Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
9.7.19 20:47
@eva valoi píše:
Nebila bych ani roční ani desetileté dítě. Neříkám, že jsem děti nikdy neuhodila, že někdy neřvu, ale je to spíš z lenosti, frustrace, přetažení, mé nedůslednosti, zkrátka moje selhání, nikoli korektní výchovná metoda.

To mi přijde jako perfektní sebereflexe :palec:

• Citovat
  • Upravit
15503
9.7.19 21:22
@eva valoi píše:
Nebila bych ani roční ani desetileté dítě. Neříkám, že jsem děti nikdy neuhodila, že někdy neřvu, ale je to spíš z lenosti, frustrace, přetažení, mé nedůslednosti, zkrátka moje selhání, nikoli korektní výchovná metoda.

Ano, přesně tak to vidím já, pochopím když někdo dítě ve vyhrocene situaci plácne, ale nepochopím, že je s tím spokojený a považuje to za správnou výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
9.7.19 21:26
@warita píše:
Bych ti prala moji dceru, vlozila bych ruku do ohne, ze bys placala a to tak ze dost rychle. Po moji dceri steka vysvetlovani jako po teflonu a hyperaktivni je za 3 deti. Ale protoze si to evidetne nezazila, tak si to neumis predstavit.

Taky jsem to nezažila a taky si to neumím představit. Známí mají takovouto hyperaktivní holčičku a vždycky to s ní měli náročnější, ale za fakt problém začali považovat to, když se jim narodilo druhé. Ta starší tu mladší totiž tou svou hyperaktivitou úplně „válcuje“, nenechá ji nic doříct, dělá věci místo ní, pořád ji „utahává“. Říkali, že si myslí, že ta mladší je v důsledku toho taková jakoby víc v pozadí, vůbec se neprosazuje, podřizuje se atd.
Ono jak je těch dětí víc jak jedno, tak to je pak podle mě ještě úplně jiná „výchovná liga“ :-)

• Citovat
  • Upravit
3236
9.7.19 21:50

Neplacam. A to, co popisuje tvůj táta se mi vůbec nelíbí. Ale taky se mi nelíbí nechat děcko kramovat tam, kde s tím majitel nesouhlasí. Já bych tomu zamezila, jen bych zvolila zvolila jiný způsob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.7.19 21:54

@lucenka Kdybych měla jen svou nejmladší, tak tady taky machruju, jak se dá dítě skvěle vychovat. Máš prostě štěstí na klidné dítě, ale to neznamená, že to, co tu píšeš, bude fungovat na každé další. Respektive že všechny matky, co mají živější děti, si je neumí vychovat.
Není to tak, každé dítě je jiné a kdybys měla jiné než to svoje, šla by ti hlava kolem úplně stejně, jako některým jiným maminkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
9.7.19 22:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.7.19 22:02
@Lucie_Sx píše:
@lucenka Kdybych měla jen svou nejmladší, tak tady taky machruju, jak se dá dítě skvěle vychovat. Máš prostě štěstí na klidné dítě, ale to neznamená, že to, co tu píšeš, bude fungovat na každé další. Respektive že všechny matky, co mají živější děti, si je neumí vychovat.
Není to tak, každé dítě je jiné a kdybys měla jiné než to svoje, šla by ti hlava kolem úplně stejně, jako některým jiným maminkám.

Jak víš, že mám klidné dítě? :think: myslím, že nás osobně neznáme. A ano každé dítě je jiné. Já některé platí vysvětlování, n jiné plácnutí, odvedení pozornosti.

• Citovat
  • Upravit
pet p
9.7.19 22:29
@lucenka píše:
Jak víš, že mám klidné dítě? :think: myslím, že nás osobně neznáme. A ano každé dítě je jiné. Já některé platí vysvětlování, n jiné plácnutí, odvedení pozornosti.

No jenže hodně rodičů bohužel použije rovnou to plácnutí, aniž by zkusilo ty jiné metody (a jak už jsem psala, myslím si, že je to kvůli tomu, že je to rychlé a efekt se dostaví ihned).

• Citovat
  • Upravit
lucenka
9.7.19 22:32
@pet p píše:
No jenže hodně rodičů bohužel použije rovnou to plácnutí, aniž by zkusilo ty jiné metody (a jak už jsem psala, myslím si, že je to kvůli tomu, že je to rychlé a efekt se dostaví ihned).

Tak mně přijde taky normální použít metodu, která má rychlý efekt. Takže u nás varování - plácnutí - vysvětlení.

• Citovat
  • Upravit
14107
9.7.19 22:32
@lucenka píše:

Vse se da vyřešit jinak nez placnutim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.7.19 22:34
@_.Emilyyy píše:
Vse se da vyřešit jinak nez placnutim :nevim:

Opravdu? A že to bez toho plácnutí nešlo ani u tvé dcery.

• Citovat
  • Upravit
Dana112
9.7.19 22:34
@lucenka píše:
Tak mně přijde taky normální použít metodu, která má rychlý efekt. Takže u nás varování - plácnutí - vysvětlení.

A kdy si ho naposledy musela placnout?
Tak ano je taky placnout a placnout, ze

• Citovat
  • Upravit
pet p
9.7.19 22:39
@lucenka píše:
Opravdu? A že to bez toho plácnutí nešlo ani u tvé dcery.

Achjo, už zase?

Přeji všem příjemný večer, z téhle diskuze už jdu pryč, protože se to tady na můj vkus točí trošku moc dokola.

• Citovat
  • Upravit
14107
9.7.19 22:45
Ja uz taky odcházím z tehle diskuze, budu travit svuj cas příjemněji…, jdu s partnerem a s dcerou na veceri..Tak se mejte :kytka:
@lucenka píše:
Opravdu? A že to bez toho plácnutí nešlo ani u tvé dcery.
:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
9.7.19 22:47
@pet p píše:
Achjo, už zase?
Přeji všem příjemný večer, z téhle diskuze už jdu pryč, protože se to tady na můj vkus točí trošku moc dokola.

Přesně tak, každej si vede tu svou ;)
Zkoušela jem to tu odlehčit, marně :nevim:
Mějte se všichni ok :mavam: :mavam: :mavam:

Příspěvek upraven 09.07.19 v 22:50

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík