Dcera byla ve školce drzá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
8.9.15 20:52
Mám potřebu se ti omluvit. Promiň. Ono to totiž zpočátku vypadalo, ze ti přijde tvá dcera jako vyvrhel. Takže já se za sebe omlouvám, protože jsem byla zrovna ta, co do tebe šila.
@Maddlen píše:
No tak mě obrovsky mrzí ty příspěvky, které řeší naši rodinu a to že bychom se měli „převychovat my s manželem“, když my máme doma ve zvyku řešit věci naprosto jinak. Dotýká se mě to. Já jsem z toho, co se stalo, nechtěla dělat aféru, spíš jen získat nadhled.
  • Citovat
  • Upravit
2968
8.9.15 20:58

@Kotatko77 K tomu mám lehkou připomínku vlastního zážitku. Řekla jsem šesťákovi, aby mi dal žákovskou. Vstal a před celou třídou mi ji hodil k nohám. Suverénní „chlapeček“ - individualita. Jeho třídní raději odešla ze školy, neměla na něj nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 21:04

@brko Děkuju, vážím si toho.

Nechtěla jsem, ať to vypadá, že si o dceři myslím, že je vyvrhel. To vůbec ne, naopak si myslím, že je chytrá holka. Jenže taky znám její rezervy - nedomýšlí důsledky svého jednání a někdy je hubatá (viz to co řekla učitelce). Je hodně emočně založená, myslím, že si dobře uvědomuje vinu, když něco provede a špatně nese, když ji kárá někdo, koho má ráda - to se pak brání tím, že řekne něco zlého. Asi je to povahou, nevím. Mi dělá starost to, že učitelku máme dcera i my jako rodiče rádi a ten výrok byl vůči ní dost nefér, což ale asi ani ne pětileté dítě nemůže zhodnotit. A taky mi jde o to, jestli by dcera ve svém věku už neměla první přemýšlet a pak až něco říct - prostě se trochu víc kontrolovat a díky tomu se chovat k autoritám uctivě. Nevím, jak by to děti v tomto věku měly mít, 5 let jí bude v prosinci. O tom to vlastně tady mělo celé být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
8.9.15 21:05

Já všechny učitele obdivuji, mě by policajti odvezli první den :mrgreen:

já bych to moc neřešila, co se stalo to se stalo, dcera si to určitě pamatuje a třeba si z toho pro příště vezme ponaučení. Uvidíš co řekne učitelka, třeba to bylo trošku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 21:07
@sloninka píše:
@Kotatko77 K tomu mám lehkou připomínku vlastního zážitku. Řekla jsem šesťákovi, aby mi dal žákovskou. Vstal a před celou třídou mi ji hodil k nohám. Suverénní „chlapeček“ - individualita. Jeho třídní raději odešla ze školy, neměla na něj nervy.

Klid. :-) To je slabé. Já pracuju v zařízení, kde jsem každou chvíli „pi..“ nebo „ku…“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
8.9.15 21:09
@SIMONA1234 píše:
Opravdu nesmí…
jinak pokud má někdo problémy s chováním svých dětí, případně by rád věděl co učitelka ve školce smí/nesmí a co je její povinnost a co není (co jsem zde popisovala, resp., že si nevymýšlím-třeba to oblékání, utírání zadečků, utěšování a přebírání plačících dětí ráno atd…) vřele doporučuji toto školení pod záštitou Ministerstva školství (tedy žádná habaďůra :mrgreen: )
Vše se tam dozvíte, na vše se můžete zeptat. Je to sice primárně pro učitele, ale neznamená to, že se nemůže přihlásit i neučitel (rodič)
http://www.nidv.cz/…rihlasit.php?…

Tak to už chápu, proč se nechce naše školka zaregistrovat. tam se totiž s dětma mazli pořád, můj syn-dokud tam chodil, se s tetama mazlil a i s paní ředitelkou.

• Citovat
  • Upravit
7346
8.9.15 21:10
@Maddlen píše:
Klid. :-) To je slabé. Já pracuju v zařízení, kde jsem každou chvíli „pi..“ nebo „ku…“.

Záchytka…pasťák…DD…Vězeňská služba…??? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.9.15 21:13
@SIMONA1234 píše:
Záchytka…pasťák…DD…Vězeňská služba…??? 8o :mrgreen:

druhý stupeň ZŠ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 21:16

@neumisa @SIMONA1234 Škola na psychiatrii, druhý stupeň a SŠ. :-) Už po mně jeden hodil i židli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.9.15 21:18
@brko píše:
Tak to už chápu, proč se nechce naše školka zaregistrovat. tam se totiž s dětma mazli pořád, můj syn-dokud tam chodil, se s tetama mazlil a i s paní ředitelkou.

Co myslíš, že dělám já??? Mám mrňousky od 2 a půl let…neumí skoro nic. Brečí.
Na tom školení jsem 6 hodin seděla s pusou dokořán a nechápala…Prostě v reálu to nejde. Netuším jestli to některé školky praktikují, dle paní lektorky ano…já si to nějak neumím představit v praxi. Jak si sednu na koberec, mám někoho na klíně…hned…mám ho vyhodit? Odehnat? Nebo nechat brečet dítě na záchodě? Na to fakt nemám nervy.
Ale je fajn to vědět, co mám dělat, co ne…co dělám „navíc“…Jen doufám, že mě nikdo nenařkne z obtěžování dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.9.15 21:19
@neumisa píše:
druhý stupeň ZŠ? :think:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ani za zlatý prase…!!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.9.15 21:20
@SIMONA1234 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ani za zlatý prase…!!!

souhlas :mrgreen: a to tam mám docela respekt, pomlouvají mě, jen když jsou si jistí, že jsem z doslechu :mrgreen: :mrgreen: dneska mi dokonce přinesli svačinu a ani nebyla otrávená :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
8.9.15 21:40
@Anonymní píše:
A @araw A ty cizí tvému dítěti zadek utírat mohou? To jim dovolíš?

No představ si, že můžou, ty hrdinný anonyme, fakt trapné, to se stydíš? 8o Předpokládám, že tvému ne :jazyk: Jinak u nác ve školce nepotřebují na toto svolení, pouze může rodič vyjádřit nesouhlas, ale sorry, proto, že by dítěti pomohly ( náš se ale umí utírat sám), tak mají mít právo ho i uhodit? zvláštní logika :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
8.9.15 21:42
@polokoule píše:
Ucitelka ve skolce nesmi ditko ani placnout pres zadek? neco jineho je zbit, ale jestli ji dvakrat placla, tak ji to urcite nezabije.Dnes uz je normalni ze decko streli ucitelce, ale beda jak si dovoli ucitelka sahnout na decko :roll: Pak neni divu, co z nekterych vyroste.

No ale většina těch, co plácnou učitelku je těch, co jsou otloukány svým okolím a pak jim to přijde naprosto normální :roll: A ne, nesmí je fyzicky trestat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
8.9.15 21:43
@krtek7489 píše:
Jaký „otloukat dítě“? :lol: Výchovné plácnutí, není žádné otloukání, nebo bití. A to, že ta učitelka, ten cizí člověk, tvému dítěti pomůže obléknout, zavázat tkaničky, utře mu pokaděný zadek atd atd atd… to ti nevadí? :think: Naprosto souhlasím s tím, jak se učitelka zachovala.

No promiň, já se o dítě starám, koupu ho, zavazuju mu tkaničky a nebiju ho. Tak nevidím důvod, proč by měl někdo jiný používat fyzické tresty. a to naše dítě je slušné, vychované a neřve když odcházíme ze školky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí