Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kamila44455
4.7.19 12:40

@me57h Nic ted neber osobne, ale s tou tvoji výchovou souhlasí i tvuj manzel? Ten taky da malymu pres zadek? A dcery taky tvuj manzel nema problem uhodit?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.7.19 12:41
@Astyna88 píše:
@lucenkaUskali je v tom, ze z takovych deti jsou sikanovaci a burici, protoze byli vychovani v duchu toho, ze kdyz se nekdo nechova, jak je zadouci, staci je bouchnout a je to. Fyzicnem trestaji sve problemy. Tak bacha i na to…

Aha tak já tedy ve škole nikoho nesikanovala. A ani kluk to nedělá. Je velmi oblíbený u dětí i učitelek. Takže tahle teorie neplatí ;)

• Citovat
  • Upravit
781

@Heivka

Ja jsem to od mamy nesnasela taky. Mnohdy jsem ani nevedela, co jsem udelala. Nemam s ni dobry vztah ani nyni, viz muj denicek Mama. Ale na me syny je to jedina paka, kdy vidim, ze syn fakt premysli, co udelal spatne. Se mnou se mama nebavila treba i mesic. Ja to vyresim vzdy, nez jdou spat. Pak si potreseme rukou, ze jsme kamaradi a vse ok. Vzdy me potesi, jak venku hleda kyticku pro maminku, jak me ma rad a ze jsem hodna. :srdce: mame spolu skvely vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216

Jsem rada, ze me moje mamka nikdy nebila a vyrostl ze me normální člověk :nevim: mamka s tátou se domluvili, ze me nikdy neuhodi, protože to jde i jinak.
Děti jsou zvedave, pro ne je všechno nove. Syn také nedostává, moc dobre chápe co nesmí i bez toho. U babiček ma nachystane hračky a zabavi se krasne s nimi. Samozřejmě ze dítě potřebuje k přirozenému vývoji také ruzne podněty, neumí samo sedět a ani nechce - pochopitelne. Zkuste tedy do příští návštěvy vymyslet neco, co ho zabavi, aby ho supliky tak nelakaly. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
4.7.19 12:42
@Froseth píše:
Ne, za to bych rozhodně netrestala. Mám dítěti fyzicky ubližovat za to, že je přirozeně zvědavé a chce zkoumat? Když měl syn rok, měli jsme permanentně vyházené hrnce a pokličky, vyrabované šuplíky s ponožkama atd, u našich to dělal taky, ale těm to teda nevadilo.

a to jde, pokud to na navstevě vadí, tak nemůžu sedět a nechat dítě, aby se hrabalo, kde se mu zachce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
4.7.19 12:42

@lucenka

Vyjimky se vzdy najdou. Kdyby vse platilo plosne, tak mame univerzalni navod na vychovu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
4.7.19 12:44
@Anonymní píše:
@Anna766 no jsme na tom stejne, taky uz ji nezvu :D
Taky nerikam, ze mlatit dite je ok. Ale tady se z placnuti pres ruku dela mlaceni tyci (pritom to muze byt placnuti nezne, jen naznakove).
Az pri jedne takove navsteve dite najde nuz nebo zbran - to zas budou titulky v novinach. Nemluve o tom, ze dite bude treba pokousano psem.
Samozrejme neni to vina ditka, od toho ma rodice a ti by meli vedet a vychovat - tim rozhodne nemyslim nasilim.Anonym nebo smazat prosim

Tak jde hlavne o to, ze to jde i jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
4.7.19 12:46
@warita píše:
@Heivka ja moje dite do jisteho veku seskrabovala se stropu. Doslova. Jako maly pavian. Do 2 let bylo nemozne cist knizecku, neposlouchala, vytrhavala mi ji z ruky, mavala s ni nad hlavou, mlatila me knihou o hlavu. Uspavani mazlenim v posteli sci fi, lozila po mne sem a tam, sapala se po zaclone, chtela strhnout obraz ze steny, nakukovala mi pod tricko, strkala mi prsticky do usi, nosu, pusy a ja jako chobotnice stale chytala, aby nespadla po hlave z postele. Neskutecny uzel neovladatelne energie, v jednom kuse v pohybu, clovek mohl maximalne chytat, jakekoliv pokusy o uklidneny ci usmerneni se mijely ucinkem. Vyrostla z toho. No, tak napul. Dodnes u niceho nevydrzi dlouho, je ziva.
:lol: :lol: Jako dobry, ale jsem rada, ze o tom jenom ctu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
4.7.19 12:47
@lucenka píše:
Můj kluk párkrát dostal. Ničeho se nebojí a nějak netuším v čem se mi to má negativně vrátit :think:

Tak jak už tu zmínila třeba @Astyna88 učíš ho tím vzorec, že pokud má někdo fyzickou převahu, tak ji může uplatnit, aby dosáhl svého. Další věc pak je, že tím podkopáváš důvěru svého dítěte a vzdaluješ se mu. Nelze mít blízký, otevřený a upřímný vztah s někým, kdo tě trestá za prohřešky a koriguje tvé chování pomocí trestů. A další věc pak ještě je, že se dítě tvým prostřednictvím nenaučí pracovat se svými emocemi. Naučí se je akorát potlačovat (a pak později vyplují na povrch v podobě odmlouvání, vzdoru či něčeho podobného). Prostě dítě nebude umět se s emocemi normálně vyrovnat, chápat je, bude jednat příliš pod jejich vlivem.
Zkus třeba tu knížku „Aha rodičovství“.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.7.19 12:47
@Astyna88 píše:
@lucenkaVyjimky se vzdy najdou. Kdyby vse platilo plosne, tak mame univerzalni navod na vychovu :lol:

No v mé generaci párkrát přes ruce nebo zadek dostali prakticky všichni. A počet násilníků bude srovnatelný s dnešní generaci. Ani v těch předchozích generacích

• Citovat
  • Upravit
26583
4.7.19 12:48
@lucenka píše:
Aha tak já tedy ve škole nikoho nesikanovala. A ani kluk to nedělá. Je velmi oblíbený u dětí i učitelek. Takže tahle teorie neplatí ;)

Tak ty teda nejsi zrovna perfektni priklad „dobre duse“ a oblibence :think: :mrgreen:
No, nedalo mi to, jdu se stydet do kouta. :oops:

Příspěvek upraven 04.07.19 v 13:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
4.7.19 12:49

@astoret Tys asi nečetla můj první komentář. Tam jsem psala, že nejdřív dítěti několikrát řeku, že něco nemá dělat, případně proč nebo odvedu pozornost či dítě a až když to dělá opakovaně a může to jemu nebo někomu ublížit nebo něco zničit, pak plácnu. Netriskam dítě a nikdy jsem to nedělala, ale plácnutí přes zadek v plence rozhodně podle mě není bití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
4.7.19 12:49
@Heivka píše:
@Astyna88 Jo takhle trestala moje máma, když jsem něco udělala tak jsem si vyslechla litanii jak je to špatné a pak se mnou dlouho nemluvila. Bylo mi normálně fyzicky špatně že mě máma nemá ráda, proto mám asi doteď lepší vztah s tátou, který mě za prohřešek sice dál na zadek, ale po krátkém vysvětlení co jsem udělala špatně a proč jsem dostala se choval jako by se nic nestalo, prostě se jelo dál. Taková psychická vychova dítěte sice není
navenek vidět, ale napáchá mnohem víc škod.

Snažila jsem se jít na dceru v pubertě po dobrém, sedla si s ní a mluvila, vysvětlovala… no a ona mi v dospělosti řekla, že ji to strašně lezlo na nervy a že by radši dostala jednu facku a měla klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
4.7.19 12:51
@Fima píše:
Devatenáctiletá by Ti ji taky už mohla vrátit zpátky, co?

To by si nedovolila, je toti vychovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.7.19 12:51
@pet p píše:
Tak jak už tu zmínila třeba @Astyna88 učíš ho tím vzorec, že pokud má někdo fyzickou převahu, tak ji může uplatnit, aby dosáhl svého. Další věc pak je, že tím podkopáváš důvěru svého dítěte a vzdaluješ se mu. Nelze mít blízký, otevřený a upřímný vztah s někým, kdo tě trestá za prohřešky a koriguje tvé chování pomocí trestů. A další věc pak ještě je, že se dítě tvým prostřednictvím nenaučí pracovat se svými emocemi. Naučí se je akorát potlačovat (a pak později vyplují na povrch v podobě odmlouvání, vzdoru či něčeho podobného). Prostě dítě nebude umět se s emocemi normálně vyrovnat, chápat je, bude jednat příliš pod jejich vlivem.
Zkus třeba tu knížku „Aha rodičovství“.

Zatím vše mi dítě svěřuje se vším. Emoce zvládat žáky umí. ochraňuje děti, fyzickou převahu nijak neuplatňuje. Něco dalšího?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML