Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ellusa Je to magor, chvilku teď dá pokoj a pak ji tu máme zase zpět s nějakou výživnou diskuzí. ![]()
Zakladatelko víš o tom že psychiatrická léčba je v naší zemi hrazena pojišťovnou? Měla bys toho využít.
@Ellusa píše:
@bartsch a novou registrací, tato je už smazaná
Jojo, vždy jí admini smažou její aktuální nick a za chvilku má už založený nový a jede se dál. Ale je to případ pro psychiatra.
Nesla jsem do tanecnich, ani na vlastni maturitni ples, sukne jsem odmitala nosit do nejakych 20ti a nelituji toho. Mela jsem velice prisne rodice, toto moje rozhodnuti ale respektovali. Logiku „je holka, tak at se chova jako holka“ v dnesni dobe opravdu nechapu. Co to je „jako holka“? Saty a makeup? To neni pro kazdeho. Urcite ma sve zajmy, ktere jsou ji prednejsi, a pokud zvlada skolu a v dulezitych vecech vas poslechne, tak ji nechte dychat.
Taneční mi připadají stejný základ jako ZŠ nebo maturita. Můj manžel se tanečním vyhnul a dodnes toho lituje
Na společenských akcích prostě jen sedí, neví jak na to…Už není čas, aby šel do kurzu.
Na durhou stranu chápu, když se holka nechce vyšňořit. Ale do tanečních nemusí jít s makeupem a ani v šatech.
Tak ne kazdy chodi na tento typ akci, nebo ma zajem tancit, a tancovat se da naucit i jinde, my treba meli zakladni kroky na gymplu povinne rok pred maturitou, nebo je milion kurzu, kam clovek muze, az bude starsi a bude opravdu chtit. Tanecni jsou bezne pouze v Cechach, pokud vim. Zbytek sveta tim jiste nijak netrpi ![]()
Taky bych nenutila.. Ono, pokud to neni vyloženě nějaký antitalent, tak se naučí.. Já taky nechodila, nechodilo víc známých a ten základ se naučil každý.. Člověk nemusí umět 10 druhů tance, stačí valčík polka..
Já neuměla tancovat a můj bývalý byl tanečník, a vzal mě dvakrát pořádný tanec- byla jsem fakt na toto dřevo a prostě jsem se naučila.. Dokonce i rozumě..
Ale zase je pravda, že si myslím, že by spíš měli chodit kluci
přece vedou tu tanečnici.. Pokud i slečna tancovat umí, a chlapec je polénko, tak to nikdy nefunguje, a pokud tanečník umí dobře tancovat tak prostě vede tu tanečnici..
@Leni5 píše:
Ahoj. Píšu tady protože moje patnáctiletá dcera odmítá chodit do tanečních, které na její škole jsou. Ptala jsem se jí na důvody, jestli se třeba bojí, že nebude mít s kým, že bude trapná nebo tak a ona mi prostě řekla, že na nějaké poskakování se může vykašlat, že ji to nebaví. Ale stejně bude muset za dva roky na maturák a taky určitě na jiné akce, kam se bude muset vyšňořit, ale ona odmítá nosit i šaty. Měli ve škole takový menší ples a tam se mě snažila přemluvit, aby mohla jít v obleku. No nedovolila jsem, samozřejmě, je holka, tak se má jako holka chovat. Ona by všude jen v teniskách, roztrhaných džínách a černých hadrách, ale vypadá tak jako kluk, ještě když si jednoho rána v koupelně ustřihla celý culík vlasů, které měla jinak po zadek.
Máte zkušenosti? Posíláte své děti do tanečních?
Dceru bych nenutila. A ani bych ji nenutila nosit šaty. Dámský oblek je zcela adekvátní společenský oděv. Připadá mi, že sis vysnila jasnou představu, že tvoje dcera bude holčička, a nedokážeš přijmout, že ona se prostě cítí být někým jiným. To vyjádření, žes jí to SAMOZŘEJMĚ nedovolila na mě působí dost skličujícím dojmem.
A paradoxně větší šance, že z ní tu holčičku jednou budeš mít, je ve chvíli, kdy jí do toho nebudeš tlačit násilím, jako to děláš teď.
Čím víc jí budeš bránit v tom cítit se tak, jak ona chce, tím víc do toho i ona půjde na sílu.
@Imamother píše:
Taneční mi připadají stejný základ jako ZŠ nebo maturita. Můj manžel se tanečním vyhnul a dodnes toho litujeNa společenských akcích prostě jen sedí, neví jak na to…Už není čas, aby šel do kurzu.Na durhou stranu chápu, když se holka nechce vyšňořit. Ale do tanečních nemusí jít s makeupem a ani v šatech.
ne každý chodí na společenské akce, ne každý má maturitu a ne každý se v tanečních naučí tančit ![]()
@Imamother píše:
Taneční mi připadají stejný základ jako ZŠ nebo maturita. Můj manžel se tanečním vyhnul a dodnes toho litujeNa společenských akcích prostě jen sedí, neví jak na to…Už není čas, aby šel do kurzu.Na durhou stranu chápu, když se holka nechce vyšňořit. Ale do tanečních nemusí jít s makeupem a ani v šatech.
do tanecnich jsem chodila a bylo to pro mne utrpeni, tancovat jsem se tam stejne nenaučila a rozhodne bych tanecni nepřirovnávala k maturite. A dodnes po letech muzu rict, ze tanecni byly uplne k nicemu…
@Hanka1 @Tamtama Jenže holky, tanec užijete minimálně na svatbě, plesech, někdy i větších oslavách narozenin. Myslím si, že těch pár kroků se tam naučí skoro každý, i velké dřevo. Alespoň ten valčík, polku nebo waltz. A když bude mít někdo trochu vyšší pozici, možná se bude účastnit společenských akcí, kde je tanec součástí ![]()
Vždycky jsem to brala jako součást vzdělání, i když ne každý to třeba využije. To ale nevyužijete ani všechno, co se kdy naučíte ve škole ![]()
@Imamother asi jsem ještě větší dřevo, nenaučila jsem se tam fakt nic.. prostě necítím rytmus
na svatby, plesy a oslavy narozenin nechodím ![]()
@Imamother píše:
@Hanka1 @Tamtama Jenže holky, tanec užijete minimálně na svatbě, plesech, někdy i větších oslavách narozenin. Myslím si, že těch pár kroků se tam naučí skoro každý, i velké dřevo. Alespoň ten valčík, polku nebo waltz. A když bude mít někdo trochu vyšší pozici, možná se bude účastnit společenských akcí, kde je tanec součástíVždycky jsem to brala jako součást vzdělání, i když ne každý to třeba využije. To ale nevyužijete ani všechno, co se kdy naučíte ve škole
Ne každý touží mít obrovskou „princeznovskou“ svatbu (brrr
) a případný ploužák zvládne i nemehlo, chodit na plesy není povinné a každého to nebaví, na opravdu velkých oslavách narozenin (kde snad hraje nějaká kapela) není povinné tančit a stejně tak na společenských akcích tančí jen ten, kdo chce - opět to není povinné.