Dcera nepracuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25186
6.1.20 10:50

Chápu, že tě to trápí a je mi jasné, že kdyby se něco stalo a zůstala bez prostředků, tak vám to nedá a postaráte se o ni. A možná tuto jistotu cítí.
Ale nic nenaděláš. Co na to říká její muž?
Znám takových víc… bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
@Anonymní píše:
@Mika.ella1 Ano, přesně tak, věřím tomu, že dceři by tenhle cikánský způsob života vyhovoval, cokoli, jen aby nemusela do práce. Všichni se tomu diví, mladá, hezká holka, kluky si mohla vybírat. Co jí Pán Bůh dal na kráse, ji ubral na rozumnosti. Je mi z toho těžko, těžko to nesu.

Proste je to jeji rozhodnuti. Pokud jste z ni chteli mit drice asi jste ji k tomu meli vest :nevim: mlada hezka holka co si mohla vybirat si proste vybrala. :nevim: a ze se to mamince nelibi se holt stava :nevim: a mit matku, ktera o me mluvi takhle taky neni zadna vyhra, tezce se to nese :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
@brisco píše:
A proč si na ni vůbec musíte dělat nějaký názor? Je dávno dospělá. Pokud u vás nesomruje peníze, tak proč řešíte cizí život?
Dřív takhle ženy fungovaly v domácnosti celý život. Do práce chodit nemusí, je spousta možností, jak si přivydělat.

Asi jako mamka mojí kamarádky - vystudovaná práva, pracovala asi 2 měsíce a pak zůstala doma. Má 4 děti, je to krásná, obrovský aktivní ženská, ale maminka jí pořád chodí dělat scénky, jak se vzdala kariéry, že koníčky nejsou plnohodnotná práce, že vypadla z oboru, že shnije zaživa.. To jo, řekla bych, že ta má i se 4 dětma bohatší a zajímavější život než leckterá bezdětná - cestují jako rodina, ona s holkama, pak sama, s kamarádkama, učí se nový jazyk, začala hrát na nástroj, občas dělá pro charitu překlady, dělá si instruktorský kurz jogy… Taky nechápu, co je špatného na tom být doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
6.1.20 10:54
@Anonymní píše:
@Mika.ella1 Ano, přesně tak, věřím tomu, že dceři by tenhle cikánský způsob života vyhovoval, cokoli, jen aby nemusela do práce. Všichni se tomu diví, mladá, hezká holka, kluky si mohla vybírat. Co jí Pán Bůh dal na kráse, ji ubral na rozumnosti. Je mi z toho těžko, těžko to nesu.

Mám pocit, že problém máte hlavně Vy, když nedokážete dceru přijmout jaká je a jaký si s manželem vybrali životní styl. Můj manžel by skákal metrdvacet radostí, kdybych se rozhodla zůstat v domácnosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.20 10:56

@Mika.ella1 Jak takhle? Nemluvím o ní špatně, nepomlouvám, je to pravda. Přeci jsi nebudu něco nalhávat.

• Citovat
  • Upravit
8437
6.1.20 10:58
@yocheved píše:
Asi jako mamka mojí kamarádky - vystudovaná práva, pracovala asi 2 měsíce a pak zůstala doma. Má 4 děti, je to krásná, obrovský aktivní ženská, ale maminka jí pořád chodí dělat scénky, jak se vzdala kariéry, že koníčky nejsou plnohodnotná práce, že vypadla z oboru, že shnije zaživa.. To jo, řekla bych, že ta má i se 4 dětma bohatší a zajímavější život než leckterá bezdětná - cestují jako rodina, ona s holkama, pak sama, s kamarádkama, učí se nový jazyk, začala hrát na nástroj, občas dělá pro charitu překlady, dělá si instruktorský kurz jogy… Taky nechápu, co je špatného na tom být doma :nevim:

Když se do toho matky obují, tak jsou horší než tchýně :P. Mám v okolí opačný případ, holce je 35, svobodná, teď odjela pracovat na rok na Nový Zéland a matka nervní jak pes, kdy už budou vnoučata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.20 11:00

Nejsi moje máma? Skoro vše sedí až na to, že mám vzdělání bez odřených uší. Potkala jsem partnera, který nás nadstandardně zajistí. Zatím jsem na mateřské, ale do práce se taky nehrnu. Proč? Abych pak byla uhoněná, přemýšlela, kdo s dětma bude doma, když jsou nemocné? Abych musela snášet nálady šéfa a volno měla jak mi někdo nadiktuje, takže budu o školních volnech shánět a platit hlídání? Protože jestli jsi moje máma, tak ty se rozhodně s hlídáním nepřetrhneš… Manžel ve vlastní firmě vydělá osminásobek toho, co bych si vydělala prací na fulltime ve svém oboru. Ano, stát se může cokoli, ale za a mám naspořeno, za b spoříme dětem, za c manžel není blb a peníze nerozhazuje, už teď děti zajistil a kdyby cokoli, na sebe si já vydělám vždycky. Každopádně jsem dospělá a je to má zodpovědnost. Ale mám li si vybrat, jestli můžu bezstarostně pečovat o rodinu a žít bez stresu, kdo kdy vezvedne a postará se o děti, nebo někde pracovat za peníze, které nás doma nespasí a nebýt k dispozici, když je třeba, hádej, co si vyberu a co by si vybrali ti, co by tuto možnost taky měli? :nevim: Mimo to tu taky můžu být jako hlídání pro kámošky, co řeší tyhle stresy kam dát dítě.

• Citovat
  • Upravit
2144
@brisco píše:
Když se do toho matky obují, tak jsou horší než tchýně :P. Mám v okolí opačný případ, holce je 35, svobodná, teď odjela pracovat na rok na Nový Zéland a matka nervní jak pes, kdy už budou vnoučata :mrgreen:

Jooo, to je druhej extrem, taky mám pár známých, které cestují a k založení rodiny se moc nemají, přesně, ty jsou zas pak pro maminky málo rodinné a jednou toho prý budou litovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale

Zakladatelko to je mi líto. Není dcera nějak nemocná? Trošku mi připomíná dceru zakladatelky z diskuze „dcera čeká miminko a bojím se, že péči nezvládne“ - ale ta tvá má aspoň vydělávajícího muže. Taky by mě to na tvém místě hodně mrzelo, ale s tím už nenaděláš nic. Smířila bych se s tím a modlila se, že muž ji neopustí, protože upřímně, ji už stejně asi jen tak někdo nezaměstná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Zajímavý pohled matky na dceru. :think: No já mám děti 3, jsem dlouhodobě v domacnosti Živí mě manžel. Ale nemám Teda pocit, že bych nepracovala. Staram se o děti a domácnost, manžel nemusí hlídat čas a může se věnovat práci. Mám tedy občasnou práci z domu. Chceme 4 dite. Předpokládám, že si mě také budeš myslet, že jsme cikani
Což by mě tedy urazilo. Davky nebereem, budujeme bydlení, žijeme slusne
Jen jsem žena v domacnosti

• Citovat
  • Upravit
1322
6.1.20 11:01
@Anonymní píše:
@Mika.ella1 Jak takhle? Nemluvím o ní špatně, nepomlouvám, je to pravda. Přeci jsi nebudu něco nalhávat.

No rict o dceri hezka ale blba :nevim: jen proto, ze nezije dle tvych predstav :palec:
matka roku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
6.1.20 11:02
@Anonymní píše:

Píšete, že se za ni stydíte :?. Budu hádat, dcera je jedináček? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
6.1.20 11:04
@Anonymní píše:
Přeji hezký den všem.Jsem matkou už dospělé dcery, bude jí 29 let. Nikdy nebyla do práce, školu skončila s odřenýma ušima, do práce jsem jí musela tlačit. Je pro nás zklamáním. Před dvěma lety se vdala, ale ani při manželovi nepracuje, nemusí, říká, že muž vydělá dost a nevidí důvod chodit do fabriky nebo za pokladnu na směny za směšných pár kaček. Hodně mě trápí, že jsme s mužem vychovali takové dítě. Manžel se za ní taky stydí. Teď je matkou, je na mateřské. Vnučka má rok a chtějí další dítě. To se jí určitě náramně hodí, protože teď jí nikdo do práce nedostane. Doufám jen, že zůstanou při dvou dětech. Starosti mi dělá, co s ním bude pak? Může se stát cokoliv - manžel se s ní může rozvést, může utrpět úraz, zůstat nemocný, opravdu cokoli co se může stát. Dcera nemá zkušenosti, odpracováno má maximálně rok. Neměla nárok ani na tu mateřskou, dostává jen rodičovský příspěvek. Kdo jí zaměstná když nikdy nikde pořádně nepracovala? Nemůžu ani pořádně spát, dělá mi to starosti. Co dělat?

Byla bych ráda, že dcera má chlapa, který uživí ji i dítě a ona nemusí právě někam do práce za pár kaček. A takové řeči, jako že je zklamáním atd… No jestli jste k ní takový přístup měli odmala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322

@brisco byt dceri mene a nemit dite, myslela bych si, ze me57h ma novou diskuzi :nevim: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Lalelale Myslím, že zaměstná, ale bude to buďto fabrika, nebo obchod. Tedy to, co ona nechce dělat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová