Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
4.7.19 13:29
@pet p píše:
Taky nejsem zastánce nekonečného vysvětlování. To je k ničemu. Bohužel lidi často nevidí žádnou jinou cestu než A) tresty B) nekonečné vysvětlování.Edit: překlep

já mám za to, že když nefunguje ani jedno, je ideální přiměřená kombinace těchto dvou možností ;) jen bych prohodila pořadí a vyhodila „nekonečné“ :palec: Vychováváme tak naše 3 děti a protože ani se 17 letou není žádný problém, věřím, že je to správná cesta… U nás platí pravidlo 3× a dost, prostě když napotřetí nefunguje vysvětlování, tak přiletí ruka na zadel ;) Obvykle to jde ale bez toho :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
4.7.19 13:29
@Enmamma píše:
Doufám, že časem projde zákon, že bít dítě bude trestné. Jsme jeden z mála států, kde se jako výchovný prostředek uznává bití. Proč bít dítě je v pořádku a bít dospělého v pořádku není? Vždyť řada dospělých se chová nestandardně. Dítě je bezbranné a dospělý má fyzickou převahu, tak mi z toho vychází, že u dvou dospělých by to mělo být přípustnější. Tam ta převaha bude menší. Proč nemůže manžel zmlátit manželku, když neudělá, co slíbila a dítě zmlátit může? Tak pokud má být v pořádku bití dětí, tak se (myšleno ironicky) přimlouvám i za bití dospělých. Někoho chytí třeba při krádeži, ať ho zmlátí. Matka včas nepřebalí dítě, místo toho je na mobilu, dítě má opruzeniny, tak ať jí jednu fláknou. No ne?

nasadíš kamery do všech domácností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
4.7.19 13:30
@jkra píše:
jo, ja souhlasim.ja mam 17 letyho kluka a hlasi vsechno. naposledy, kdyz jsem ted byla s mensim u more, jsem mu napsala na stul: skody hlasit okamzite.
Tak mi o pulnoci volal, ze znicil odpadkac:).
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.7.19 13:32
@_.Emilyyy píše:
Nedovedes si to predstavit?
Zkousela si neldy rict neci ve smyslu :,.Zlaticko, poloźto nas to ruší, pojd sem k nam my si s tebou budeme hrat?” Asi ne vid..
Dobre u vas to pomáhali, ale ty si takhle spokojena, ze nemas s dcerami dobry vztah?
Ja jsem dceru za 15-let nikdy neuhodila, nikdy jsem ji nedelala zle a mozna proto mam s ni dobry vztah..Sveri se mi uplne se vším : ;)

Tvoje dcerka ti ale dost přerostla přew hlavu, když jí musel dát tvůj partner v 15 facku ;)

• Citovat
  • Upravit
pet p
4.7.19 13:32

@LydiaD Ať si to každý dělá, jak chce. Já jsem se jenom snažila poukázat na to, jaké nevýhody mají tresty, protože to někdy nemusí rodičům tak úplně docházet (vidí ten krátkodobý pozitivní efekt a nevidí ten dlouhodobý negativní).

• Citovat
  • Upravit
14107
4.7.19 13:38
@lucenka píše:
Tvoje dcerka ti ale dost přerostla přew hlavu, když jí musel dát tvůj partner v 15 facku ;)

Ale na mě nikdy drza nebyla ;), ipresto ze jsem ji nikdy neuhodila ;)
Nedal ji facku, ale pohlavek a jak jsem psala, ze se jí za to omluvil -ale my jsme ted na dovolené a dcera je nejvic v pohode, je opravdu ted strasne fajn a hrozne mila, usmevava :palec:.
Ale udelal dobre, ze se jí partner omluvil, mozna díku tomu ma k nemu stejne dobry vztah jako ke mně.

Příspěvek upraven 04.07.19 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
4.7.19 13:39
@pet p píše:
Zákonem zakázané výchovné plácnutí se určitě dodržuje na veřejnosti. Jak doma, to nevím.
Nicméně psala jsem „Nelze mít blízký, otevřený a upřímný vztah s někým, kdo tě trestá za prohřešky a koriguje tvé chování pomocí trestů.“ Všimni si, že jsem nenapsala fyzických trestů, ale prostě jen trestů. Což je třeba „běž do pokoje a uklidni se“ - to je třeba příklad toho, že dítě potrestáš a zároveň ho necháš se svými emocemi a neukážeš mu, jak je zpracovat, nepomůžeš mu a ono se cítí potrestané, nemilované resp. milované jen když je hodné. Takže to je ten samý princip a přitom se zákonem zakázaným výchovným plácnutím nemá nic společného.
Vychovávat jde bez trestů. Ale chápu, že tato představa pro tebe nejspíš bude sci-fi, pokud své děti dokonce občas biješ (nebo plácneš nebo jak to nazvat).
Jde uplatnit přirozené důsledky (nešel jsi včas domů, není čas na pohádku), jde upozornit a pak realizovat (když budeš cákat, půjdeš ven z vany) atd. Tohle tě od dítěte neoddaluje a není to trest ve smyslu, o jakém jsem mluvila.

Bydlim v USA, byla jsem x krat svedkem, ze doma kamaradi ci sousede dite placli, v jednom pripade pristala takova facka, ze jsem se nestacila divit. Kluk dostal motorku (dirt bike) a udelal neco, cim ji v podstate nicil…otec nevahal ani sekundu. Toz asi tak…
Co neposoudim, jestli se trestaji vic nebo min nez v CR, ale oficialni zakaz evidentne moc neznamena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.7.19 13:40
@_.Emilyyy píše:
Ale na mě nikdy drza nebyla ;), ipresto ze jsem ji nikdy neuhodila ;)
Nedal ji facku, ale pohlavek a jak jsem psala, ze se jí za to omluvil -ale my jsme ted na dovolené a dcera je nejvic v pohode, je opravdu ted strasne fajn a hrozne mila, usmevava :palec:.
Ale udelal dobre, ze se jí partner omluvil, mozna díku tomu ma k nemu stejne dobry vztah jako ke mně.Příspěvek upraven 04.07.19 v 13:39

Kdybys ji měla vychovanou, tak vy nemusel dělat práci za tebe a dávat ji tu facku ;)

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
4.7.19 13:41

@pet p
Však v pohodě ;)
Ono je bití a bití.
Nikdy jsem kluky nebila.
Občas plácla přes plínku a přes ruku, když to jinak nešlo.
A dělala bych to stejně i dneska.
Já v tom vidím velký rozdíl, někdo ne.
Kluci jsou dospěláci a jsem ráda za náš vztah.
Miluju je a věřím, že to ví a vzhledem k tomu, že jsou pořád rádi doma (starší už jen na návštěvy), tak doufám, že my jim taky nevadíme ;) :mrgreen:
Ještě aby jo, páč to bych je poprvé v životě opravdu seřezala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 04.07.19 v 14:17

• Citovat
  • Upravit
14107
4.7.19 13:44
@lucenka píše:
Kdybys ji měla vychovanou, tak vy nemusel dělat práci za tebe a dávat ji tu facku ;)

Tak hlavne, ze ty mas, tak vychovanyho syna, ze ho musis placnout, aby te poslechl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
4.7.19 13:45
@Fiškuska píše:
Holky, včera jsem byla s ročním synem u mého taťky doma a dostali jsme se k tématu jak nás s mamkou vychovávali a já na to teď pořád myslím, tak se chci zeptat jak to máte vy ostatní.

Syn má u taťky v obýváku rozloženou velkou deku a na ní dost hraček. Jenže ty ho už samozřejmě nebaví. Rád zkoumá co jde kde otevřít a udělat co největší nepořádek. Mě to nevadí, doma to máme přizpůsobený že si může rabovat kde chce (nebezpečné věci máme schovaný). No ale otec z toho nebyl úplně šťastnej, když mu tam malej otevíral šuplíky a říkal mi, ať dám malýmu na zadek nebo přes ruku, aby se naučil, že se to nedělá. Říkám mu, že je malej na to, aby pochopil, že když dostane přes ruce, že něco nemá dělat. A on na to, že mu mám dát třeba za půl hodiny znovu a znovu a že třeba za 4 dny už bude spořádaně sedět na dece a hrát si. Že on když byl malej tak měl krabici s kostkama a autíčkama a s tím si hrál a nikdy by ho nenapadlo někde rabovat. Jsem z toho v šoku, že jsem byla takto vychovávaná :) Nedovedu si představit co bych měla udělat, aby roční dítě sedělo 3 hodiny na jednom místě a samo si hrálo!!

Tak mě zajímá, jsem mimo já, nebo můj otec? :D Trestali byste dítě za to, že nesedí na zadku?

Asi takto, kdybs ke mne prisla na navstevu a tvoje dite mi lezlo po byte, oteviralo supliky atd., pozadala bych te, at si ho hlidas, ze u nas to takto rozhodne nefunguje.
Kdyz mela mala obdobi ze s timto zacinala, vecne jsem vhodila za ni a vysvetlovala, že ne a proc…je to na dlouho a narocne, ale za me dulezite.
Takze, podle meho nazoru na zadek ne! Ale mavnout nad tim rukou s tim, ze je malej, take ne! Situaci resit, dle tvych nazoru na vychovu a trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.7.19 13:45
@_.Emilyyy píše:
Tak hlavne, ze ty mas, tak vychovanyho syna, ze ho musis placnout, aby te poslechl ;)

Kde píšu, že ho plácám teď? :think:

• Citovat
  • Upravit
150066
4.7.19 13:46
@Lenka_Hal píše:
Bydlim v USA, byla jsem x krat svedkem, ze doma kamaradi ci sousede dite placli, v jednom pripade pristala takova facka, ze jsem se nestacila divit. Kluk dostal motorku (dirt bike) a udelal neco, cim ji v podstate nicil…otec nevahal ani sekundu. Toz asi tak…
Co neposoudim, jestli se trestaji vic nebo min nez v CR, ale oficialni zakaz evidentne moc neznamena…

Vidíš, to je zajímavý. Z americkych seriálu by člověk usoudil, že se tam pořád jenom promlouvá. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
4.7.19 13:48
@lucenka píše:
Kde píšu, že ho plácám teď? :think:

Tak dobre, delala si to, kdyz byl mensi ;), kdzy dcera byla mala, tak byla stranse hodny dite ;) - a nemela jsem ani duvod ji bít ;). Nj pockej si na pubertu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
4.7.19 13:51
@Anna766 píše:
Vidíš, to je zajímavý. Z americkych seriálu by člověk usoudil, že se tam pořád jenom promlouvá. :D

Tam se clovek dozvi veci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect