Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@unuděná dostanou o co si napsali, Vali teda i dost věcí navíc. Jako ona vlastně nezlobí, jen je extra živá, neposedí
a říká že je hodná a když zlobí tak ježíšek spí a nic nevidí a když si jí neodnesl čert tak je hodná a s tím uhlím se jistě spletl ![]()
@terinka4444 Když nad tím přemýšlím, tak moji rodiče balili dárky taky do sladěných papírů a pamatuju si, to už jsem na ježucha dávno nevěřila a dárky se na mé přání daly pod strom už dopoledne, jak jsem chodila a dumala, který bude asi můj.:-)
Tak to možná zkusím za rok, vše do jednoho papíru a nebo sladit do barev.:-)
@terinka4444 dík no my máme tak nějak sladění celej byt do stejného tónu. Jo a mám sladění i jmenovky na darkach.
@terinka4444 píše: Četla jsem super věc, prý se mají zabalit prázdné krabice, rozdělat oheň v krbu a zazlobí, hodit jednu krabici do krbuto by asi naše starší, co už nevěří, čuměla
@terinka4444 píše:
hele, vy nebalíte dárky do jednotného papíru? Trochu mě to pravda zaráží. jako chápu, že nevyžadujete sladit papíry u lidí z venku, ale v rámci jedné rodiny to nebalíte do stejného papíru? Přeci když jdu nakoupit balící papír, tak prostě vyberu vzory tak, aby to k sobě ladilo, když už neberu ten papír úplně stejný. Nebo ne? A dítě si přeci svůj papír nekupuje nebo jo? A ona si ty své dárky přeci nebalí, balím jí to přeci já
ne, mě to přijde jednotvárné, navíc Vali říká že Ježíšek její balí do růžového papíru a pro všechny v růžové
, takže většinu má v růžovém a něco v červeném a pro Vikiho zase do zelena
Ale stromeček je laděn do červeno-zlata ![]()
Já se musím smát. Mě je fakt fuk, jakou barvu mají mašle, papíry nebo jiné kraviny. Je mi jedno, že když si dám salát od tchána, budu do rána umírat, pač by určitě sám držel na zdi, jak je hutný. Důležitě je, že mají radost děti a dědeček se cítí potřebný a není doma sám. Od fotek očekávám jediné… pohodové lidí, kteří jsou rádi spolu…
A balící papír vybíraly mé malé dcery, takže máme medvědy, frozenky a další nesmysly
s naprosto neladícími převazy, protože se jim zrovna tato „kolotočářská“ stuha líbila
Stromeček si taky holky zdobily samy
takže je to taky plastový pelmel ![]()
Všem přeji krásné vánoce bez zbytečných nervů a rozzářené dětské oči jako bonus ![]()
@Venetia píše:
no, ja nevim, ale to se rikalo vzdycky ne?
U nás nikdy a neznám nikoho, kdo by to dětem říkal. Jen mě udivilo, odkud tohle můj 6tiletý syn vzal. No, už vidím odkud ![]()
@araw píše:
U nás nikdy a neznám nikoho, kdo by to dětem říkal. Jen mě udivilo, odkud tohle můj 6tiletý syn vzal. No, už vidím odkud
tak za nás se to asi říkalo bežně…já to včera zrovna říkala přitelovic synkovi, ale ten tomu stejně nerozumí
@Bebuše Presne,vnimam to stejne. Vanoce jsou pro me svatky lasky a klidu a chvil spolu a je mi uplne jedno, ze u toho nevypadame jako z titulnich stranek zurnalu ![]()
@terinka4444 píše: četla jsem v nějaké moudré psychoknize, že prý kolem 21. roka jejich života si začnou uvědomovat, co pro ně rodiče dělají a že to s nimi myslí dobře a začne prý být lépe. Tak já už jen 8,5 roku do jejího uvědomění
Tak tomu věřím. Vyzkoušeno. Odměna za to že jsem pubertu dcery přežila a bez bachovek je tu…já tu holku dnes kolikrát nemít…
Holky, trochu změním téma.. náš malej (necelé 3 roky) prostě nevydržel, po návštěvě rodičů sice zvládnul, než usmažím kapra a všechno, ale když jsme si sedli k jídlu, začal příšerný řev, nezvládla jsem ho vůbec nakrmit, už nechtěl, brečel asi že už chtěl spát. Manžel ho šel uspávat, polévku jsme snědli studenou. Řízky už tu chladnou a já tu sedím u dárků a prostě vím, že si je s malým nerozbalíme. Jako asi je to fuk, nemá z toho stejně rozum. Ale jak to doma děláte a zvládáte vůbec třeba se dvěma dětmi v rozmezí rok - 2, 3 roky? To musí být přece masakr vše tak nějak zkombinovat, aby to obě děti zvládly. A myslím, že ač se zdá, že ani ti nejmenší netuší, tak že vnímají, že je toho na ně fakticky moc a jsou utahaní daleko dřív… my s tím nepočítali a večeřeli jako vždy kolem osmé.
A nejhorší na tom je, že já jsem totálně vyřízená a partner taky. Jsem ráda, že si letos rozbalím ty dárky sami, ale mám pocit, že už nedáme ani to. vůbec se mi nechce rozbalovat a upřímně řečeno jsem teda fakt ráda, že malej (snad) usne. Nevím jak bychom to dali, kdyby neusnul, jsme grogy oba. Kapři už jsou studený. Jak to probuh děláte? ![]()
@Niemeyer až do pěti let jsme večeřeli nejpozději v pět hodin. ![]()
@Anna766 Ve 21 letech clovek dosahuje psychicke dospelosti, na to nejsou potreba zvlastni knihy, staci skripta vyvojove psychologie
Mimo jine se urovnavaji a vyvazuji vztahy s vlastnimi rodici, ziskavaji novy rozměr.
@Bebuše píše:
Já se musím smát. Mě je fakt fuk, jakou barvu mají mašle, papíry nebo jiné kraviny. Je mi jedno, že když si dám salát od tchána, budu do rána umírat, pač by určitě sám držel na zdi, jak je hutný. Důležitě je, že mají radost děti a dědeček se cítí potřebný a není doma sám. Od fotek očekávám jediné… pohodové lidí, kteří jsou rádi spolu…
A balící papír vybíraly mé malé dcery, takže máme medvědy, frozenky a další nesmysly![]()
s naprosto neladícími převazy, protože se jim zrovna tato „kolotočářská“ stuha líbila
![]()
Stromeček si taky holky zdobily samy
takže je to taky plastový pelmel
Všem přeji krásné vánoce bez zbytečných nervů a rozzářené dětské oči jako bonus
Díky, konečně někdo normální. Přiznám se, že v domácnostech, kde barevně ladí závěsy, utěrky, hajzlpapír i rohožka, se necítím moc komfortně.