Dáváte dětem vytoužené dárky, i když zlobí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
23.12.17 21:48
@SAJ píše:
Na rovinu, mám doma jeden exemplář puberťáka (14), jehož dárky mám zrovna teď chuť vzít a tak, jak jsou, je bez přebírání mrsknout do popelnice. Když si vzpomenu před devíti lety (tedy v pěti). To to moje dítě taky zlobilo… Ale proti pubertě to tehdy byla procházka růžovou zahradou. :zed:

Přitom je to dítě jinak šikovné, dobře se učí, nevyvádí (zatím) nic mimořádného. Jen je to prostě silná osobnost, co si zatím sama se sebou zatím vůbec neví rady. :roll:

Chování (chvílemi) otřesné (chvílemi je k pomilování), horská dráha nálad a emocí šílená. My rodiče jsem prostě nudní, blbí a nic nechápeme. :nevim:

Jo, Herodes, to byl král… :mrgreen: :lol: :mrgreen:

vždycky mám Vánoce hnědo, zlato, červené, moje nejmilejší kombinace, celý dům je laděn do těchto barev, a samozřejmě balící papíry jsou laděny do těchto barev, a moje maminka, co tráví každý Štědrý večer u nás, koupila odpudivý zelený papír s ještě odpudivější zelenou stuhou. Úplně to vidím na fotkách, jak to budu složitě ve photoshopu přebarvovat, aby byly fotky použitelné. Říkám jí, proč zelený papír, 15 let se používá papír laděný do barev červená, hnědá, zlatá, že ví, že papír mám nakoupen a může ho nafasovat, kolik potřebuje. Načež moje jedenáctileté pubertální dítě pravilo, že ona chce letos dárky v zeleném papíře. Jsem ovládající se matka ( taky denně dopuju Bachovy kapky na vztek :mrgreen: ), přešla jsem to s úsměvem, no babička jí povídá, že maminka už má určitě všechny dárky zabalené. Načež dítě nahodí ksicht a směrem ke mně prohodí, tak ať si to přebalí. To je na pěst. To vystartoval manžel ( ten nedopuje Bachovky :mrgreen: ) a řval, že jí taky Ježíšek může pod ten strom nas… :mrgreen: My taky očekáváme šťastné a veselé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
23.12.17 21:49

@unuděná no zrovna po dnesku mam sto chuti Vanoce odpiskat :zed: :zed: :zed: takze chapu Tve uvazovani. Ale jsem mekota a vsechny darky budou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.12.17 21:49
@terinka4444 píše:
vždycky mám Vánoce hnědo, zlato, červené, moje nejmilejší kombinace, celý dům je laděn do těchto barev, a samozřejmě balící papíry jsou laděny do těchto barev, a moje maminka, co tráví každý Štědrý večer u nás, koupila odpudivý zelený papír s ještě odpudivější zelenou stuhou. Úplně to vidím na fotkách, jak to budu složitě ve photoshopu přebarvovat, aby byly fotky použitelné. Říkám jí, proč zelený papír, 15 let se používá papír laděný do barev červená, hnědá, zlatá, že ví, že papír mám nakoupen a může ho nafasovat, kolik potřebuje. Načeš moje jedenáctileté pubertální dítě pravilo, že ona chce letos dárky v zeleném papíře. Jsem ovládající se matka ( taky denně dopuju Bachovy kapky na vztek :mrgreen: ), přešla jsem to s úsměvem, no babička jí povídá, že maminka už má určitě všechny dárky zabalené. Načež dítě nahodí ksicht a směrem ke mně prohodí, tak ať si to přebalí. To je na pěst. To vystartoval manžel ( ten nedopuje Bachovky :mrgreen: ) a řval, že jí taky Ježíšek může pod ten strom nas… :mrgreen: My taky očekáváme šťastné a veselé :mrgreen:

Jedenáct, jo? :mrgreen: :lol: :mrgreen: Očekávej s nadějí věcí příští… :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.17 21:52

@terinka4444 To jako vazne sprdnes svou mamku, ze zabalila darky do papiru, co se ti nehodi k vyzdobe?? :mrgreen: Diky, hned se citim mnohem tolerantnejsi a klidnejsi maminka, a to ani ty Bachovky nedopuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 21:53
@SAJ píše:
Jedenáct, jo? :mrgreen: :lol: :mrgreen: Očekávej s nadějí věcí příští… :hug: :mavam:

hele neděs mě, alespoň když jsou ty Vánoce :lol: švára je učitel, učí na gymplu, moje díťátko chce na gympl, tuhle na ní koukal a říkal, prý no ty kráso, prý obvykle jsou na zabití až v septimě a oktávě :mrgreen: ale jinak to jde, ještě jí pořád můžu začít mlátit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
23.12.17 21:54

Jinak, mam znamou a ta je fakt drsna. Ma doma pubertaky a predminule Vanoce decka pod stromkem mrcely, ze malo a ze ten druhy mel vic, v prubehu roku chovani deti nic moc, vysledky ve skole taky…tak se vytocila a minuly rok nebylo pod stromkem nic. Ale jako fakt nic. Pred tydnem jsem se ji ptala jak to vidi letos. Tak pry letos to bylo dobry a darky budou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.17 21:55

Dekuju moc vsem za prispevky, uplne mi to zvedlo naladu, ze spousta z vas chape me uvazovani a rozcileni, a ma. to podobne ;) Taky se prave nechci ochudit o tu radost deti, ktera je to nejhezci, co v zivote znam. Vytrestam je jinak, vsak ja na neco prijdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 21:58
@unuděná píše:
@terinka4444 To jako vazne sprdnes svou mamku, ze zabalila darky do papiru, co se ti nehodi k vyzdobe?? :mrgreen: Diky, hned se citim mnohem tolerantnejsi a klidnejsi maminka, a to ani ty Bachovky nedopuju :mrgreen:

sprdnout není ten výraz, bylo to konstatování, ale jinak ano, točí mě zelený papír úplně maximálně. Jsem tak trochu postižená svou profesí, jednak nesnáším neladící barvy, druhak prostě ty fotky budou ukrutné, už to vidím, naštěstí drtivou většinu jejích dárků jsem jí balila já, takže tu její trochu, co balila ona šoupnu dozadu, aby to nebylo na fotkách vidět. A příští rok důrazněji vysvětlím, do jakého papíru se balí dárky ( nebo to zabalím všechno sama) A to tě potěším ještě víc, jsem nejlepší antidepresivum, to je ještě budu buzerovat i s oblečením, protože loni mi došli ke stolu v teplácích, na můj vytřeštěný výraz pravili, že jsou čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 21:59
@unuděná píše:
Dekuju moc vsem za prispevky, uplne mi to zvedlo naladu, ze spousta z vas chape me uvazovani a rozcileni, a ma. to podobne ;) Taky se prave nechci ochudit o tu radost deti, ktera je to nejhezci, co v zivote znam. Vytrestam je jinak, vsak ja na neco prijdu :mrgreen:

ještě jim pořád ty dárky můžeš 25. sebrat, dát do pytle a vyhrožovat, že to hodíš do popelnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.17 22:00

@terinka4444 :mrgreen: Tak v teplacich bych je taky vyhnala na mraz, ale vyzdoba me teda netrha :lol: Bezne mame tak silenou vsehchut balicich papiru a masli, az to k sobe tou nesourodosti ladi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107636
23.12.17 22:03
@araw píše:
a proč to děláš? jsi normální? Vlastně si… do pusy, to je fakt výchovné, vyhrožovat něčím, co se nestane. nesnáším lidi, co používají ježíška k vydírání. Je to přeci pro děti kouzelná bytost. Furt přemýšlím, kde kluk bere, že zlobivým dětem nic nepřinese, od chudáků, co mají doma matku jako jsi ty :poblion:

no, ja nevim, ale to se rikalo vzdycky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.12.17 22:03

@terinka4444 No tuhle me synator vytocil, jelikoz si vytahl lego v obyvaku na zem a totalne se vyprdl na uklid, tak jsem mu to vecer sbalila a schovala (mame tu skritka, ktery odnasi neuklizene veci).To jsi mela videt to prekvapeni po ranu :mrgreen: Celej den se me ptal, s cim mi muze pomoci, co mama uklidit, aby mu to skritek zase vratil :mrgreen: No jasne, ze pote, co vyndal mycku a vyluxoval chodbu me mel v hrsti a druhy den bylo lego zase na miste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 22:07
@unuděná píše:
@terinka4444 :mrgreen: Tak v teplacich bych je taky vyhnala na mraz, ale vyzdoba me teda netrha :lol: Bezne mame tak silenou vsehchut balicich papiru a masli, az to k sobe tou nesourodosti ladi :mrgreen:

to bych u vás rostla :mrgreen: já musím mít ty barvy tak nějak alespoň trochu. Vědí to o mně všichni a vzhledem k tomu, že Vánoce se dělají jen u mně, já okolo všech kmitám, tak jsou tak moc hodní, že mi ladí :mrgreen: ti šikovnější ladí i oblečení :mrgreen: ale to jen proto, že chtějí vánoční fotky jako ze žurnálu a nesoulad barev já nefotím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.12.17 22:09
@terinka4444 píše:
hele neděs mě, alespoň když jsou ty Vánoce :lol: švára je učitel, učí na gymplu, moje díťátko chce na gympl, tuhle na ní koukal a říkal, prý no ty kráso, prý obvykle jsou na zabití až v septimě a oktávě :mrgreen: ale jinak to jde, ještě jí pořád můžu začít mlátit :mrgreen:

Ten můj vypečený dáreček je v tercii. Pak máme ještě sekundu a letos poslední přijímačky.

Ono je to v temperamentu, prostřední dítko je sice taky silná osobnost, ale nejde hlavou proti zdi jako to starší, spíš tiše a klidně manipuluje. Kupodivu si toho na nás tím klidným způsobem vymůže víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 22:09
@unuděná píše:
@terinka4444 No tuhle me synator vytocil, jelikoz si vytahl lego v obyvaku na zem a totalne se vyprdl na uklid, tak jsem mu to vecer sbalila a schovala (mame tu skritka, ktery odnasi neuklizene veci).To jsi mela videt to prekvapeni po ranu :mrgreen: Celej den se me ptal, s cim mi muze pomoci, co mama uklidit, aby mu to skritek zase vratil :mrgreen: No jasne, ze pote, co vyndal mycku a vyluxoval chodbu me mel v hrsti a druhy den bylo lego zase na miste ;)

tuhle jsme si říkali s manželem, že to ta příroda dobře zařídila, že jsme k těm svým potomkům tak nějak shovívaví, jinak bychom je museli zabít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí