Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
sisule, no neviem, ja som nad vztahom nikdy v zivote nerozmyslala takymto stylom, ktory mi pride vyslovene vypocitavy. asi to nie je laska, ked musis uvazovat, ci druheho lubis viac, nez on Teba, a potom sa tomuto predpokladu prisposobujes ![]()
soldi píše:
sisule, no neviem, ja som nad vztahom nikdy v zivote nerozmyslala takymto stylom, ktory mi pride vyslovene vypocitavy. asi to nie je laska, ked musis uvazovat, ci druheho lubis viac, nez on Teba, a potom sa tomuto predpokladu prisposobujes
Taky mě nikdy nenapadlo to takhle analizovat, v momentě kdy se stane, že máš někoho radši než on tebe jak to popisuješ je ten vztah už o ničem.. Tim že se člověk začne hlídat a přetvařovat z toho šťastný vztah neudělá..
Sisule má pravdu. Je to přesně tak. A není to špatnou zkušeností s muži, ale u mě třeba životními zkušenostmi - tzn. četbou, studiem, vyslechnutím příběhů jiných, povídáním si s kamarádkami, kamarády, kolegy z práce…atd. A také čtením příběhů zde.
Pokud si ve vztahu někdo několikrát denně vyznává lásku, i když je to vzájemný, tak mi to tedy nepřipadá moc normální, sorry. Ale každému co jeho jest. Možná na začátku vztahu…
soldi píše:
sisule, no neviem, ja som nad vztahom nikdy v zivote nerozmyslala takymto stylom, ktory mi pride vyslovene vypocitavy. asi to nie je laska, ked musis uvazovat, ci druheho lubis viac, nez on Teba, a potom sa tomuto predpokladu prisposobujes
lumata, tak teda sorry, ale mne neprides normalna Ty. ![]()
moji rodicia su spolu 27 rokov a tiez si vyznavaju lasku, moji stari rodicia su spolu 60 rokov a tiez si vyznavaju lasku. my spolu byvame 6 rokov- laska na prvy pohlad, hned po prvom rande sme zacali spolu byvat.
ale tak my vsetci sme nenormalni, esteze Ty si v poriadku a mas pravdu, lebo si precitala nejake knihy ![]()
Soldi možná je to myšleno tak, že takových jako ty a tvá rodina je málo..Že jste spíš v menšině..Tudíž to co dělá většina je nazýváno normálem ( i když to není to pravé ořechové..)
Ale nechci hovořit za jiné.. ![]()
lizbeth, ale keby to myslela tak, tak preco sa za to ospravedlnuje?
Pokud si ve vztahu někdo několikrát denně vyznává lásku, i když je to vzájemný, tak mi to tedy nepřipadá moc normální, sorry
vsak ono je to jedno, nikto nevidime do vztahu druheho, ale u nas sme vsetci taky vyznavaci ![]()
soldi píše:
lizbeth, ale keby to myslela tak, tak preco sa za to ospravedlnuje?Pokud si ve vztahu někdo několikrát denně vyznává lásku, i když je to vzájemný, tak mi to tedy nepřipadá moc normální, sorry
vsak ono je to jedno, nikto nevidime do vztahu druheho, ale u nas sme vsetci taky vyznavaci
Kde se ospravedlnuje?? Myslíš to sorry??
No ty se jí také osrpravedlnuješ, že není normální ona..Tak je to fifty fifty
![]()
si od nikoho skakat po hlave nenecham
![]()
oko za oko, sorry za sorry ![]()
Osobní urážky ?!! Tohle je tolerance ?????!!!!
Chtěla bych tedy vidět toleranci ve vašem vztahu…
Sama se na tuhle úroveň nesnížím. I když v tomto případě bych měla spoustu argumentů.
soldi píše:
lumata, tak teda sorry, ale mne neprides normalna Ty.![]()
moji rodicia su spolu 27 rokov a tiez si vyznavaju lasku, moji stari rodicia su spolu 60 rokov a tiez si vyznavaju lasku. my spolu byvame 6 rokov- laska na prvy pohlad, hned po prvom rande sme zacali spolu byvat.
ale tak my vsetci sme nenormalni, esteze Ty si v poriadku a mas pravdu, lebo si precitala nejake knihy
soldi píše:
si od nikoho skakat po hlave nenecham![]()
oko za oko, sorry za sorry
Soldi, my si taky vyznavame lasku, ne tedy kazdy den, ale kazdou vhodnou prilezitost
a nebo staci pohlazeni a vime jak to myslime…a normalni mi to prijde. Spis obracene, kdyby mi nerikal jak me ma rad, tak cloveku je to za chvili lito a premysli, jestli to tak vubec je…
A to ze to Lumata nezna, to je jeji problem
kdyz ji to nechybi…
Careynka: Ta diskuze se obrátila úplně jiným směrem. Pokud chcete někoho soudit, tak alespoň pořádně čtěte ! Nepsala jsem, jak je to u nás, u nás je to v pohodě. Psala jsem zakladatelce, že by to od ženy nemělo být příliš často… že muži potřebují k životu nejistotu !!! Když mají ženu jistou…každý psycholog z manželské poradny vám to potvrdí, tak začnou lovit někde jinde. Neříkám že všichni a vždycky. Ale většina ano. Každý chlap potřebuje trochu žárlit a chvílemi si nebýt jistý.
Ono totiž říkat si několikrát denně MILUJU TĚ téměř za každou větou, zevšední a to slovo ztratí na významu. Navíc, kdyby mi stále ustupoval - tak to uděláme jak to chceš ty, miláčku - Já mít takového chlapa, tak si ho přestanu vážit.
A vy, kteří to tak máte, dělejte si to jak chcete, když si myslíte, že vám to vyhovuje. Já vám to přeju.
V diskuzích očekávám, že chcete slyšet názory jiných, jinak byste se přeci neptaly, že ? ![]()
careynka píše:
Soldi, my si taky vyznavame lasku, ne tedy kazdy den, ale kazdou vhodnou prilezitosta nebo staci pohlazeni a vime jak to myslime…a normalni mi to prijde. Spis obracene, kdyby mi nerikal jak me ma rad, tak cloveku je to za chvili lito a premysli, jestli to tak vubec je…A to ze to Lumata nezna, to je jeji problem
kdyz ji to nechybi…
Soldi, já jsem proti tobě žádný osobní výpad neměla. A nikdy jsem nenapsala, že jsi nenormální ! Pořádně si to přečti. Napsala jsem, že mi to nepřijde normální - jako ten akt neustálého vyznávání. A to je velký rozdíl !
soldi píše:
soldi píše:
Já tak trochu souhlasím s Lumáťou a Sisule. Podle mě si člověk (ať muž či žena) dlouhodobě nemůže uchovat respekt a tím pádem i úctu a lásku k někomu, o koho se nemusí ani trošku snažit, kdo na něj hledí jako na svatý obrázek a neustále ho ujišťuje o své nehynoucí lásce.
Přesvědčila jsem se o tomhle v několika vztazích na obou stranách barikády a několikrát jsem to probírala i s kamarády a kamarádkami- a potvrdil to každý.
Být si někým až přespříliš jistý je podle mně pomalá, ale jistá cesta k záhubě vztahu. Důkazem budíž každá druhá diskuse i tady „........ já jsem pro něj všechno- jak mě mohl přestat milovat?…“.
Tím nechci říct, že si s přítelem lásku najevo nedáváme. Samozřejmě , že dáváme, ale ne verbálně. Něžnosti, dotyky, polibky, krásný sex, společně strávený čas… to všechno ano, ale zároveň máme každý - jak to napsat- „i sám sebe“.Je nám spolu krásně, nikdy jsme neměli nejmenší rozepři, dokonale nám funguje sex. chemie a prostě je to nejlepší vztah mého života, ale kdyby mi začal přítel najednou denně říkat, že mě miluje, časem by mě to otrávilo- tím jsem si jistá… ![]()
lumáťa píše:
Careynka: ** Navíc, kdyby mi stále ustupoval - tak to uděláme jak to chceš ty, miláčku - Já mít takového chlapa, tak si ho přestanu vážit.
Ale tady přeci nikdo neříkal o nějakém ustupování, když se dva milují opravdu a říkají si to opravdu z lásky a ne z nějaké setrvačnosti nebo povinnosti tak to takhle přeci nechodí, udělají kompromis navzájem…
Souhlasim se soldi a careynkou To že se ke me každej den přítel přitulí a řekne že mě miluje neni nějaký nadbytečný vnucování lásky když já to cítím stejně a chci mu to říct taky.. Nehledě na to že říkáš že si je pak chlap moc jistý, to že mu řeknu že me miluje myslíš že po tom na tebe chlap přestane žárlit.. ? Tak to můj to slyší téměř denně a zažírlí si dostatečně i tak.. a to se o to ani nesnažim.. ![]()
Nehledě na to, že takovy řeči jako „chlap si nesmí být moc jistej“ přeci když máš mít životního partnera tak to má být člověk ke kterému máš na světě největší důvěru a ne někdo o kterém si pořád říkáš ty jo musím o něj bojovat musím se chovat tak a tak aby se mě nenabažil a neutekl.. To neni láska ale vypočítavost a sobeckej strach si myslím.. Podle mého je láska mého života člověk u kterého budu cítit jistotu a ne člověk o kterého musím až do úmoru bojovat.. Život už je tak dost obtížnej, ještě mít takovej boj doma.. A koukám, že můžu být šťastná že jsem si k sobě takovýho člověka našla..
Ale hlavně je to o tom že tady každá píšeme podle toho co máme sami doma a na co jsme zvyklé, máte pravdu v tom že je spoustu chlapů co tu jistotu nechtějí.. Ale to už je pak věc výběru vybrat si k sobě ten správný protějšek .. k té svojí povaze..