Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ŠestýSmysl je dobré být trochu sobecká a když tatínek přijede, dát mu dcerku a užít si trcóchu samoty… třeba se projet na kole, nebo se poválek na gauči u filmu nebo uklízet… já si uklízení bez dětí celkem užívám ![]()
@3HE Mrknu a třeba něco vyberu. Děkuji moc! A ještě se chci zeptat, nezvykne si takhle až moc? Jako že jí budu mít pořád „na zádech“?
![]()
Omlouvám se, jestli to jsou pitomý dorazy, je to moje první miminko, pořád se učím… ![]()
@3HE No usíná. Někdy u flašky a to kolem 9h. Poslední dobou ale dřív a budí se tak po 1h.,pak kolem 3h. a v 6h. už vstáváme všichni
!Pokud neusne u flašky, řve a usne na břichu. Tohle dělá až posledních 14dní…
@ŠestýSmysl Určitě ne, jakmile začne lézt a potom i chodit, bude celá hrrr do toho být nezávislá a všechno sama prozkoumat ![]()
@AliTad píše:
@ŠestýSmysl Určitě ne, jakmile začne lézt a potom i chodit, bude celá hrrr do toho být nezávislá a všechno sama prozkoumat
Tak já dám na Vás, ale jestli se jí pak „nezbavím“,tak Vám jí přivezu na pohlídání
![]()
@ŠestýSmysl tak do devátého měsíce je lepší poloha ve předu… hlavně kvůli nasazování a sundávání, když jsi na to sama…
a nezvykne si až moc… naopak - naplní si svoji citovou nádobu a pak bude klidnější. u nás to tak fungovalo. a když chtěl ke mě, tak mi to nevadilo, ptž jsem ho měla u sebe, ale volné ruce. vařit s tím nešlo, ale třeba pověsit prádlo, posbírat ho, uklidit drobnosti po bytě, nebo si nachystat jídlo, nebo vysávat koberec…
až něco najdeš, dej sem odkaz ![]()
@ŠestýSmysl píše:
@3HE No usíná. Někdy u flašky a to kolem 9h. Poslední dobou ale dřív a budí se tak po 1h.,pak kolem 3h. a v 6h. už vstáváme všichni!Pokud neusne u flašky, řve a usne na břichu. Tohle dělá až posledních 14dní…
takhle se mi syn taky budí a to má 16m.
@ŠestýSmysl píše:
Tak já dám na Vás, ale jestli se jí pak „nezbavím“,tak Vám jí přivezu na pohlídání![]()
![]()
@3HE Já teda nemám až tolik práce, přece jen jsem sama v týdnu. Uvařím si na 2-3 dny a peru 1× v týdnu, pak o víkendu…Ale stejně potřebuji chvilinku odpočinku. Stačí tak hoďka přes den, ale ani tu mi nedopřeje. Jakmile jí položím do postýlky a jdu si sednout, křičí. I když si jí vezmu k sobě a ležíme. Chce prostě chovat..
@3HE píše:
takhle se mi syn taky budí a to má 16m.
Já doufala, že v těchto měsících už bude spát od 19 - 10h.bez přerušení
.Tím se uklidňuju… ![]()
@ŠestýSmysl píše:
Já doufala, že v těchto měsících už bude spát od 19 - 10h.bez přerušení![]()
.Tím se uklidňuju…
tak od 19 možná, ale do 10?
![]()
já mám práce hodně… máme barák, tři děti, vařím denně… permanentně nestíhám a dost mi z toho hrabe ![]()
@3HE píše:
tak od 19 možná, ale do 10?![]()
![]()
já mám práce hodně… máme barák, tři děti, vařím denně… permanentně nestíhám a dost mi z toho hrabe
Ještě napíšu. Jdu koupat…
tak mi nikam neuteč ![]()
Tak jsem zpátky a malá v pelechu
. Uvidíme, do kdy bude spinkat…
@ŠestýSmysl Já jsem to s dcerou měla to stejné - měla jsem ji po 15letech, teď jsou jí 4roky. Ona byla vlastně jako první dítě… a taky byla kontaktní miminko, ale možnost nosítka nai šátku mne ani nenapadla… místo toho jsem jen zuřila, že je rozmazlená a že nemám kousek klidu pro sebe.
Teď se synem je to stejné, ale seznámila jsem se s holkou, která ani nemá kočárek a nosí miminko jen v šátku nebo nosítku… tak mě to inspirovalo, ona mi všechno vysvětlila a půjčila mi šátek. Potom jsem si pořídila Kibi. a nakonec tohle: http://www.hipseat.cz/ - taky super na takové poponášení a hlavně mě vůbec nebolí záda.