Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale vždyť nepíše, že chce k němu zpátky, ale přemýšlí nad poradnou z důvodu, aby spolu uměli po rozchodu lépe vycházet a to by mohlo být lepší pro děti…
Takže za mě dobrý nápad, jen bych byla na pozoru, aby se nezačal chovat jako milius a mě to netáhlo zpátky.
Jasně bych mu řekla, že zpátky do vztahu ne a uvidíš, jak bude reagovat…
@Anonymní píše:
Omlouvam se za anonym, ale snad chapete proc. Muj dotaz je vlastne takova anketa. Mam dat sanci muzi, ktere nema v afektu kvuli obycejnym vecem nekolikrat tydne daleko k nadavkam, k vyhruzkam, zvedani ruky, strkani, hazeni veci a podobne. I facky padly. No sanci… Dovysvetlim. Nezijeme spolu skoro pul roku, poprve prisel s tim, ze by rad sel do manzelske poradny ci instituce, ktera primo pomaha rodinam, kde dochazelo k domacimu nasili. Ja se s nim aktualne nechci ani videt o samote a pokud vola, predam deti. Byla jsem naprosto smirena z rozchodem, jen jsem se bala, jestli se nebude nejak tahat o deti. Ted se bojim, ze kdyz to odmitnu, bude se treba o ty deti opravdu tahat, nejak to pouzije. Ale treba ne. Moje pocit k nemu opravdu nejsou vrele. Rada ho mam, ale zpatky k nemu nechci. Jsem tim totalne zaskocena. Rikam si ale, ze by to mohlo byt dobre pro deti. Rixt mu, ze ja s nim sice byt nechci, rada bych s nim nekde s odborniekm pracovala na tom, aby se nase vztahy znormalizovali. Ovsem opravdu si myslim, ze znormalizovat by se mel jen on. Vlastne se ho porad bojim, zvazuju kazdy svuj krok…![]()
Nedala, nesmíš se bát vlastního partnera..
@Levandulina píše:
Myslím (a doufám), že zakladatelka se nechce k němu vracet. Spíš neví, jestli s ním zajít do poradny nebo ne…
Ano, dat sanci jit s nim do te poradny. Myslim, ze to mohlo byt dobre pro deti. Budeme spolu komunikovat i po rozchodu. Existuje jedna, ktera pracuje v zajmu deti prave s celou rodinou s jednotlivymi cleny oddelene. Chtela jsem tam jit i tak. Ale bojim se, ze to pak treba pouzije proti me, nemame za sebou jeste rozvod. Rekne pak, ja se snazil, vidite. Jasne ze s nim nechci jit zpet do vztahu, jem resim jestli mu pomoct v te terapii kvulo detem, jestli je sancw, ze by mu to pomohlo. Zit bych a nim uz nemohla, cekat na to, jestli terapie zabrala a jestli na me dneska teda neuderi? To ne…
@Kralikcek píše:
A jak se chova/choval k detem?Poradnu bych mozna zkusila i z toho duvodu, aby se naucil lepe chovat globalne…
Vylevy mel jen na Tebe, nebo je takova povaha?
Vcelku dobre, obcas nejake tvrdsi zachazeni ve smyslu, zakaz a nech je vyplakat. Casem ale vymeknul. Nema spatne srdce. Fakt si myslim, ze je nemocnej. Z rodiny. Jeho tata byl to same, jeho matka dodnes otce vychvaluje( uz nezije). Ano je takova povaha. Ovsem dovoli si k druhymu jen co mu kdo dovoli. Ja to v jednu chvili zacala prechazet, aby byl klid a to byla cesta do pekel. Byla jsem kuva, co ji rozbije huu, jestli neprestane mluvit 2× do tydne. Pred detma. Nevim, jestli to neni pro me dalsi zbytecna investice a dalsi stres ![]()
Jo - naučit se spolu komunikovat tak, že budete vycházet konstruktivně a budete méně zasahovat děti svými nevyřešenými tématy je dobrý nápad.
V té poradně vás nebudou nutit vrátit se k sobě zpět a naopak ti případně pomůžou mu vysvětlit, že ho prostě zpátky nechceš a že to je něco, co se musí naučit akceptovat.
Další varianta je, že do té poradny bude nejdřív chodit on sám - budou mít programy jen pro agresory a ty se přidáš na nějaké párové sezení třeba až po třech měsících, kdy jasně uvidíš, že to myslí vážně a dochází tam. (nutno naznat že i pro něj ten proces je jednodušší, když má nejdřív prostor se vypořádat sám se sebou a teprve pak přidá partnerku)
Partner by si měl uvědomit, že mít ho není žádné terno a že tam venku je pravděpodobně mnohem víc chlapů s mnohem větší cenou. Jestli si tohle nedokáže uvědomit, pak páčko no. ![]()
No tak problem v komunikaci ma asi on. At na terapie chodi sam.
Nech si chodí na terapie sám, on ma problém. Ty by si práve teraz mala byť tvrdá ako skala, bude to tak a tak, deti uvidíš vtedy a vtedy a hotovo. Žiadne vybavovačky, bez citov, len praktické veci. Nenechaj sa zaťahovať do jeho citových vydieraní, urobíš tým najlepšiu službu aj deťom, keď uvidia, že mama je pevnými nohami na zemi a môžu sa na teba spoľahnúť. A nie, že si slabá troska, ktorá sa nechá manipulovať a nemôže ich ochrániť. Lebo neverím, že nadávajúci a násilný otec v nich nezanechal kopu bolesti a strachu.
@Anonymní píše:
Vcelku dobre, obcas nejake tvrdsi zachazeni ve smyslu, zakaz a nech je vyplakat. Casem ale vymeknul. Nema spatne srdce. Fakt si myslim, ze je nemocnej. Z rodiny. Jeho tata byl to same, jeho matka dodnes otce vychvaluje( uz nezije). Ano je takova povaha. Ovsem dovoli si k druhymu jen co mu kdo dovoli. Ja to v jednu chvili zacala prechazet, aby byl klid a to byla cesta do pekel. Byla jsem kuva, co ji rozbije huu, jestli neprestane mluvit 2× do tydne. Pred detma. Nevim, jestli to neni pro me dalsi zbytecna investice a dalsi stres
Ja se spis ptala na chovani k detem v smyslu, zda je agresivni bezne k komukoliv…ono posilat deti do valecne zony, ikdyby k vlastnimu otci, taky neni zadna vyhra…
Ja bych asi do poradny sla i z toho duvodu, ze on/manzel /muze byt i treba sam nestastnx z toho, jakym jen stylem umi komunikovat a resir problemy…
Jak mate velke deti?
A chodily by s Vami?
Ja nevim, jak takove terapie probihaji, ale celkove, pokud to zlepsilo by komunikaci i treba mezi nim a detmi, bych do toho sla:-)