Dcera dostala od babičky na za.dek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
10.9.24 09:48

No holky, já vycházím z toho, co napsala zakladatelka. Zda je to subjektivní nebo ne, to není v mé moci posoudit (ani ve vaší) a tyhle fabulace „jak to nejspíš bylo“, do kterých si projektujete své osobní zkušenosti, k ničemu nejsou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.9.24 09:48
@Hecate píše: Více

Jj, já bych měla problém tam dávat, to není možné, aby někdo " cizi" bil dítě. Ať žaluje pak babička mámě, ať ji nedá čokoládu, ale na zadek je prostě NO GO i kdyby jim doma trávila králíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15400
10.9.24 09:57
@Bubla Bůčková píše: Více

Dle popisu zakladatelky si holka už nechtěla hrat, chtěla se jen koukat, ale babička ji opakovaně nutila hrat si s pískem. Takže úplně se úplně nedivim, ze holka nastvane odhodila lopatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12744
10.9.24 14:09

Taky zakladatelce rozumím, že je z toho v rozpacích. Také bych nebyla z takového naplácání :-) nadšená.

Svého času taky bývalá tchyně nejednala vůči dětem (nejen mým, ale od švagra) způsobem, který bych nazvala úplně košer. Já jsem to moc neřešila, ale švagrová docela jo (vůči jejím byly ty nekošer výstupy horší). Je nicméně fakt, že bylo docela těžké to vybalancovat (hlídání jsme potřebovali, takže jsme moc držkovat nemohli). Každopádně také jsem považovala za vhodnější, aby případně tyto věci řešil můj tehdejší manžel s tchyní jakožto svou matkou, než abych to dělala já. Pamatuju si, že ode mě ty „stížnosti“ nebrala moc v pohodě. Proto jsem také dala like příspěvku jiné uživatelky, která to navrhovala. Blbé ovšem bylo, že třeba v našem případě to můj bývalý manžel řešit nechtěl. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
6.10.24 16:21

Ne, já jsem se okamžitě po narození dítěte nějak automaticky vymezila v tom, že své dítě vychovávám já. Moje mami z prvního vnoučete nebyla nadšená, žila tehdy s mužem o 20 let mladším a pořád se i před padesátkou „cítila“, navíc můj chlap pracoval chvíli zahraničí a měli jsme na rozdíl od ní peníze na dost pěkné věci jako např. na extrapostýlku za 6 tisíc v době průměrných platů 3 tácy, tak si něco svého řešila a štelovala se, že žádný rozmazlování a na zadek dítě dostane kdykoliv… To jsem okamžitě rázně zatrhla. Ono to ani nebylo nutné, dítě je rozumný kliďas. :-)
Tchyně si nikdy nedovolila. Já jsem byla rotvajler :D, taky nikomu nezasahuji do výchovy a nikdo nemá právo… Manžel byl v tomhle při mně, nám byla výchova jasná. I když tedy na můj vkus potomka trochu rozmazloval, :-) rád obdarovával hračkami ze zahraničí, které tady tehdy nebyly, nebo potom v takové té samostatnosti jako brigády a studium v cizině přes půl světa, kdy já jsem byla polomrtvá strachy…

K Tobě: s tchány já bych zatřepala. Ale především bych jim dítě na hlídání nijak často nesvěřovala. Tohle my jsme v rodině moc nepěstovali.
Zkus ten „incident“ s nimi nejdřív po dobrém nějak pořešit, ale taky dej najevo, že se Ti něco nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
6.10.24 16:28

No ne, počkej, zrovna já neuznavám nějakou volnou výchovu, ale vezmi to z druhé strany: jak se tedy dítě může ubránit?
Pedagogika už celá desetiletí ví, že když je dítě naučené v každém případě poslechnout, jednou se to může vymstít s pedofilem. Všímám si často, kolik lidí není schopno akceptovat něčí NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
6.10.24 16:39
@Anonymní píše: Více

Držím Ti palce. Popravdě, já jsem nějak alergická na ty dotěrné, zřejmě nudící se prarodiče, kteří vyžadují „hlídání“.
Asi bych po tomhle se vztahy dost přibrzdila, toto je možná jen vrchol ledovce. Plácnutí je jedna věc, ale nabádání k zatajování něčeho před rodiči je závažné dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová