Dcera byla ve školce drzá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16906
8.9.15 18:53
@Maddlen píše:
@Izzz Ne, doma to rozhodně neslýchá, takto s ní nemluvíme. Tato věta je čistě z její hlavy, právě proto jsem z toho tak překvapená.Příspěvek upraven 08.09.15 v 18:51

Z její hlavy nebude. Takže to používají asi učitelky ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.9.15 18:54

Tak učitelka nesmí dát dítěti přes zadek, dokonce potřebuje speciální povolení na to, aby ho mohla umýt, kdyby se stala nehoda a dítě se posralo. Nesmí nic. Nechtěla bych učit ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048

@Maddlen Když už jsme u těch pocitů, je správně, že se dítě cítí ublíženě, když něco provede a je za to potrestáno?
Tam je na místě spíš provinilost, než aby posílalo učitelku pryč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
@Sany80s píše:
Myslím si, že trest za vytopení byl adekvátní. Tohle bych asi řešila jednak domluvou ve smyslu, že paní učitelka není a nebyla zlá, ale hodná a správná, protože ji potrestala za špatnou věc, kterou udělala.
Za to, co jí řekla, by se jí musela omluvit buď přede mnou nebo sama a učitelky bych se zeptala, zda to udělala.

jestli ji fakt plácla po zadku? Fakt je hodná a správná? :think: No nevím, ano, dítě bych nechala se paní učitelce omluvit, ale adekvátně by se měla omluvit i učitelka. To nebylo ani správné, ani hodné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

Tak ja se pridavam k tomu, ze dite se musi naucit, ze si nemuze jen tak vylevat emoce a rikat ucitelce, co ji prijde na mysl. JENZE hlavne si ucitelka nesmi vylevat emoce na diteti! kdyz vytopila koupelnu, ok, at ji vytre. ale na zadek??
celkem chapu, proc te o tom neinformovala sama ucitelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

Ja bych se sla ucitelce omluvit za to co dcera provedla a zaroven upozornila, ze nebudu akceptovat fyzicke tresty. Je to trestne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.9.15 18:55

Nevím, jak je holka stará, náš skoro 2,5r.taky minulý týden objevil zázrak umyvadla nízko, mám to štěstí, že tam jsem, tak jsem uč. říkala pokud to zopakuje i když jsem mu řekla několikrát, že nesmí, moc a zbytecne pouštět vodu a celý se tak zlit, že je jak vodnik, pokud to zopakuje, ať mě zavolá, že si to s ním půjdu vyřídit sama.
Myslím, že už to zkusil, novinku a bude klid od vody.
Vysvětli dceři, že musí opatrně pouštět tu vodu a snažit se necakat na zem.
Ráno bych se uc. zeptala, na její verzi incidentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 18:56
@Izzz píše:

To je možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 18:57

No mě právě nikdo neinformmoval. S danou učitelkou jsem se při vyzvedávání nepotkala - už tam nebyla. Byla tam ředitelka, která mi ale nic neřekla, ale podle mě o incidentu určitě věděla - je to malá školka.
Já se právě s tou jejich učitelkou asi budu tento týden míjet, má tu kratší směnu - ráno chodí později a odchází dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.9.15 18:59

Učitelka evidentně jednala zkratovitě…pokud vešla do umývárky a viděla tu spoušť, prostě jí bliklo v hlavě…plácla. Myslím, že si je sama vědoma „pochybení“, jinak by ti to sama učitelka oznámila…
Taky se mi to stalo…dítě se mi vyškublo a vběhlo do silnice. Doběhla jsem ho a…PLÁCLA přes zadek. :nevim: Zkrat…
Já to teda na sebe naprášila rodičům onoho dítěte. Maminka to vzala „sportovně“…„Měla jste jí lupnout hned dvakrát!“
Tím jí neomlouvám, jen vysvětluju, že i uvědomělá úča může mít zkrat…nejsme stroje, jsme lidi. Akorát to (podle mě) mohla říct…
Jinak ona věta mi drzá nepřijde…měla jsem už daleko drzejší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
8.9.15 18:59
@Maddlen píše:
Vlastně asi ani nepotřebuji radu, spíš dostat ven jisté rozčarování. Dcera se mi dnes přiznala (sama od sebe), že měla průšvih ve školce. Zeptala jsem se í totiž úplně nevinně, jestli dneska byli se svou paní učitelkou (protože včera nebyla) a ona řekla že jo, a že í paní učitelka dala na zadek. To jsem zbystřila (protože vím, že to už muselo být NĚCO - normálně to u nás ve školce není standardem). Tak dcera prý pustila vodu v koupelně a vytopila ji. 8o Paní učitelka jí asi střelila jednu na zadek a asi vynadala a dcera jí na to prý řekla „Jdi pryč, my tě tu zlou nechceme.“ - což mě dorazilo. Moc mě mrzí, že si to k učitelce dovolila. Pak teda musela vytírat, což je OK. Trápí mě to, jak sek učitelce zachovala - místo aby se omluvila, raději si otevřela pusu, vůbec se mi to nelíbí. Nechci z ní mít nějakého gaunera. Snažíme se ji vést slušně a aby respektovala autoritya doteď bylo vše v pořádku, nevím co se to dneska stalo… :nevim: A bojím se, ať se to neopakuje.

No ono někdy pokud se tohle přežene, dítě jednoho dne může mít „zkrat“. Mě např. tak dlouho rodiče vtloukali do hlavy, jak mám být slušná, na ostatní hodná, tolerovat je, až jsem jednoho dne (protože opačně - tzn. ze strany spolužáků ke mě, to často nefungovalo) jsem měla nějaký zkrat v hlavě a začla jsem šikanovat jednu holku ve školní družině. Doteď je mi to líto a kdybych jí měla možnost potkat, omluvím se jí.
Ony i ty děti někdy potřebují cítit uznání a respekt ze strany dospělých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
8.9.15 19:00
@Izzz píše:

Nebo to mohla slyšet kdekoli jinde. Na pískovišti se to „ošklivými chlapečky“ a „zlými holčičkami“, se kterými „si nebude nikdo chtít hrát“ jen hemží. Děti jsou chytlavé, podobné fráze už použil i náš dvouleťák, přestože mu to takto neříkáme. To bych na rodiče automaticky neházela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 19:03
@Sany80s píše:
@Maddlen Když už jsme u těch pocitů, je správně, že se dítě cítí ublíženě, když něco provede a je za to potrestáno?
Tam je na místě spíš provinilost, než aby posílalo učitelku pryč. :nevim:

No já nesouhlasím s tím, co učitelce řekla. Jak ji znám, tak to spíš byla její reakce na to, že se na ni zlobí někdo, koho má ráda. Ona se tak někdy brání i doma, když ji za něco kárám - řekne mi třeba „Nemluv na mě takovým zlým hlasem.“ Prý pak brečela, tak vinu asi cítí (toto si ona hodně uvědomuje, je docela citlivá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
8.9.15 19:06

Uf, hledím, co se tu řeší 8o už nejsme lidi? učitelka prostě asi ujela, ona jí ten zadek neseřezala, ale jen jí „plácla“. Stane se. Malá také přestřelila, stane se. Hned se hledá chyba v rodině, mohla to slyšet od jiného dítěte…a ono asi i doma ujede občas něco, co nemá dítě slyšet a spojí to do jiného kontextu. Špatný den? nikdy ho nikdo neměl? ale to snad ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
8.9.15 19:06
  1. můj syn považuje za „dání na prdel“ to, když mu někdo důrazně vynadá, je to asi tím, že už doma nedostal tak dlouho, že si to ani nepamatuje - každopádně někdy ze školky přijde s tím, že mu (nebo někomu jinému) paní učitelka dala na prdel, a já vím, že mu nedala fyzicky, ale zlobila se. Takže bych si to kdyžtak nejdřív nechala vysvětlit od učitelky než bych dělala nějaké závěry
  1. mám taky drzé školkové dítě - to, co pronesla Tvoje dcera mi přijde ok, však učitelka si nestěžovala, ne? Já trpím tím, co moje dítě ve školce vypouští z pusy, nicméně učitelka mě několikrát ujišťovala, že školkové dítě nedokáže být drzé záměrně, pouze používá věty, které zná, nevhodným způsobem. Když se upozorní, že se něco neříká v této souvislosti, tak už se to neopakuje - s posloucháním problém nemá, respektive s ničím jiným problém nemáme. No ale obvykle ani neupozorňují, protože obvykle je to totálně odrovná smíchy :zed: :oops: Takže si myslím, že učitelka trestala pouze to vytopení.

Jeden příklad za všechny - dítě přijde z venku, jak z bot padá bláto, tak si šlápne do trochy smetí, očišťuje si ponožku a u toho říká učitelce: „teda taky byste si ten bordel tady mohli někdy uklidit…“ :zed: :zed: :zed: Jo uznávám že jsem to pronesla když jsem mu nesla něco do pokojíčku a šlápla si na lego :zed: A toto řešíme dnes a denně, zlá paní učitelka je čajíček :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí