Dcera je na mě závislá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
25.6.14 19:30

@ŠestýSmysl Já jsem to s dcerou měla to stejné - měla jsem ji po 15letech, teď jsou jí 4roky. Ona byla vlastně jako první dítě… a taky byla kontaktní miminko, ale možnost nosítka nai šátku mne ani nenapadla… místo toho jsem jen zuřila, že je rozmazlená a že nemám kousek klidu pro sebe.

Teď se synem je to stejné, ale seznámila jsem se s holkou, která ani nemá kočárek a nosí miminko jen v šátku nebo nosítku… tak mě to inspirovalo, ona mi všechno vysvětlila a půjčila mi šátek. Potom jsem si pořídila Kibi. a nakonec tohle: http://www.hipseat.cz/ - taky super na takové poponášení a hlavně mě vůbec nebolí záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
25.6.14 19:45

@3HE Já nad tím popřemýšlím. V kočárku byla vždy hodná, spala třeba 3h. v kuse venku.Ale jak píšu, za posledních 14dní jen fňuká. Co fňuká - ŘVE! Jak tygr! Přitom jsem jí nikdy neopustila, byla a je vždy všude se mnou.Ne že bych jí někomu nechtěla „půjčit“,ale právě že nikoho nemám, tak jsme jen my dvě ;).Jenže teď fakt nevím co s ní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
25.6.14 19:47
@ŠestýSmysl píše:
Dobrý večer, děvčata. Prosím, poraďte mi, nebo se zblázním…Mám dceru,6měsíců. Za celou dobu byla jen jednou hlídaná a to na půlku dne. Přítel s námi moc není, pracuje v cizině a vrací se jen na víkendy, takže výchova na mě…Problém je v tom, že malá je poslední dobou „šílená“ :mrgreen:!Pořád brečí (ne bolestí, ale asi jen z nudy)!Hystericky křičí, úplně se zalyká, slzy jak hrachy…A to ať je v postýlce, nebo se mnou na posteli…Ale jakmile jí vezmu na ruku, tak klid.Sice chvílema ještě vzlyká, ale pak přestane. Pak se začne usmívat a já jí všechno „prominu“!Jenže mi pomalu docházejí síly. Čím to je? Tím, že jsem jí měla pořád na ruce a dělala s ní blbinky? Nebo jí chybí táta? Ale není na to všechno ještě malá? Jak jí to mám odnaučit? Beru si jí i do kuchyně, pokud tam něco dělám, jenže jak jí položím, tak řev, ale už skoro nesnesitelný! Když jsme venku, tak si v kočárku už pomalu sedá - zvedá se (ale sama ještě sedět neumí), pokud jí korbičku nezvednu, zas šílenej křik, až se lidi otáčejí…
Možná je to pitomej dotaz, ale já nevím co s ní :mrgreen:.Neměla jsem to některá z Vás podobně? Nemůžete mi poradit? Děkuji :mavam:

Šátek, ergonomické nosítko, pomůže Ti to překonat než to „snad“ přejde.
Jinak pěkný závisláček :hug: :hug: :hug:

Víc hlídání by určo pomohlo, je fajn, když je dítě „závislé“ na více lidech. Teda jestli máš nějakou tu možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
25.6.14 19:53

@Ketule007 Právě že nemám. Přítel je pořád v cizině, kamarádky pracující, mamka hlídá už jednu vnučku, druhá babička daleko, tak jsem závislá sama na sobě! Jen si nedokážu představit, že malou pořád nosím, to mě trefí :D :D. Přitom na mě vidí, když jdu do kuchyně..na záchod teda nevidí, ale já se snažím moc nepít, ať tam tolik nemusím :mrgreen:.Dává mi zabrat, princezna. Přitom to byla tak hodná holčička.. :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
25.6.14 19:57
@ŠestýSmysl píše:
@Ketule007 Právě že nemám. Přítel je pořád v cizině, kamarádky pracující, mamka hlídá už jednu vnučku, druhá babička daleko, tak jsem závislá sama na sobě! Jen si nedokážu představit, že malou pořád nosím, to mě trefí :D :D. Přitom na mě vidí, když jdu do kuchyně..na záchod teda nevidí, ale já se snažím moc nepít, ať tam tolik nemusím :mrgreen:.Dává mi zabrat, princezna. Přitom to byla tak hodná holčička.. :oops: ;)

Mohlo by pomoci, až začne lézt (chodit), doleze si za Tebou kam bude potřebovat. U nás to tímhle momentem začala být vše veselejší… :palec:

A koukej pít :D :D :D

P. S. mamka by mohla hlídat obě vnučky… zkus jí, co Ty na to? žádná máma neodmítne prosbu o pomoc od své dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
25.6.14 20:01
@ŠestýSmysl píše:
To jo, to taky dělám :mrgreen:.Taťka si jí rád užije, jenže já jsem s nima.Je mi totiž líto být doma, když taťka přijede jen na víkend…Pitomý, co? Já taky dělám vše když usne…Jenže ona to teď má odpol.tak,že spí třeba jen 20min…A to se nestačím ani rozkoukat :mrgreen: :?

Ne, chápu, já to vlastně dělala taky…za to ted: celý týden(už pro jistotu od pondělí :mrgreen: )hlásím, že v sobotu jde ven s tátou! :mrgreen: Většinou vyrazí ke tchýni a tam jsou cééélýý den! Jaká to paráda..nemůžu se dočkat soboty :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
25.6.14 20:05
@dendule4 píše:
Ne, chápu, já to vlastně dělala taky…za to ted: celý týden(už pro jistotu od pondělí :mrgreen: )hlásím, že v sobotu jde ven s tátou! :mrgreen: Většinou vyrazí ke tchýni a tam jsou cééélýý den! Jaká to paráda..nemůžu se dočkat soboty :mrgreen: :mrgreen:

A co pak děláš? Uklízíš? My nemáme extra velký byt, takže uklizeno mám za hodinu. Nedávno odešli ven sami, já si na hodinu lehla a už jim upalovala naproti :mrgreen: :mrgreen:.Asi jsem fakt magor! Já potřebuji, aby si na mě tak nezvykla. Vím, má tu jen mě, táta „chybí“ a hlídání není, ale tohle se mi zdá moc. Včera se u kamarádek rozeřvala, tak jí vozily v kočárku, chovaly…a ona se uklidnila jen u mě 8o. Asi je mi souzená :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
25.6.14 20:07
@Ketule007 píše:
Mohlo by pomoci, až začne lézt (chodit), doleze si za Tebou kam bude potřebovat. U nás to tímhle momentem začala být vše veselejší… :palec:

A koukej pít :D :D :D

P. S. mamka by mohla hlídat obě vnučky… zkus jí, co Ty na to? žádná máma neodmítne prosbu o pomoc od své dcery.

Ježiši Kriste! To ani nezkusím! Máma je ráda, že je ráda…Má špatné nohy, nezvládla by takovou malou „herečku“ :D. Kdyby chtěla, sama by se nabídla, však vidí, že toho mám dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
25.6.14 20:10

@ŠestýSmysl chci te uklidnit, ze v tom nejsi sama. Mame doma 5mesicni princeznu a je to to samy. Pritel sice vecer chodi domu ale vetsinou az kdyz mala usina nebo je pri koupani. Satek mi zachranuje zdravej rozum… Ja teda ted nosim i misto kocarkovani. Mala je hrozna zvedavka a v korbicce nevidi. Ted to u nas funguje tak, ze ma treba dva, tri dny ultra mazlici a pak zas treba dva dny, kdy si vydrzi hrat na dece zatimco zehlim. Vetsinu casu ji ale stejne porad mam v naruci.Ten satek je super. Naucila sem se ted i uvazy na bok a tak se da dobre varit.Mala kouka jak micham, bubnuju vareckou a porad neco melu a je to… A v noci se budi asi jako tvoje, obcas i vic. Spime s ni v posteli, tak je to jednoduchy… Ale stejne sem pres den utahana. Obcas mi je unavou do breku, uz ted vazi pres 7kilo.Ale rikam si, ze je ji proste smutno, tak v ty extremni dny kaslu na domacnost a sem jen pro ni.Kdyz sem fakt unavena tak si s ni pres den lehnu do postele a kojim vleze. Vetsinou usnem obe a spime treba hodinu. Sama spi taky tak 20minut a tim to pro ni konci. Hele rikam si, ze je aspon fajn, ze me ma rada… Co kdyby ji bylo lip s jinyma? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
25.6.14 20:16
@MiaD píše:
@ŠestýSmysl chci te uklidnit, ze v tom nejsi sama. Mame doma 5mesicni princeznu a je to to samy. Pritel sice vecer chodi domu ale vetsinou az kdyz mala usina nebo je pri koupani. Satek mi zachranuje zdravej rozum… Ja teda ted nosim i misto kocarkovani. Mala je hrozna zvedavka a v korbicce nevidi. Ted to u nas funguje tak, ze ma treba dva, tri dny ultra mazlici a pak zas treba dva dny, kdy si vydrzi hrat na dece zatimco zehlim. Vetsinu casu ji ale stejne porad mam v naruci.Ten satek je super. Naucila sem se ted i uvazy na bok a tak se da dobre varit.Mala kouka jak micham, bubnuju vareckou a porad neco melu a je to… A v noci se budi asi jako tvoje, obcas i vic. Spime s ni v posteli, tak je to jednoduchy… Ale stejne sem pres den utahana. Obcas mi je unavou do breku, uz ted vazi pres 7kilo.Ale rikam si, ze je ji proste smutno, tak v ty extremni dny kaslu na domacnost a sem jen pro ni.Kdyz sem fakt unavena tak si s ni pres den lehnu do postele a kojim vleze. Vetsinou usnem obe a spime treba hodinu. Sama spi taky tak 20minut a tim to pro ni konci. Hele rikam si, ze je aspon fajn, ze me ma rada… Co kdyby ji bylo lip s jinyma? :mrgreen:

Děkuju, je to hned lepší :oops: :kytka:!Já nad tím šátkem fakt pouvažuju! Jen abych ho nepořídila a jí to nepřešlo :mrgreen:!Mě také hřeje na srdci, že mě potřebuje a jsem strašně pyšná :oops:,ale někdy taky už brečím! Třeba dnes…Od rána „blázní“.Já teda stihla vyžehlit, povlíkla jsem jí postýlku čistě, vyprala plyšáky, vše načančala a ona mi to poblinkala :,( :mrgreen: :mrgreen:.Chtěla jsem zavolat přítelovi, ať okamžitě přijede z Anglie a vezme si jí, nebo za sebe neručím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
25.6.14 20:36
@ŠestýSmysl píše:
A co pak děláš? Uklízíš? My nemáme extra velký byt, takže uklizeno mám za hodinu. Nedávno odešli ven sami, já si na hodinu lehla a už jim upalovala naproti :mrgreen: :mrgreen:.Asi jsem fakt magor! Já potřebuji, aby si na mě tak nezvykla. Vím, má tu jen mě, táta „chybí“ a hlídání není, ale tohle se mi zdá moc. Včera se u kamarádek rozeřvala, tak jí vozily v kočárku, chovaly…a ona se uklidnila jen u mě 8o. Asi je mi souzená :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

uklidím, přečtu si knížku, zajdu na zmrzku(bez toho, aniž bych se o ní musela dělit :mrgreen: )spím, koukám na filmy, něco dobrého uvařím…prostě si užívám..když si vzpomenu na doby, kdy jsem za nima po úklidu hned běžela(2km do sousední vesnice :mrgreen: ) byla jsem za ten den totálně vyřízená :mrgreen:
uvolni se, však ona to bez Tebe přežije ;) taky potřebuješ čas pro sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
25.6.14 20:40
@dendule4 píše:
uklidím, přečtu si knížku, zajdu na zmrzku(bez toho, aniž bych se o ní musela dělit :mrgreen: )spím, koukám na filmy, něco dobrého uvařím…prostě si užívám..když si vzpomenu na doby, kdy jsem za nima po úklidu hned běžela(2km do sousední vesnice :mrgreen: ) byla jsem za ten den totálně vyřízená :mrgreen:
uvolni se, však ona to bez Tebe přežije ;) taky potřebuješ čas pro sebe

Já se to potřebuji naučit :D. Určitě nechci, abych měla malou pořád na noze. Jenže ona tu nikoho kromě mě nemá, tak se cítím tak trochu jako krkavčí matka, když jí nechám plakat :?!Pravda je, že nejsem teda strašidlo, ale jako krásná maminka se taky necítím :mrgreen:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
25.6.14 20:42

@ŠestýSmysl ja takhle malem pritelovi volala do Svycarska :mrgreen: Pak sem na sebe byla pysna, ze sem to zvladla i bez nej… Obcas mam pocit, ze by mi pomohlo kdyby me nekdo aspon obcas objal, ale co s tim, ze jo, kdyz muz daleko a mimino to nechape :roll: Hele muzes zkusit pujcovnu satku. Nebo jestli pobliz neni nekdo se satkem kdo by pujcil. Ses na facebooku? Je tam skvela skupinka Nosime deti. Sem tam taky a holky pomuzou a poradej rychle, mile a kvalitne.Asi pred dvema tydny sem jim psala neco dost podobnyho, co pises ty tady :mrgreen: Jinak nemam zkusenost s nositkama ale v satku uz muzes pulrocni nosit i na boku, i na zadech.
Kdyz je nejhur tak si rikam, ze uz se to zitra musi zlepsit, ze to neni mozny. Ze jinak padnu nebo me odvezou…
Vidis a ja uvarim nam i maly, vyperu, vyzehlim a pohraju si s ni a uz mam problem s uklizenim…vesela historka…chtela sem prevlict nasi postel. Malou sem dala do hojdavaku, tkanicku na houpani si privazala ke kotniku a kyvala nohou, aby se mlade houpalo a ja mela volny ruce. Delala sem opicky a v cukuletu prevlikala periny a polstare. Prosteradlo muselo jit tak, ze sem ji polozila na nej, doprostred a lezla okolo, nahlas zpivala a zastrkavala prosteradlo… Takze tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.6.14 20:47

@ŠestýSmysl jen se zeptám- dávala jsi ji někdy pod hrazdičku? Nechala ji rozvíjet? Pustila ji někdy na zem(na deku),at´se pase, kouká na tebe?
Pokud ano, tak má asi nějaké separační období, pořid´si manducu, posad´jí do ní a nos. Ono tozase přejde, pak si ji dej klidně v kuchyni pod nohy a strč do ruky vařechy, at´"vaří " s tebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
25.6.14 20:51

@MiaD To jsou teda historky :mrgreen: :mrgreen:.Já jsem taky pyšná, ale třeba minulý týden, jsem mu fakt volala, protože malá šílela v kočárku a byly jsme na náměstí. Jedna paní vylezla z kadeřnictví a hrozně mě tam přede všema sjela! Co že to jsem za mámu, že jí nechám plakat. Ať jí pochovám, že mi usne na rameni a pak budu mít klid. Že děti křičí do 2let, tak že to mám vydržet a pak budu mít klid…Jsem hodně od rány, ale tady jsem neměla co říct. Zčervenala jsem, zastyděla jsem se, vyndala malou, ta přestala řvát a takhle jsme šli domů…Doma mi bylo dost do breku, tak jsem potřebovala slyšet milé slovo a bylo mi fuk, že minuta hovoru stojí 60Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí