Dcera (11 let) se bojí psů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59408
31.7.19 13:21

@Natálka26 navíc jsou to většinou kříženci kde čeho :? Bohužel ty následky jsou hodně fatální :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
31.7.19 14:09

Většina lidí se něčeho boji, někdo třeba pavouků, někdo psů. Měla jsem spoluzaka, ten se taky bál psů - ještě v 19 letech. Přijel domů, před barákem běhal menší pes a on se bál, tak hodinu seděl v autě, než pes odešel pryč, tak a teprve vystoupil. Jestli se jich boji dodnes to bohužel nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
31.7.19 14:15
@Natálka26 píše:
V tom případě posloucháš hodně špatně, neboť nejvíc napadení je od jezevčíků. Jen by to na Nově neznelo tak dramaticky jako když se tam napíše „bojové plemeno opět útočilo“.

Ano, jezevcici jsou nekdy palicati, mohou kousnout, ale nerikej mi, ze zakousnou dite nebo. dospeleho, coz se o pitbulech a jimi podobnych rict neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
31.7.19 14:35

Jako mala mela jsem strach ze psu, opravdu hrozny strach. Zautocil na me ovcak ale nastesti vedle stal tata tak me ochranil… Kdyz jsem sla do skoly a videla psa bez voditka tak jsem musela obchazet budovy, prechazet na druhou stranu silnici atd.. V 14 letech jsem promluvila s rodici a poprosila koupit psa, abych se z toho strachu dostala. Vybrala jsem si buldoka. Protoze nejdriv to bylo male stenatko (ani ne 2 mesice) tak jsem se ho vubec nebala. Strasne rychle vyrostl a po roce jsem si uvedomila ze vlaste uz se nebojim ani velkych cizich psu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.19 14:53

Asi se Ti moje rada nebude líbit, ale my jsme ze staré školy a v případě panického strachu ze psa u syna ( přecházení cesty když šel kolem ratafak, scény jako z národního když jsme šli na návštěvu kde měl být pes) jsme neletěli k psychoterapeutovi, nýbrž koupili štěně. Vše jsme si vysvětlili, co pes dělá, jak reaguje…Teď jsou se psem parťáci, pes ho poslouchá na slovo a syn miluje i ty cizí psy. Už si na to ani nevpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
31.7.19 14:58
@jannina1 píše:
Ano, jezevcici jsou nekdy palicati, mohou kousnout, ale nerikej mi, ze zakousnou dite nebo. dospeleho, coz se o pitbulech a jimi podobnych rict neda.

Tady se ale nebavime o tom kdo koho zakousne. Samozřejmě že čím větší tím větší následky, ale zároveň většina velkých psů je klidnější než jsou malí psi. Každý pes je nebezpečný, když nemá výchovu, péči a socializaci. Žádné bojové plemeno neexistuje, vždy je to o majiteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
31.7.19 15:06

Všem, co mi radí, abych pořídila psa domů - psa domů nepořídíme, nemáme pro to vhodné podmínky.

Máte pravdu, hodně lidí má strach z různých věcí, ano i já mám z něčeho strach, ale naučila jsem se svůj strach ovládat, alespoň do určité úrovně se tomu z čeho mám strach vystavuji a nejdu do extrému.
Chtěla bych jí pomoci v tom, aby byla schopna kolem psů projít, neschovávat se, nepřebíhat a nepanikařit. Nechci po ní, aby se kamarádila se psi na potkání, hladila, usmívala se na ně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
31.7.19 18:59

Pokud dana fobie/strach komplikuje zivot, a tenhle strach ho komplikuje, pak nechapu, proc uz davno neni holka u psychologa, terapeuta, rikej tomu jakkoli. 12 lety dite neni schopny psychoanalyzy, nedokaze si s tim problemem poradit, rodice ocividne taky ne a kazda dalsi problemova situace venku ten strach jen upevnuje. Nikdo nerika, ze musi byt ze psu potentonovana blahem, ale zdrhat hlava nehlava do silnice? Co az bude venku sama, kdo na ni zavola Bacha, auto? Co az bude mit jednou svoje deti, budou mit maminku hysterickou, jakmile psa uvidi, co to da jim za vzor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová