno autistické dítě a jde si sám po svém, nemám ani slušné pojmenování… natož omluvu.

Jak jsem psala, máš úplně jiný - a o dost závažnější - problém než nějaké přespání u babičky… přesněji řečeno, v kontextu vašeho vztahu a vašeho rodinného fungování řešíš v tuto chvíli naprostou prkotinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
15.7.26 10:48

@Venetia To nemáš v bytě místo na rozkládací matraci? Nebo na karimatku?
Pokud nemáte specifická vnoučata, pak by to samozřejmě bylo jiné. :kytka:

Příspěvek upraven 15.07.26 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
15.7.26 10:56

@LucaObr To je hustý… Asi bych trvala na párové terapii a terapii pro manžela.
Máme taky specifické dítě (ne tolik tedy) a vím, že je to někdy i pro ty chlapy těžký. Ale váš cíl je předpokládám to zvládnout. :kytka: :kytka: :kytka:

Na tahání dítěte k babičce bych se vykašlala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
15.7.26 11:11

Pokud je mala mentalne na urovni 20m a zustala by v dome se schody, kde neni zvykla, s osobou, ktera se treba jen tak neprobudi.. tady vidim mnohem horsi rizika nez proplakana noc (a to by mne nestalo za to). Az by se probudila a sla te hledat.. urcite ne.

Kdybych osobne stala o nocni akce, tak bych nejdriv natrenovala s babickou (pokud se na to vubec citi) a ucite spani organizovala u nas, i kdyby babicka spala v me posteli a ja si nafoukla matraci. Nebo si domluvila prespani u kamaradu.

No, ale pokud by mi drahy pan manzel rikal takove veci, posledni, co bych resila, by bylo, jak si s nim zaridit vice casu. Bud se sebou neco zacne delat a zacne na sobe pracovat, nebo to dlouhodobe nedate. Mate nalozeno a samospadem to nepujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.7.26 11:14

Nevyjadřuju se k chování manžela. Dítě bych předchozí zkušenosti na noc hned taky nedala, ale co mě teda zaráží je to, že pokud babička je ochotná hlídat, tak to nemáte ve 3 letech dávno zajeté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová