Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
4.7.19 13:16
@lucenka píše:
Nevím, proč by mi mělo říkat o marihuaně, pokud si to zvládne vyřešit samo.ale na to mám ještě dost času. Ale svěřuje se mi se vším. Čas dělí spravedlivě mezi rodinu a kamarády.

Tohle je docela sranda no. Jednou mi volala jedna důležitá paní, jestli prý vim, ze moje pubertální dítě užívá marihuanu. Já samozřejmě věděla, že to vyzkoušela, měly jsme kvůli tomu vážný pohovor za sebou. Věděla jsem že to neužívá pravidelně, jen to vyzkoušela, ani na to neměla ty peníze. Dnes nekouří ani obyč cigarety.
A já přitom věděla, že její pubertální dítě, té paní co mi volala, starší než moje, tu marihuanu se svým přítelem distribuuje. Ono někdy vidíme u druhých vic, než to, co se nám děje pod nosem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
4.7.19 13:17

Nejhorsi jsou asi litanije a prednasky. to deti nesnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
4.7.19 13:17
@jkra píše:
je malej. az se ti bude sverovat v 17,18 to je teprve neco.

A tak, proč ne. Mě kluk v 17 stále ještě leccos řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
4.7.19 13:18
@Anna766 píše:
A tak, proč ne. Mě kluk v 17 stále ještě leccos řekne.

to bylo mysleno obecne. me taky rika dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p

@lucenka V té knížce „Aha rodičovství“ byl k těm trestům takový pěkný příklad: tvé zapomnětlivé dítě si doma zapomnělo svačinu a volá ti, že ji zapomnělo a žádá, abys mu ji přinsla. Co mu řekneš/co uděláš?

• Citovat
  • Upravit
2089

Já jsem tak malé děti když dělaly co neměly plácla po ruce, ne moc jen trochu a řekla že se to nedělá. Ono ty děti i v tak málém věku trošku chápou co smí a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.7.19 13:19
@pet p píše:
@lucenka V té knížce „Aha rodičovství“ byl k těm trestům takový pěkný příklad: tvé zapomnětlivé dítě si doma zapomnělo svačinu a volá ti, že ji zapomnělo a žádá, abys mu ji přinsla. Co mu řekneš/co uděláš?

Noc, protože moje dítě nemá mobil ve škole.

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
4.7.19 13:19
@lucenka píše:
Tak proč jsou tyhle problémy ve velkém i v zemích, kde je zákonem zakázané výchovné plácnutí?

Protože to jsou jenom teorie? :think: :mrgreen:
Nevěřím, že by děcko mělo trauma z toho, že ho plácnu přes ručičku, když mě několikrát neposlechne.
Nikde není zaručený, že děcko, kterýmu se všechno donekonečna vysvětluje bude jednou člověk plný sebedědomí, správnýho rozhodování, že bude oblíbenej, úspěšnej.
Podle mě musí děcko cítit lásku.
Milující rodič stejně bude vychovávat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Každej to máme nastavený jinak.
A když se o nás naše děcka ve stáří postarají a budeme v nich mít oporu, když to budeme potřebovat, tak jsme asi dělali většinu věcí správně.
Moc se všechno v dnešní době řeší a že všeho je zbytečnej cirkus.
Mně by z těch dnešních pravidel a knížek houklo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16186
4.7.19 13:20
@jkra píše:
je malej. az se ti bude sverovat v 17,18 to je teprve neco.

já mám doma 17 letou dceru. Občas dostala „za uši“, když to bylo potřeba, resp. když nepomohlo 3× a dost. Říká mi vše, partu nemá, resp. nevyhledává. Nedovedu si ale představit, co výchovného by bylo na tom, kdybych jí nastřílela na prdell za to, že nesedí na místě… :roll: :think: marně přemýšlím, ale na nic nepřicházím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
4.7.19 13:21
@me57h píše:
Ano, rozhodně by to bylo dobré, dítě nemá co otvírat šuplíky na návštěvě.Proč by to mělo být k prdu? Všechny moje děti byly drzé a facky i dávání na zadek pomáhalo. Nedovedu si představit, jaká anarchie by zavládla, kdybych to nedělala.

Nedovedes si to predstavit?
Zkousela si neldy rict neci ve smyslu :,.Zlaticko, poloźto nas to ruší, pojd sem k nam my si s tebou budeme hrat?” Asi ne vid..
Dobre u vas to pomáhali, ale ty si takhle spokojena, ze nemas s dcerami dobry vztah?
Ja jsem dceru za 15-let nikdy neuhodila, nikdy jsem ji nedelala zle a mozna proto mam s ni dobry vztah..Sveri se mi uplne se vším : ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.19 13:24
@Ernais píše:
No ono uprimne v puberte jedna facka za drzost udela kolikrat vic nez hodina diskutovani jak se ma a nema chovat. Kdo z vas nekdy par facek nebo na zadek nedostal a mate pocit, ze vas to nejak poznamenalo? :roll:

Mně rodiče ani nepromluvali do duše ani nemlatili v pubertě. Musela jsem se prostě se vším poprat sama, do toho se řešil rozvod, bylo potřeba rychle dospět. Kdyby rodiče mi dali v 15 facku, dokonce života bych jim to nezapomněla a vracela nezájmem. Chtěla bych, aby mi mamka někdy jako dítěti vyprávěla, co SE smí, jak to funguje, jedli jsme u jednoho stolu… Takže já mám v plánu to „promlouvani“. Problém je, že tohle moje dítě nezazilo, tak to vlastně nebude umět docenit a pak mylně vykřikovat, že by radši facku no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
4.7.19 13:25
@LydiaD píše:
Protože to jsou jenom teorie? :think: :mrgreen:
Nevěřím, že by děcko mělo trauma z toho, že ho plácnu přes ručičku, když mě několikrát neposlechne.
Nikde není zaručený, že děcko, kterýmu se všechno donekonečna vysvětluje bude jednou člověk plný sebedědomí, správnýho rozhodování, že bude oblíbenej, úspěšnej.
Podle mě musí děcko cítit lásku.
Milující rodič stejně bude vychovávat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
Každej to máme nastavený jinak.
A když se o nás naše děcka ve stáří postarají a budeme v nich mít oporu, když to budeme potřebovat, tak jsme asi dělali většinu věcí správně.
Moc se všechno v dnešní době řeší a že všeho je zbytečnej cirkus.
Mně by z těch dnešních pravidel a knížek houklo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Taky nejsem zastánce nekonečného vysvětlování. To je k ničemu. Bohužel lidi často nevidí žádnou jinou cestu než A) tresty B) nekonečné vysvětlování.

Edit: překlep

• Citovat
  • Upravit
pet p
4.7.19 13:26
@_.Emilyyy píše:
Nedovedes si to predstavit?
Zkousela si neldy rict neci ve smyslu :,.Zlaticko, poloźto nas to ruší, pojd sem k nam my si s tebou budeme hrat?” Asi ne vid..
Dobre u vas to pomáhali, ale ty si takhle spokojena, ze nemas s dcerami dobry vztah?
Ja jsem dceru za 15-let nikdy neuhodila, nikdy jsem ji nedelala zle a mozna proto mam s ni dobry vztah..Sveri se mi uplne se vším : ;)
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
56334
4.7.19 13:27
@neila píše:
já mám doma 17 letou dceru. Občas dostala „za uši“, když to bylo potřeba, resp. když nepomohlo 3× a dost. Říká mi vše, partu nemá, resp. nevyhledává. Nedovedu si ale představit, co výchovného by bylo na tom, kdybych jí nastřílela na prdell za to, že nesedí na místě… :roll: :think: marně přemýšlím, ale na nic nepřicházím…

jo, ja souhlasim.ja mam 17 letyho kluka a hlasi vsechno. naposledy, kdyz jsem ted byla s mensim u more, jsem mu napsala na stul: skody hlasit okamzite.
Tak mi o pulnoci volal, ze znicil odpadkac:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
4.7.19 13:28
@pet p píše:
Taky nejsem zastánce nekonečného vysvětlování. To je k ničemu. Bohužel lidi často nevidí žádnou jinou cestu než A) tresty B) nekonečné vysvětlování.

A to si nemyslím.
Já několikrát vysvětlovala, když to nešlo, tak jsem klidně plácla.
Nevím jak to jinak nakombinovat u ročního děcka.
Jasný, zaujmout něčím jiným, odvézt pozornost…ne vždycky se to povede.
To je moje zkušenost.
A každý tu zkušenost máme zřejmě jinou, protože i každý dítě je jiný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML