Dáváte dětem vytoužené dárky, i když zlobí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
23.12.17 21:02

@zoy no,s tim cukrem to taky pozoruju, nejdriv Mikulas, pak uziraji u peceni, do toho taky babicky…A pak, jsou jeste vic na pest..

@Šarlota4 presne! :roll:

@Ariadne Ale ja po nich nechci, aby si pamatovali, jak se chovali loni :mrgreen: Ale tak prece vedi, co je a co neni dobre chovani.Uz mesic opakuju stale dokola „ja te neslysim, kdyz knouras, pokud neco chces, rekni mi to normalne“ a nejak to najednou nezabira :think: Nechci rozebirat vsechny jejich prohresky, jen zkratka dumam, zda je trochu nevytrestat.Ale vim, ze by to vedlo akorat k placi a zklamani, rozhodne ne ke zlepseni chovani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
23.12.17 21:03
@Tunrida píše:
Jo dáváme. I když mě naštvali teď před spaním a i když jsem si jistá, že mě po ježíškovi vytočí nejpozději 25.

Mě v loni točily i během štědrého dne :P Rvali se a málem strhli strom. Nechtěli jíst, v koupelně povodeň, po rozbalení dárků nechtěli uklízet papíry, před spaním jančili… Pamatuju jak jsem byla zralá na bohnice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.12.17 21:03
@unuděná píše:
@J_Doe No osobne si myslim, ze je vychovavame dobre, nerozmazlujeme, neustupujeme, jsme dusledni. Mam pocit, ze jejich momentalni zlobeni odrazi presne me vnitrni rozpolozeni, jsem nejista ohledne nove prace, zmen doma, stale v hlave mraky veci a timpadem na ne samozrejme i casteji vyjedu kvuli vecem, ktere bych jinak resila s klidem.Asi jsem si mela odpustit ty reci typu „takhle vam ale jezisek nic neprinese“ :think:

No vidíš. tak si radši naděl něco pro sebe, co ti pomůže to vše lépe zvládat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.17 21:06

@jenny.fields Tak to asi jedine, aby mel den alespon 30hodin, abych stihala vse, co musim lus to.,co bych rada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
23.12.17 21:07
@araw píše:
a proč to děláš? jsi normální? Vlastně si… do pusy, to je fakt výchovné, vyhrožovat něčím, co se nestane. nesnáším lidi, co používají ježíška k vydírání. Je to přeci pro děti kouzelná bytost. Furt přemýšlím, kde kluk bere, že zlobivým dětem nic nepřinese, od chudáků, co mají doma matku jako jsi ty :poblion:

sice bych to nepodala až tak silně, ale se základní myšlenkou velice, velice souhlasím!!!

Pro vychovatele, učitele i rodiče podle mě vždycky platí, že se vyhrožuje pouze tím, co je ochoten bez váhání splnit. Takže běžné výhružky „dělej, oblékej se, nebo nikam nepojedeme“ je třeba si dopředu rozmyslet - udělám to, když se oblékat nebude?

Takže si myslím, že pokud je u vás Ježíšek podmíněný tím, že děti budou hodné — tak je třeba si to dopředu HODNĚ DOBŘE rozmyslet. Jak moc mají zlobit, aby Ježíšek nepřišel? Kolikrát jim to řeknu? A když neposlechnou po desáté, opravdu to udělám, že dítě pod stromečkem nebude nic mít? Ustojím to? Co ostatní děti v rodině, dostanou něco? Co rodiče? Jak to bude probíhat - všichni budou rozbalovat a to řvoucí nešťastné dítě zvládneme jak? Zavřeme ho třeba do pokoje, abychom my ostatní mohli rozbalovat?? Nebo budeme všichni nešťastní s ním a tím pádem bude mít celá rodina zkažené vánoce??

