Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně by nestála žádná akce za to, že je riziko že i zdravé dítě bude plakat… Pokud svěřuji dítě chci mít jistotu že případný diskomfort bude pro něj zvládnutelný (beru že si třeba posteskne a dospělá osoba situaci vyřeší / objetím, uklidněním).
Na druhé straně chápu, že manžel chce i jako partner žít nějaký život s partnerkou a ne jen pouze jako pečující osobou / matkou společných dětí.
Pak bych tedy hledala řešení třeba u vás v placené službě u vás doma po dobu vaší nepřítomnosti, ale i to asi nebude během 10 dnů.
A samozřejmě to bude něco stát.
Naopak si myslím, že na tom vztahu musíte oba makat o to víc, protože ta situace je pro vás velmi náročná, pro oba samozřejmě. ![]()
A asi bych se nebála vyhledat odborníky, oslovit s pomocí nějakou neziskovku, atd…
Protože ten zápřah pro vás dva musí být obrovský.
![]()
Příspěvek upraven 15.07.26 v 11:18
Babičky bych se v první řadě zeptala, jestli se na to cítí. Pokud ano, dceru bych tam dala. Přeci jen to máte s manželem náročné. Čas samy pro sebe nemáte, možná se manžel cítí na 4. koleji. Myslím, že společný večer vám jen prospěje. Dceru bych tam přivezla večer, vykoupanou, aby babička měla co nejméně práce a ráno bych jí vyzvedla.
@LucaObr píše: Více
Rozumím ti, můj syn má autismus a k tomu mentální retardaci a manžel to nedal, jsme rozvedeni. Syna si na víkendy bere a funguje a to je docela výhra, mít občas víkend pro sebe. Chápu, jak moc si potřebuješ odpočinout, je to těžké. Ještě k těm financím, jak na první tak druhé dítě můžeš žádat o příspěvek na péči. V 1. stupni je 4.900,– 2. stupeň 8.200,– 3. stupeň 16.100,– uvidíš co by ti přiklepli. Pro větší děti bývají i různé víkendovky, zatím je máš malé, ale až vyrostou nebraň se tomu, to je taky pomoc a profesionální. Většina organizací co to nabízí, to má moc hezky udělané a děti to baví.
@LucaObr jak se na to vůbec můžeš ptát, to je jasný, že nedala i u zdravého dítěte bych byla na váškách dát na hlídání prakticky cizímu člověku, natož dítě se zvýšenou péčí a jako babička bych se taky bála hlídat
Ja bych byla docela prekvapena, kdyby si to ta babicka lajzla, ja na jejim miste bych do toho nesla ani omylem, zvlast kdyz doposud nehlidala ani hodinu, aby vedela jake to je. A sorry, ale tvuj manzel je sobecke hov.ado, nechapu, proc mu chces ustupovat, kdyz ti instinkt rika, ze to neni dobry napad. A skutecne neni.
@zaludova píše: Více
Ono poté, co dopsala, že i druhé dítě má svoje specifika a tudíž ani to nehlídá od počátku, je to docela pochopitelné.
Jinak zakladatelko musím, říct, že netuším, jak je reálné, aby babička obě zvládla.
Tak pokud babicka o napadu jeste nevi, stejne nejspis rekne ne.
Za vasi situace bych do toho sla jen, kdyby se dite nebudilo, babicka by prisla k vam domu, dala bych ho spat, odesla po usnuti, a vratila se pred probuzenim. Takze treba nekde na veceri nebo do kina.
Meli byste zacit dite postupne zvykat pres den, a az pak v noci.
@Snopy123 píše: Více
Jo to asi mam… Ale aby spaly doma mi přijde pohodlnější… Ja to dojdu pesky klidně v noci
@Venetia Tak psala jsi, že je nemůžeš mít doma u sebe ne že nechceš. Pak do dává smysl s tím že nechcete, což je pochopitelné.
@Snopy123 píše: Více
Zatim zadna zadost nebyla, tuhle funkci plni druha babicka, tam maji velky byt i chalupu, kde maji deti i potřebné věci.
Ale samoztejme by to slo, pokud by to bylo potřeba
@zaludova píše: Více
No babička o své ochotě hlídat to nestandardní dítě ještě ani neví… ![]()
@LucaObr píše: Více
V tomto případě bych neřešila hlídání, ale hlavně finance. Abys měla něco do začátku. Tohle dlouho fungovat nebude a zůstaneš s dětmi sama.
Já už bych nechtěla napravovat vztah s chlapem, který je slaboch a ještě mě uráží. ![]()