Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tvojí dceři fandím. Doufám, že nepůjde ve tvých šlépějích a vezme si velký příklad z tvé/vaší výchovy!!!
BTW: Že vy už se těšíte až bude svéprávná a vyhodíte ji z domu?
@Včelička992 píše:
No co se tyce vlasu ja nevim teda. Aby si 15tileta holka holila strojkem hlavu? To bych ji taky hnala![]()
Kam, pro paruku? ![]()
@Včelička992 ja ne a to jsem zadnou bourlivou pubertu nemela. Jen to beru tak, ze dite je samostatny clovek, zvlast patnactilete „dite“. To, jak se obleka, nebo jaky ma uces uz v tomto veku ovlivnovat neminim.
@Svistice píše:
@Leni5 Sice taneční považuju za dobrou součást vzdělání, ale když nechce tak co.
já teda do tanečních chodila, ale tanec jsem se tam fakt nenaučila, jsem prostě kopyto na veškerý pohyb ![]()
Nechodila jsem do tanečních a do školy jsem chodila v montérkách. Jestli si chceš pokazit vztah s dcerou, tak jí klidně nuť ![]()
@Leni5 no, vidis, ja si myslim, ze je to spatne cele a ze v osmnacti nejspis frnkne. Nebo ji zlomite, to je taky moznost. V kazdem pripade jsem rada, ze u nas natlak rodicu skoncil u tanecnich.
@Leni5 píše:
@Svistice Školu jsme jí zvolili my, chodí na prestižní gympl, hudbu kontroluji ale asi moc neovlivním a vytyčili jsme jí několik aktivit, na které musí chodit povinně. A opravdu si nemyslím, že je na tom něco špatného.
Jo tak tohle je presne cesta k tomu, ze se v 18 sebere a uz o ni neuslysite. Mozna si to neuvedomujete ale vlastne ji diktujete cely zivot, vzdyt ona se nemuze prosadit nikde, nemuze si zvolit skolu, aktivity, co bude poslouchat ani jak bude vypadat.
@Leni5 píše:
@Svistice Školu jsme jí zvolili my, chodí na prestižní gympl, hudbu kontroluji ale asi moc neovlivním a vytyčili jsme jí několik aktivit, na které musí chodit povinně. A opravdu si nemyslím, že je na tom něco špatného.
to jako vážně? ![]()
Já taky nechodila do tanečních, na maturáku jsem prostě netancovala-případně jen šoupání nohama:-) Nikdy mi to v životě nescházelo, nejsem prostě taneční typ.
@ELIbeta píše:
@Leni5 no, vidis, ja si myslim, ze je to spatne cele a ze v osmnacti nejspis frnkne. Nebo ji zlomite, to je taky moznost. V kazdem pripade jsem rada, ze u nas natlak rodicu skoncil u tanecnich.
Pokud si stříhá vlasy, bude silná osobnost a snad se zlomit nenechá, otázka je, co si z toho do života vezme ![]()
15 je dost citlivý věk, dělat jim generála je asi to nejhorší
Já si teda nedělám děti, abych se s nimi chlubila, nebo si na nich hojila své nenaplněné ambice, ale aby byly šťastné…