To je třeba dopředu rozmyslet. Já osobně, bych se nikdy neodvážila takovou výhružku použít - protože já osobně bych tohle všecko co píšu nahoře, nechtěla podstoupit. Zničilo by to Vánoce celé rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.17 21:09

@budi To je hezka myslenka.Ono jde asi hlavne o to, v cem vyrustame. U nas, i v manzelovo rodine se zkratka pred Vanoci vzdy snazilo chovat se nejlepe, jak jen to jde, aby bylo pod stromeckem co nejvice darku.Ja bych jim prave asi nedokazala dat jen pytel brambor od Mikulase, je to na stejne brdo (i kdyz tam letos oba meli uhlik i par brambor,).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
23.12.17 21:12

To je ale hezká diskuze. Moji kluci si poslední týden taky vybrali jako extra zlobící…Už mně tekly nervy. Dneska zase, několikrát se pobili, no prostě pořád něco. SNažila jsem se „motivovat“, že Ježíšek to vidí…Moc to nepomohlo. Už jsem si pohrávala s myšlenkou, něco pod stromeček nedát nebo aspoň schovat a trošku potrápit…že nedonesl… :mrgreen:
Každopádně syn (5 let) tomu dneska dal korunu - šel chystat s tatínkem stromeček a KONEČNĚ po tom, co celé dopoledne zlobili chytil tu vánoční atmosféru. A říká: „Já se tak těším, jak zítra přijde Ježíšek!!!“ a pak tak pro sebe : „Musím vydržet se ovládat…“
:mrgreen: :mrgreen:
Takže asi tak, ovládejte se holky a krásné Vánoce všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.17 21:13

@budi Je to jedna z mych hlavnich zasad a skutecne nikdy nevyhrozuju nicim, co nemohu nebo nechci splnit. Popravde my s manzelem jsme deti letos lehce odbyli s darky, prave z tohoto duvodu.Ale resim spis nase siroke pribuzenstvo, ktere je darky zahlcuje. A rict jim „letos zadne darky detem“,to asi dost dobre nejde. Proto taky mam to dilema :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.12.17 21:14
@Borůvka1990 píše:
Mě v loni točily i během štědrého dne :P Rvali se a málem strhli strom. Nechtěli jíst, v koupelně povodeň, po rozbalení dárků nechtěli uklízet papíry, před spaním jančili… Pamatuju jak jsem byla zralá na bohnice :lol:

No jo, i to je možný. Ale dokud není ráno, pořád je naděje, že bude klid :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
44228

@unuděná S nami do uzavrene skupiny pred lety chodila maminka psycholozka, vyresila to tak, ze svym trem detem jedny Vanoce v poledne pod stromek dala „vychovny“ dopis od Jeziska. Pry hledely s otevrenou pusou a byly mirne paf.Ale ty hlavni darky dostaly, bez ohledu na zlobeni.

Myslim, ze přesně chápu, jak to myslíš :kytka: Otazkou je, zda by deti pochopily umeru mezi poctem dárků a mírou zlobeni. :nevim: Neexistuje totiz zadny objektivni ukazatel, kolik dárků je správně a děti nemají s čím srovnávat.

Myslim si, ze bys to mela udelat, jak to citis :kytka: Ona to citila takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@Ráchelia :mrgreen: :mrgreen: To je zlaticko :srdce: Ten nas se dnes taky ovladal, dokonce mi nakreslil vanocni pranicko z lasky, ale pak druhym dechem pridusil segru, protoze mu omylem slapla na nohu :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.17 21:16

@Jana206 To je ale moc dobrej napad, diky :palec: Dopisy semtam taky praktikujeme (od skritka uklizacka, zoubkove vily atd),tak vlastne proc ne jeden i pod stromek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
23.12.17 21:18

@unuděná Darky od pribuznych bych si nedovolila nedat nebo korigovat. Pokud bych mela pocit, ze toho maji moc, Ty nase bych schovala na jine prilezitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
23.12.17 21:18

Dám, i když jsou poslední dobou fakt šílený. Divoký, řev, hádky, rvačky,… dochází mi síly. Ale tohle bych nepokazila nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
23.12.17 21:19
@Tunrida píše:
No jo, i to je možný. Ale dokud není ráno, pořád je naděje, že bude klid :mrgreen:

Tak držím palce, aby se děti (Tvoje i moje) chovali tak jak mají :palec: Však máš pravdu, naděje umírá jako poslední :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí