Krmení dětí kaší Nominal
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No, to mě právě zarazilo, tak se proto se ptám, jaké jsou zkušenosti
ale s cucáním to máme stejně a když čtu to složení obzvlášť některých kaší, tak to mu prostě nedám, dostala jsem nějaké vzorky a ty jsou sladké i na mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můžu se přidat s dotazem
nejsou tyhle kaše celozrné ? koupila jsem pohankovou, špaldovou a jáhlovou, psané to na nich není a teď jsem začla zvažovat vhodnost pro prcka ještě z tohoto pohledu
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obecně je známo, že se nemá dětem dávat celozrnné pečivo - přidávájí se totiž do něj nasekané otruby, které jsou ostré a špičaté a poškozují stěnu střeva, která je u malých dětí ještě hodně tenká a citlivá. Ale uvařené celé zrno - rýže, ovesné vločky, pohanka, jáhly apod., to nevadí! Naopak, obiloviny jsou důležitým zdrojem mnoha živin - najděte si na netu
Instantní kaše jsou vyrobené extruzí - rozvařeno, rozemleto, vysušeno…, takže už neobsahují zdaleka tolik živin jako doma uvařená obilovina. Já vařím kaši doma a dělám ji tzv. „půl na půl“ s instantní, ptž moje malá začínala na instantních, tak už mi jen obilnou nesní
Uvařím si obilovinu tak na dva, tři dny do zásoby do ledničky a pak jen vytáhnu potřebné množství a udělám kaši nebo ji přidám do polévky - celé rodině ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3HE píše:
Obecně je známo, že se nemá dětem dávat celozrnné pečivo - přidávájí se totiž do něj nasekané otruby, které jsou ostré a špičaté a poškozují stěnu střeva, která je u malých dětí ještě hodně tenká a citlivá. Ale uvařené celé zrno - rýže, ovesné vločky, pohanka, jáhly apod., to nevadí! Naopak, obiloviny jsou důležitým zdrojem mnoha živin - najděte si na netuInstantní kaše jsou vyrobené extruzí - rozvařeno, rozemleto, vysušeno…, takže už neobsahují zdaleka tolik živin jako doma uvařená obilovina. Já vařím kaši doma a dělám ji tzv. „půl na půl“ s instantní, ptž moje malá začínala na instantních, tak už mi jen obilnou nesní
Uvařím si obilovinu tak na dva, tři dny do zásoby do ledničky a pak jen vytáhnu potřebné množství a udělám kaši nebo ji přidám do polévky - celé rodině
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xxpetka píše:3HE píše:
Obecně je známo, že se nemá dětem dávat celozrnné pečivo - přidávájí se totiž do něj nasekané otruby, které jsou ostré a špičaté a poškozují stěnu střeva, která je u malých dětí ještě hodně tenká a citlivá. Ale uvařené celé zrno - rýže, ovesné vločky, pohanka, jáhly apod., to nevadí! Naopak, obiloviny jsou důležitým zdrojem mnoha živin - najděte si na netuInstantní kaše jsou vyrobené extruzí - rozvařeno, rozemleto, vysušeno…, takže už neobsahují zdaleka tolik živin jako doma uvařená obilovina. Já vařím kaši doma a dělám ji tzv. „půl na půl“ s instantní, ptž moje malá začínala na instantních, tak už mi jen obilnou nesní
Uvařím si obilovinu tak na dva, tři dny do zásoby do ledničky a pak jen vytáhnu potřebné množství a udělám kaši nebo ji přidám do polévky - celé rodině
DÍKY
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, chtěla jsem se zeptat - těch které vařily nemléčné kaše. Syn má 8 měsíců, zatím dáváme mléčnou Moje první kaše od Nestlé, ale cenově je to hrůza, stojí 80 korun a vydrží tak na 4 dny. Vyjde mně levněji koupit třeba tu kaši Nominal a míchat s UM? Kupovala jsem si ty Nominalky pro sebe a byly v pohodě. Jaké UM byste mi doporučily? Syna jsem kojila, tak se v tom vůbec nevyznám…
. Díky za každou radu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávala a dávám kaši Nominal připravenou ve vodě bez UM a s ovocem. Můžeš přidat jakékoliv UM, záleží co vám sedne. My používáme Hami. Vyzkoušeli jsme snad všechny a ostatní nám vadily. Takže je třeba zkusit. Nejhorší byl Nutrilon, ale jak říkám, každému sedne něco jiného. Nominal používáme už dlouho a nebo také kupuji kaše od Countrylife. Jsou zdravé narozdíl od různých Nestlé apod. Je to jednak drahé, máme to na 4 porce a není to tak zdravé jak Nominal nebo Countrylife.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxpetka píše:
Já dávala a dávám kaši Nominal připravenou ve vodě bez UM a s ovocem. Můžeš přidat jakékoliv UM, záleží co vám sedne. My používáme Hami. Vyzkoušeli jsme snad všechny a ostatní nám vadily. Takže je třeba zkusit. Nejhorší byl Nutrilon, ale jak říkám, každému sedne něco jiného. Nominal používáme už dlouho a nebo také kupuji kaše od Countrylife. Jsou zdravé narozdíl od různých Nestlé apod. Je to jednak drahé, máme to na 4 porce a není to tak zdravé jak Nominal nebo Countrylife.
A jak tu kaši s UM děláš? Normálně kaši uvaříš ve vodě a potom do ní přidáš UM připravené podle návodu? Se omlouvám za blbý dotaz, ale UM jsem nikdy neměla ani v ruce
.
Teda spíš - jak bys ji dělala, kdybys nevařila jen ve vodě
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do kaší je dobré přidat i trochu „pravé“ obiloviny, ať kaše není jen instantní, ta už totiž nemá tak dobré výživové vlastnosti. Rozvař nějakou obilovinu - rýži, jáhly… rozmixuj dej do ledničky - potom jen odeber, ohřej v kastrůlku, přidej trochu vody, domíchej instantní kaší. Můžeš přidat i UM. Je pravda, že dcera ty kaše na vodě moc nechce, takže je dělám půl na půl s mléčnou inst. Je s tím trochu práce, ale já to tak dělám a vím, že malé dávám živiny z přírodních zdrojů (obiloviny, semínka na posypání kaše-mandle, slunečnice, dýně…obsahují spoustu minerálních látek), ne „jen“ jídlo
Je už větší, takže jí dám do kaše i mandlové máslo, ovesné vločky, kroupy… Když nemáš uvařenou obilovinu, můžeš uvařit pohankovou krupici (občas)- je lepší ji zalít horkou vodou a nechat chvíli bobtnat, jinak se dlouho vaří nebo instantní polentu-je sice instantní, ale je to čistá kukuřičná krupice a ne „vločky“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za tipy, o té rýži už jsem to taky někde četla. Používáš nějakou speciální nebo klasickou, co se kupuje jako příloha?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuji rýži Lagris kulatozrnnou - je měkčí a chutnější. Ale neboj se ani těch jáhel - jsou zdravé a nedělají tak betonovou stolici jako rýže
Jáhly 4× spař vroucí vodou - já na ně pouštím co nejvíce horkou vodu z kohoutku
a pak je dej vařit v poměru 1díl jahel + 2,5dílu vody. Až začnou vařit, dej je na nejmenší oheň/stupeň a nechej BEZ MÍCHÁNÍ vařit dokud se nevstřebá všechna voda - cca 20min., potom dolévej převařenou vodu tak akorát-do hustoty kaše, rozmixuj a tuto směs můžeš dát vychladlou do ledničky. Pak už jen odebíráš, rozvaříš, doředíš, zahustíš kupovanou a je to. S rýží je to tak, že uvaříš rýži-jednou,dvakrát propláchnutou, v poměru 1díl rýže,2díly vody, pak je postup stejný. V praxi je to tak, že uvařím jáhly asi na dva dny, až se sní, tak udělám polentu nebo pohankovou krupici, potom zase rýži na dva dny, prostě to pořád střídám dokola
podle nálady apod. Občas nestihnu nic, tak udělám celou kaši instantní, ale aby to nebylo moc sladké, protože to mi u těch kupovaných kaší taky vadí
dělám půl na půl s nemléčnou rýžovou kaší ze zdravé výživy - je levnější než Hami,Nestlé.
Snad jsem ti napsala všechno, kdyžtak ještě napiš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rádo se stalo
Potom napiš, jak ti to šlo (začátky jsou dost odrazující
) a jak to malé chutnalo (někdy se musí dávat větší podíl kupované kaše, než si zvykne a postupně podíl měnit až se dostanete na větší podíl obilovin než kupované)
To ti píšu proto, aby tě nechuť mimča neodradila
páH.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se jdu teda pochlubit
. Dneska jsem malému udělala pohankovou kaši Nominal, smíchala jsem ji s UM, samotná z vody mi přišla nehezká a nechutná
. Malému to celkem jelo, ani jsem to nemusela sladit, ale mám dotaz. Ta kaše byla šíleně řídká, to UM ji dost zředí, byla to kaše do flašky, ne na lžičku (vše jinak dáváme lžičkou). Je to OK nebo dělám někde chybu? Taky si nejsem jistá poměrem kaše a UM, abych ho o něco neochudila - dala jsem to tak půl na půl. Kaše do flašky se asi dává ve stejném množství, jako kaše na lžičku, tedy těch 150-200 ml, je to tak? Předem dík expertkám
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit