Dcera nechce děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5653
10.5.20 13:07

Ač nepěkně řečeno, toto je primárně pudová záležitost, a ne každou ženu ovládne. Zakladatelko, nech svou dceru žít život tak, jak si sama přeje a netrap se tím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
10.5.20 13:08

Nj, dneska ma zena (par) obecne moznost volby, jestli dite mit, nemit nebo kolik jich mit… nastesti…jsem uz celkem alergicka na „jaaaa bych tak chtela vnoucatko/a, tak s tim neco delejte“… jako to neni moje povinnost prece, abych nekomu vyrabela vnouce… sama ted dite cekam, prvni a nejspis bude i posledni… a taky se pak nekdy nenecham nutit do toho, ze „prece musis mit DVE deti (samozrejme ideal parecek) a kdesi cosi“, pokud my sami nebudeme chtit… to je prece kazdeho vec… a jestli toho bude nekdy litovat? Bude nebude, opet kazdeho vec, to nikdo ted v tuhle chvili nemuze vedet… nech ji zit a bude lip tobe i ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
10.5.20 13:10

Proste slepá větev evoluce. Její rozhodnutí, lepší než vychovávat dítě bez citu a pak mít emočně oploštělého jedince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
10.5.20 13:11

No jo no, když je navíc jedináček.. :nevim: je zvyklá. Ne každý má mateřský pud, natož těsně po 30. Spoustě lidem zvířata nahrazují děti. Ještě má čas si to rozmyslet. Ale rozhodně bych do ní nešila, nevyptavala se..je to její věc, její život. Žádná svatba, žádné děti..někomu to takto vyhovuje. Lepší než aby měla dítě jen aby ho měla, a pak litovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.5.20 13:15

Je to tve jedine dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.20 13:15
@Anonymní píše:
To já přece neříkám. Jen se bojím aby jednou nezůstala sama. Já tu věčně nebudu, sourozence nemá, ten její přítel je docela o dost starší a kamarádku se kterou se vídá často má jednu ze střední.
Člověk může zůstat sám i kdyby měl více dětí. Dneska nikdo nevíme, kam se děti podeji do světa, a jak moc budeme svá vnoučata vídat.
Moje mamka má dvě děti, ale vnoučata jen ode mě. Bohužel bratr se ženou mít děti nemohli. Místo toho jsou takoví " kočičí rodiče", jim mamka chodí krmit kočky, a mně hlídat děti :lol:
My s mužem máme čtyři děti, tak doufáme, že vnoučata nějaká budou, jednou a v dosažitelné vzdálenosti.
  • Citovat
  • Upravit
Lalelale
10.5.20 13:24
@Anonymní píše:
To já přece neříkám. Jen se bojím aby jednou nezůstala sama. Já tu věčně nebudu, sourozence nemá, ten její přítel je docela o dost starší a kamarádku se kterou se vídá často má jednu ze střední.

Pokud má v životě jednu kamarádku a partnera, dcera je asi docela samotář, že? Obavu o to, že zůstane sama, chápu, ale dcera sama ví nejlíp, jak se cítí komfortně a je možné, že kdyby kolem sebe měla houf kámošek a pět dětí, že by v životě vůbec nebyla šťastná. Žije jak to cítí, respektuj ji. Její volbu stejně nezměnis

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
10.5.20 13:27
@Jogo-Bela píše:
Nj, dneska ma zena (par) obecne moznost volby, jestli dite mit, nemit nebo kolik jich mit… nastesti…jsem uz celkem alergicka na „jaaaa bych tak chtela vnoucatko/a, tak s tim neco delejte“… jako to neni moje povinnost prece, abych nekomu vyrabela vnouce… sama ted dite cekam, prvni a nejspis bude i posledni… a taky se pak nekdy nenecham nutit do toho, ze „prece musis mit DVE deti (samozrejme ideal parecek) a kdesi cosi“, pokud my sami nebudeme chtit… to je prece kazdeho vec… a jestli toho bude nekdy litovat? Bude nebude, opet kazdeho vec, to nikdo ted v tuhle chvili nemuze vedet… nech ji zit a bude lip tobe i ji

A třešničkou je, že tohle jaaa bych chtěl/a aspon tři vnoučata většinou vidím u rodičů jedináčků. Když to řeknu blbě, mohli sami mít třeba tři děti a šanci na vnoučata si zvýšit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.20 13:30
@unuděná píše:
Je to tve jedine dite?

Měla jsem ještě starší dceru, ale ta mi před deseti lety zemřela.

• Citovat
  • Upravit
40402
10.5.20 13:31
@Anonymní píše:
Dobrý den. Dcera už od dětství tvrdila, že děti nikdy nechce mít. Nemá k nim žádný vztah, snad nikdy si miminko nepochovala a neumí s dětmi komunikovat. Říkala jsem si, že spoustu holek tvrdí, že nikdy žádné děti nechtějí a časem z toho prostě vyrostou, dospějí k tomu. Taky neznám ve svém okolí žádnou bezdětnou ženu. Jenže dceři bude 31 a když jsem se jí nedávno ptala, jestli už s přítelem neuvažovali o miminku, tak mi řekla jestli jsem se nezbláznila. Přece prý vím, že děti ráda nemá a s přítelem žádné nechtějí. Ona žije jenom zvířaty, těch mají plný dům a dvůr. Pro ně by dýchala, ale na dítě se ani nepodívá. Já tohle nedokážu pochopit, děti miluju odjakživa a jsou pro mě smyslem života. Samozřejmě mě mrzí, že bych od ní nikdy žádné vnoučátko neměla. Víc se ale bojím, že se to v ní přece jen jednou zlomí, ale už bude pozdě. Nebo vážně může žena dobrovolně zůstat bezdětná a nikdy toho nelitovat? Znáte někoho takového?

Myslím, že jestli cítí, že je nechce, tak at ty děti raději nemá, než aby byla citově chladná matka nebo ji pak dítě nezajímalo a otravovalo, to raději takhle.

Ty si můžeš podat inzerát, že chceš být „adoptovaná babička“, třeba potkáš někoho, kdo by o babičku moc stál… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.20 13:33
@Lalelale píše:
A třešničkou je, že tohle jaaa bych chtěl/a aspon tři vnoučata většinou vidím u rodičů jedináčků. Když to řeknu blbě, mohli sami mít třeba tři děti a šanci na vnoučata si zvýšit…

No jo, náš děda miluje děti.. sám chtěl víc, ale se štěstím měli aspoň dvě..tak když se nám narodil nejmladší, a ještě jsem přivedla dvě z předchozího manželství, a počet vnoučat se zvýšil na 6 kousků, tak je úplně happy.

• Citovat
  • Upravit
5653
10.5.20 13:34
@Lalelale píše:

Ano. Je to dost časté. :) Moje dítě taky nechce děti a musím říct, že by mě nenapadlo to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
10.5.20 13:34
@Lalelale píše:

Tak tak… ja zrovna rikala manzelovi, ze je mci fakt jedno, jestli nase dcera bude mit jedno, tri nebo zadne deti, nebo jestli bude treba lesbicka… fakt ji nemam proto, aby plnila nejaka moje ocekavani, mam ji proto, ze jsem chtela JI… jen doufam/e, ze bude v zivote stastna, nic vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.20 13:37
@Anonymní píše:
Měla jsem ještě starší dceru, ale ta mi před deseti lety zemřela.

To mě mrzí. Kdyby moje máma neměla na starší kolena mě, tak by též byla bez vnoučat. Někdy to bohužel osud tak zařídí.

• Citovat
  • Upravit
36556
10.5.20 13:49
@Anonymní píše:
Dobrý den. Dcera už od dětství tvrdila, že děti nikdy nechce mít. Nemá k nim žádný vztah, snad nikdy si miminko nepochovala a neumí s dětmi komunikovat. Říkala jsem si, že spoustu holek tvrdí, že nikdy žádné děti nechtějí a časem z toho prostě vyrostou, dospějí k tomu. Taky neznám ve svém okolí žádnou bezdětnou ženu. Jenže dceři bude 31 a když jsem se jí nedávno ptala, jestli už s přítelem neuvažovali o miminku, tak mi řekla jestli jsem se nezbláznila. Přece prý vím, že děti ráda nemá a s přítelem žádné nechtějí. Ona žije jenom zvířaty, těch mají plný dům a dvůr. Pro ně by dýchala, ale na dítě se ani nepodívá. Já tohle nedokážu pochopit, děti miluju odjakživa a jsou pro mě smyslem života. Samozřejmě mě mrzí, že bych od ní nikdy žádné vnoučátko neměla. Víc se ale bojím, že se to v ní přece jen jednou zlomí, ale už bude pozdě. Nebo vážně může žena dobrovolně zůstat bezdětná a nikdy toho nelitovat? Znáte někoho takového?

Jo, znám. Celkem dost.
Většina má místo děti zvířata. Nebo jedno zvíře, ke kterému se chová jako k dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová