Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@berry4 píše:
@ŠestýSmysl jen se zeptám- dávala jsi ji někdy pod hrazdičku? Nechala ji rozvíjet? Pustila ji někdy na zem(na deku),at´se pase, kouká na tebe?
Pokud ano, tak má asi nějaké separační období, pořid´si manducu, posad´jí do ní a nos. Ono tozase přejde, pak si ji dej klidně v kuchyni pod nohy a strč do ruky vařechy, at´"vaří " s tebou
Ano, má deku s hrazdičkou, kolotoč na postýlce…Zpívám jí, dělám s ní blbinky, vysypu jí hračky na zem na deku, aby si hrála…Když jsem v kuchyni, dám jí vařečku. Buď jí kouše, nebo po chvíli zahodí…Tak co dělám špatně? ![]()
Jee kdybych mela pocitat z kolika prochazek sem tlacila prazdnej kocar a malou nesla v naruci…
Proto ted nosim v satku i venku. Je to ultra pohodlny, protoze nejsem nervni jestli nezacne rvat a jestli na me nezacne rvat este nekdo dalsi, ze sem spatna matka… Za me byla ta investice do satku fakt nejlepsi ze vsech materskych veci snad… Uplne te chapu jak ti bylo, volala bych taky a hned a vybrecela se aspon do telefonu ![]()
@ŠestýSmysl píše:
Ano, má deku s hrazdičkou, kolotoč na postýlce…Zpívám jí, dělám s ní blbinky, vysypu jí hračky na zem na deku, aby si hrála…Když jsem v kuchyni, dám jí vařečku. Buď jí kouše, nebo po chvíli zahodí…Tak co dělám špatně?
jinak podle menedelas nic spatne. Je to takova faze jak rika nas pediatr. Musime to vydrzet, bude dobre ![]()
@MiaD píše:
Jee kdybych mela pocitat z kolika prochazek sem tlacila prazdnej kocar a malou nesla v naruci…Proto ted nosim v satku i venku. Je to ultra pohodlny, protoze nejsem nervni jestli nezacne rvat a jestli na me nezacne rvat este nekdo dalsi, ze sem spatna matka… Za me byla ta investice do satku fakt nejlepsi ze vsech materskych veci snad… Uplne te chapu jak ti bylo, volala bych taky a hned a vybrecela se aspon do telefonu
Mě to fakt zamrzelo. Nechtěla jsem jí chovat, prostě jsem nechtěla, aby věděla, že hned jak zařve, tak jí zvednu…Ale ta paní mi to teda vysvětlila
.Na náměstí plno, ona lítala kolem kočárku a šahala na malou, já vzteklá, nervní, smutná…Tímhle mi skončil den.Doma jsem řvala jak želva. Přitom si myslím, že nejsem špatná máma…Snad tohle období překonáme.
@ŠestýSmysl to vis, ze nejsi spatna mama. Chces pro ni to nejlepsi. A hele, dulezity je, ze se u tebe uklidni. Vis jak na ni. Ted uz jen vymyslet neco, co ti uvolni ruce a budes mit lepsi pocit. Jak bude lip tobe, bude lip i maly. U nas to funguje dokonale. Prcek je hroznej barometr, jak je mi smutno, neni mi dobre a sem ze vseho spatna, tak je ona uzlicek nestesti, co musi byt porad na mne. Porad si rikam, ze mi este bude lito, ze me nepotrebuje ![]()
@MiaD Já jsem šťastná za každý její úsměv a tak pořád „držím“ a dělám co můžu. Říkám si, kde se stala chyba…Ale jak říkáš, musím vydržet.
@ŠestýSmysl ja mam taky prvni, takze sem min zkusena mama nez ty, ale s jistotou ti muzu rict, ze se chyba nestala. S nasi malou mam tu zkusenost, ze staci fakt pri sebemensim zachvevu revu a nespokojenosti vzit do naruce a ona si zafixuje, ze tam sem a druhy den je daleko samostatnejsi. Kdyz sem uplne uz na palici, tak ji v naruci beru ven a koukame na stromy a ja ji o nich povidam a nechavam ji sahat na listi…tim se dost rozptyli…
Este me ted napadlo jestli ji nerostou zuby? Treba se ji pripravujou dasne a boli ji to a nerozumi tomu, tak chce byt u mamy
@MiaD Dolní zoubky má venku, možná horní, ale ještě jsem nic nenašla, ani náznak…Mám jí v náručí pořád. Jsem už jen trochu unavená a nechci jí to naučit…Mám jí třeba půl hodiny v náručí, povídám jí..a jakmile jí položím, okamžitě šíleně řve, ale hrozně!
Nezlob se, ale jdu si už lehnout! Děkuji moc za rady, zítra zase napíšu a budu ráda, když se ozveš
.Klidnou krásnou noc.
@ŠestýSmysl dobrou noc a urcite napis! Je fakt, ze mne to mozna neprijde tak extremni protoze po prichodu z porodnice mala usnula jenom stocena na brisku na mym brise…mesic sem spala v polosede, takze ted mi to prijde jako brnkacka. Ale bud v klidu, hlavne bud v klidu, fakt…mala bude taky. A hodne sily!
@ŠestýSmysl ale zase si nemysli, že ji budeš pár dní nosit a že pak bude samostatná… asi bude pořád nosící, jen jde o to, že tebe to nebude tolik omezovat… mít dítě v nosítku je pohodlnější než ho nést v náručí… o tohle jde…
Já jsem měla šátek i nosítko… šátek byl fajn, ale kolem 6m jsem zkusila nosítko a už jsem pak šátek nevzala… ale pro nejmenší mimi je určitě lepší šátek…
Tak dnešní ráno bylo zatím fajn
.Zatím neplakala, ale byly jsme s kočárkem venku. Teď jsme doma, tak uvidíme. Potřebovala bych uvařit, tak snad mě nechá
!Vezmu jí s sebou do kuchyně, třeba bude klid
!
@MiaD píše:
@3HE da se, prosim te, v nositku nosit na boku?
V některém ano… nevím přesně… je to uvedeno v informacích o výrobku. Ale nosit na boku můžeš až sedící dítě, ptž na boku ho nedáš do té podsazené polohy s roztaženýma nohama. Nosím na boku na tomto nosítku: http://www.hipseat.cz/ koupila jsem ho na bazaru za 500kč.
@ŠestýSmysl
Syn byl také hodne chovaci, nosila jsem od zacatku v šátku, později v nositku. Vše jsem dělala s nim, ráda vzpomínám na to, jaky jsem měla poradek a vše udělané
ve volných chvílích - kdyz on spal, jsem pak měla volno i já
Čím víc se hybal, tím min se chtěl nosit, i kdyz je to porad moje malé ťulidlo a rad se poponese jen tak na rukách.