Dcera (15) odmítá chodit do tanečních

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.5.17 08:52

Tak buďme rádi, že to je jen fake.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
4.5.17 09:03

@Ellusa Je to magor, chvilku teď dá pokoj a pak ji tu máme zase zpět s nějakou výživnou diskuzí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.17 09:37

Fakt nemocná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
4.5.17 09:57

Zakladatelko víš o tom že psychiatrická léčba je v naší zemi hrazena pojišťovnou? Měla bys toho využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
4.5.17 10:08
@Ellusa píše:
@bartsch a novou registrací, tato je už smazaná

Jojo, vždy jí admini smažou její aktuální nick a za chvilku má už založený nový a jede se dál. Ale je to případ pro psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.5.17 12:12

Nesla jsem do tanecnich, ani na vlastni maturitni ples, sukne jsem odmitala nosit do nejakych 20ti a nelituji toho. Mela jsem velice prisne rodice, toto moje rozhodnuti ale respektovali. Logiku „je holka, tak at se chova jako holka“ v dnesni dobe opravdu nechapu. Co to je „jako holka“? Saty a makeup? To neni pro kazdeho. Urcite ma sve zajmy, ktere jsou ji prednejsi, a pokud zvlada skolu a v dulezitych vecech vas poslechne, tak ji nechte dychat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.5.17 12:17

Taneční mi připadají stejný základ jako ZŠ nebo maturita. Můj manžel se tanečním vyhnul a dodnes toho lituje :nevim: Na společenských akcích prostě jen sedí, neví jak na to…Už není čas, aby šel do kurzu.

Na durhou stranu chápu, když se holka nechce vyšňořit. Ale do tanečních nemusí jít s makeupem a ani v šatech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.5.17 12:21

Tak ne kazdy chodi na tento typ akci, nebo ma zajem tancit, a tancovat se da naucit i jinde, my treba meli zakladni kroky na gymplu povinne rok pred maturitou, nebo je milion kurzu, kam clovek muze, az bude starsi a bude opravdu chtit. Tanecni jsou bezne pouze v Cechach, pokud vim. Zbytek sveta tim jiste nijak netrpi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.5.17 12:24

Taky bych nenutila.. Ono, pokud to neni vyloženě nějaký antitalent, tak se naučí.. Já taky nechodila, nechodilo víc známých a ten základ se naučil každý.. Člověk nemusí umět 10 druhů tance, stačí valčík polka..
Já neuměla tancovat a můj bývalý byl tanečník, a vzal mě dvakrát pořádný tanec- byla jsem fakt na toto dřevo a prostě jsem se naučila.. Dokonce i rozumě..
Ale zase je pravda, že si myslím, že by spíš měli chodit kluci :mrgreen: přece vedou tu tanečnici.. Pokud i slečna tancovat umí, a chlapec je polénko, tak to nikdy nefunguje, a pokud tanečník umí dobře tancovat tak prostě vede tu tanečnici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
27.5.17 12:33
@Leni5 píše:
Ahoj. Píšu tady protože moje patnáctiletá dcera odmítá chodit do tanečních, které na její škole jsou. Ptala jsem se jí na důvody, jestli se třeba bojí, že nebude mít s kým, že bude trapná nebo tak a ona mi prostě řekla, že na nějaké poskakování se může vykašlat, že ji to nebaví. Ale stejně bude muset za dva roky na maturák a taky určitě na jiné akce, kam se bude muset vyšňořit, ale ona odmítá nosit i šaty. Měli ve škole takový menší ples a tam se mě snažila přemluvit, aby mohla jít v obleku. No nedovolila jsem, samozřejmě, je holka, tak se má jako holka chovat. Ona by všude jen v teniskách, roztrhaných džínách a černých hadrách, ale vypadá tak jako kluk, ještě když si jednoho rána v koupelně ustřihla celý culík vlasů, které měla jinak po zadek.
Máte zkušenosti? Posíláte své děti do tanečních?

Dceru bych nenutila. A ani bych ji nenutila nosit šaty. Dámský oblek je zcela adekvátní společenský oděv. Připadá mi, že sis vysnila jasnou představu, že tvoje dcera bude holčička, a nedokážeš přijmout, že ona se prostě cítí být někým jiným. To vyjádření, žes jí to SAMOZŘEJMĚ nedovolila na mě působí dost skličujícím dojmem.

A paradoxně větší šance, že z ní tu holčičku jednou budeš mít, je ve chvíli, kdy jí do toho nebudeš tlačit násilím, jako to děláš teď.

Čím víc jí budeš bránit v tom cítit se tak, jak ona chce, tím víc do toho i ona půjde na sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
27.5.17 22:04
@Imamother píše:
Taneční mi připadají stejný základ jako ZŠ nebo maturita. Můj manžel se tanečním vyhnul a dodnes toho lituje :nevim: Na společenských akcích prostě jen sedí, neví jak na to…Už není čas, aby šel do kurzu.Na durhou stranu chápu, když se holka nechce vyšňořit. Ale do tanečních nemusí jít s makeupem a ani v šatech.

ne každý chodí na společenské akce, ne každý má maturitu a ne každý se v tanečních naučí tančit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.5.17 22:15
@Imamother píše:
Taneční mi připadají stejný základ jako ZŠ nebo maturita. Můj manžel se tanečním vyhnul a dodnes toho lituje :nevim: Na společenských akcích prostě jen sedí, neví jak na to…Už není čas, aby šel do kurzu.Na durhou stranu chápu, když se holka nechce vyšňořit. Ale do tanečních nemusí jít s makeupem a ani v šatech.

do tanecnich jsem chodila a bylo to pro mne utrpeni, tancovat jsem se tam stejne nenaučila a rozhodne bych tanecni nepřirovnávala k maturite. A dodnes po letech muzu rict, ze tanecni byly uplne k nicemu…

• Citovat
  • Upravit
2054
27.5.17 23:01

@Hanka1 @Tamtama Jenže holky, tanec užijete minimálně na svatbě, plesech, někdy i větších oslavách narozenin. Myslím si, že těch pár kroků se tam naučí skoro každý, i velké dřevo. Alespoň ten valčík, polku nebo waltz. A když bude mít někdo trochu vyšší pozici, možná se bude účastnit společenských akcí, kde je tanec součástí :nevim:

Vždycky jsem to brala jako součást vzdělání, i když ne každý to třeba využije. To ale nevyužijete ani všechno, co se kdy naučíte ve škole :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
27.5.17 23:02

@Imamother asi jsem ještě větší dřevo, nenaučila jsem se tam fakt nic.. prostě necítím rytmus :nevim: na svatby, plesy a oslavy narozenin nechodím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
27.5.17 23:13
@Imamother píše:
@Hanka1 @Tamtama Jenže holky, tanec užijete minimálně na svatbě, plesech, někdy i větších oslavách narozenin. Myslím si, že těch pár kroků se tam naučí skoro každý, i velké dřevo. Alespoň ten valčík, polku nebo waltz. A když bude mít někdo trochu vyšší pozici, možná se bude účastnit společenských akcí, kde je tanec součástí :nevim:Vždycky jsem to brala jako součást vzdělání, i když ne každý to třeba využije. To ale nevyužijete ani všechno, co se kdy naučíte ve škole :kytka:

Ne každý touží mít obrovskou „princeznovskou“ svatbu (brrr :jazyk: ) a případný ploužák zvládne i nemehlo, chodit na plesy není povinné a každého to nebaví, na opravdu velkých oslavách narozenin (kde snad hraje nějaká kapela) není povinné tančit a stejně tak na společenských akcích tančí jen ten, kdo chce - opět to není povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí