Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No a co, že nechce. Mě máma taky ukrutně nutila, no měla smůlu. K životu to nepotřebuju, na plesy nechodím. Manžel pro klid tchýniny duše vždy dělal že jde, ale nakonec skončil úplně jinde ![]()
Hele, ja taky do tanecnich nechodila. Pro me hruza a des, nikdy bych tam nesla
a co jako jak se oblika? Tak se proste oblika tak jak ona chce… nechapu, kde je problem. Kdyby se v budoucnu sverila napr. ze je na holky tak ji zanevres? Boze, je to tvoje dite. Mas ji mit rada takovou jaka je.
@Leni5 taky netancim a prijde mi to trapacke
Taky zpev mi prijde trapny a spoustu jinych veci. Co se tyce vlasu, jsou jeji, ne tvoje ![]()
Taky jsem v tanečních nebyla, nesnáším takové nucené společenské akce
Mamka to naštěstí vzala normálně.. A maturitak jsem vyloženě přetrpěla ![]()
@Leni5 píše:
@Svistice Ať si na sebe kupuje sama, ale až bude svéprávná. Do dospělosti o tom, jak bude chodit, rozhodujeme my.
ty woe, nechtela bych
@Leni5 hele člověk v 15ti letech už se umí rozhodnout sám. Mne do toho taky nikdo nenutil a jsem za to ráda. Sama jsem tam ráda chodila. A nutit ji do šatů, když šaty nerada nosí, mi přijde taky kravina. Když chce jít v obleku / kostýmku tak proč ne? V dnešní době je to už přeci jedno.
A co se týče jejích vlasů tak do toho bych taky nezasahovala. Je v pubertě, možná vyznává jen prostě jiný styl, možná hledá samu sebe, ale tím že ji budete diktovat co a jak jí moc nepomůžete.
Já dnes lituju, že jsem vůbec šla. Tančit jsem se nenaučila (jsem na to levá) a většina holek tam měla domluvené taneční partnery, takže jsem neustále přebývala
Maturiťák odtančí i tak. Tam každej šlape zelí
Od vlastní svatby jsem netančila (a tam stačilo tak jen přešlapovat
) - pokud ji to třeba jednou chytí tak půjde na kurz.
@Leni5 Mít tebe za matku, tak se taky sjedu mašinkou. Tak jak jí vnucuješ, aby se chovala jako holka, tak se ona proti tobě vymezuje. Štve tě to? Tak na ni přestaň tlačit. Nech jí, ať se obléká podle sebe. Nebo ti pošlu svoje roztrhaný rifle z podobného věku a svoji současnou fotku, abys viděla, že pokud jí necháš se vyblbnout, tak z toho vyroste ![]()
V tanečních jsem nebyla (bylo nás na střední dost holek co nechodily) a doteď mi to nechybí. Takže já bych ji nenutila, myslím, že je to každého svobodná volba. Jo a nevím jak jinde, ale náš maturiťák byl večírek, nikoli ples, takže ani tam bych to nevyužila.
@Leni5 jak.kdyby to psala moje mamka
ja taky nikdy netancila, leda az v dospelosti po par panacich
a vlasy sem si v 15 oholila taky, vlastne je mi 23 a sou to 2 mesice co sem si oholila celou hlavu, chapu ze nekomu to prijde ujety, ze holohlavy lidi odsoudi, ale je to takovej styl, vyjadreni sebe sama, navic je to dost pohodlny
abych byla uprimna tak v jejim veku kdyz mi nekdo neco rekl tak sem sla a udelala pravej opak, myslim ze na dceru moc tlacite, nechte ji dychat a vyjadrit vlastni nazor. Kazdy proste nezapada do spolecnosti a nechova se jako ovce ve stade, ja bych byla pysna ze se dcera neboji projevit svoji jedinecnost, myslim ze mate az prilis staromodni predstavy…
@Leni5 píše:
@Svistice Ať si na sebe kupuje sama, ale až bude svéprávná. Do dospělosti o tom, jak bude chodit, rozhodujeme my.
Jasně a pak to takhle vypadá, že si děti holí hlavy protože jak bude vypadat rozhodujete vy ![]()
A proč se takhle velké dítě nemůže rozhodnout samo? Proč se nemůže obléct sama tak, jak jí to vyhovuje a musí podle matky?