Strach o osobu blízkou

Anonymní
6.9.24 12:45

Strach o osobu blízkou

Mám strach o svoji sestru. Před necelým rokem se jí stalo pár špatných věcí, rozvedla se, měla nějaké zdravotní problémy, které se naštěstí vyřešily. Před časem si přivezla ze služební cesty štěnice.
Byla u ní firma, cca necelé týdny zpět, provedli dezinsekci, ale sestra po sobě pořád nachází malé štípance, když mi ukazovala fotku, jak ji zrasovaly ty štěnice na služebce, tak to je s těmi štípanečky nyní sto a jedna.
Nicméně ona se doslova zhroutila. Dnes mi opět volala a situaci se mnou chtěla řešit, já to ráda dělám, že si ji vyslechnu, ale pomoci ji nedokážu, znám lidi, kteří měli štěnice, ale zbavili se jich.
U ní nenašli žádné, lidi, které znám, tak u těch našli.
Přijde mi, jako by měla teď spíše potničky nebo akné, protože ty malinké boláčky má prý i na prsou, tam prý štěnice nejdou, protože nekoušou na zahalená místa, spí v noční košili.
Celá rodina jsme z ní už hotoví, protože nevíme, co s tímto.
Má k ní přijet deratizátor na druhé kolo hubení, ale ona mu nevěří a hledá jiného, to ovšem znamená návštěvu u toho nového o další návštěvu navíc a více peněz, což by ani nevadilo, ale podle ní je to s nejistým výsledkem.
Nemá u sebe ani kvůli tomuto děti a to ji ještě více dorazilo, chrání je, jsou u prarodičů.
Máte někdo zkušenost s touto problematikou, jak ji uklidnit? Vím, že kdyby se těch sviní zbavila, že by byla jiná.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.9.24 12:46

Na služebce byla v srpnu a firma na hubení u ní byla skoro před třemi týdny.

• Upravit
3681
6.9.24 12:57

Hele, jestli to vypada jak potnicky, tedy puchyrky s tekutinou uvnitr, tak to se mi jednou z niceho nic vysypalo na tele a mizelo to asi dva tydny. Nejspis ze stresu. Nemohlo by to byt podobne, tedy reakce tela na nejaky podnet?

• načítám...
15415
6.9.24 13:05

A má to skutečně od štěnic? Mně se takhle udělala v těhotenství vyrážka po těle z alergie, nemohla jsem přijít na to, z čeho to mám, potom jsem zjistila, že mi vadil prací prášek. Ať zkusí léky na alergii. Když deratizér žádné štěnice nenašel, tak tam asi nejsou. Nemám s nimi naštěstí zkušenost, ale myslím si, že by po té deratizaci začaly vylézat a umírat, ne?

• načítám...
Anonymní
6.9.24 13:14
@Fee-bee píše: Více

Vypadá to jako potničky, ale zase některé jsou jak kdyby do trojúhelníku a tak kouše štěnice, buď kousne 3 x vedle sebe nebo do trojúhelníku.
Vystresovaná je strašně moc, mamka už jí říká, ať neblázní nebo ji z toho ještě raní, že je to sice neštěstí, co se jí stalo, že je oběť, ale že jsou i horší věci.

• Upravit
24653
6.9.24 13:20

Ty už jsi jednou psala, viď? Tvá sestra by měla vyhledat psychologa, tu vyrážku může mít klidně z nervů.

• načítám...
23961
6.9.24 13:21

Nevím, jestli jsem cvok já, nebo zakladatel/ka, ale toto téma a stejnou story tu vidím v krátké době nejmíň potřetí… :think: :nevim: 8)

• načítám...
Anonymní
6.9.24 13:23
@Adaneli píše: Více

Od štěnice byla pokousaná na tom hotelu, krásný hotel na služební cestě, prý čistý, ale tak štěnice nejsou o tom, zda je tam pořádek nebo ne, je zajímá jen krev lidí a jiných savců.
Ty štěnice tam viděla, v hotelu to řešili, byl tam dokonce i deratizátor, udělala nějaká opatření a stejně si je přivezla domů, ono stačí, když si dovezeš v kufru samičku a třeba jedno vajíčko, je to prostě smůla.
Ukázala mi fotky, jak byla od nich doštípaná, vypadalo to úplně děsivě, měla nějakou alergickou reakci, velké kousance, bere doposud nějaké prášky na alergii, teď jak je doma, tak nějaké kousance má, ale ono se jí to hojí ještě to, co si přivezla a neví, zda je tam už neměla, protože toho měla po celém těle hodně a teď mi to přijde jak potničky nebo akné, ale zase jsou v řadě a trojúhelníku tak, jak koušou štěnice, dobrá zpráva je, že to má prý na prsou, tam štěnice nejdou, protože je to zahalené místo v noci, tak třeba to jsou fakt ty potničky nebo akné.
Na vyrážky netrpí co vím, ale je ve strašném stresu, prý ji svědí celá pokožka, kdybys ji viděla, jak se hrotí, je mi jí strašně líto a nemohu si o tom kromě rodiny ani s nikým popovídat, protože ona pochopitelně nechce, aby to vědělo okolí.

• Upravit
kocourGarfield
6.9.24 13:24

Štěnice jsou potvory. Takže další kolo a pro sestru vyhledat pomoc, pokud situaci nezvládá ( jako že nezvládá ). :kytka:

• Upravit
Anonymní
6.9.24 13:27
@lucad77 píše: Více

Psala jsem 2×, ale to bylo vyloženě k těm štěnicím a nikdo moc nic nenapsal co s tím, víš, kdybys věděla, jak se někdo blízký tak trápí a kromě rodiny o tom s nikým nemůžeme mluvit, navíc ona nic nikomu neudělala, ona je prostě oběť, tak aspoň sonduji tady a chci se tady z toho vypovídat, protože když ji řeším s rodiči, tak ti už nadávají, že tam měla firmu, že je v procesu, tak co řeší, že je to sice blbé, ale že se to vyřeší a oni už taky nejsou nejmladší a chtějí mít trochu toho svého klidu.
Pro prášky a uklidnění jsme ji už posílali. Nechce.

• Upravit
kocourGarfield
6.9.24 13:28

Pokud sestra nebude chtít informace přijmout, tak ji můžeš uklidňovat jak chceš a pravdu mít taky jak chceš. Nemusí pro ni být žádný argument natolik dostatečný, aby mu uvěřila. :kytka: :kytka:

Já bych vyhledala pomoc - psychologa, krizového centra, aby měla možnost si promluvit s někým, kdo tomu rozumíš může ji pocítí i dál. Ale opět, jestli si nebude chtít nechat pomoci, je na ni,

• Upravit
24653
6.9.24 13:30
@Anonymní píše: Více

Když nechce, to je pak těžké no. :nevim:

• načítám...
kocourGarfield
6.9.24 13:30

U manžela v práci měli štěnice. Lezly i z naprosto divných míst. I tak je doma nemáme, manžel nebydlel na hotelu, nedezinfikoval se cely a podobně … Firma u nich byla tuším 3×, i když údajně 2 zásahy stačí.

• Upravit
24653
6.9.24 13:32

Jinak my jsme měli štěnice v paneláku, dělali postřik v bytech i společných prostorách dvakrát asi po deseti dnech a od té doby je klid. Ťuk, ťuk. Je to nepříjemné, ale není to konec světa. Nemoc a smrt je horší.

• načítám...
2200
6.9.24 13:34

Popravdě tvé rodiče chápu.
Jsem empatická, ale tohle už je na palici. Vždyť to tu řešíš stále a stále a stále. 8o
Své sestře jsi pomoc nabídla. Nechce, tak je to její problém.. tečka.
Co víc chceš řešit. Každý druhý den kvůli ni zakládat diskuzi jaky je chudák atd. :roll:
Není jediný chudák na světě.
Je dospěla, svéprávná a má možnost se svěřit tobě. Takže asi tak.
Jako jestli rodičům stále kňučíte doma, tak se nedivím, že už mají nervy.

Jako zamysli se. Co ti tu kdo pomůže. Tvoje sestra nechce pomoci, tak co udělás??? Nic.

Zbytečně se trápíš. :nevim:

Jo je smutne co zažila, musí se z toho dostat. Ale pokud to bojkotue a chce se stavět do role oběti (jak ji tu popisujes), tak nic nevyřeší.
A ty už ji taky neřeš. Pac to, že ji tak litujes ji fakt nepomůže.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová