Dcerka jde raději za babičkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
13.7.15 21:22

Upřímně mrzelo by mě a to hodně. Ale musíš si říkat, že láska k matce už je tak nějak pevně zakořeněná, je v nás at chceme nebo ne. Je to něco naprosto samozřejmého a přirozeného. K prarodičům si většinou ty děti musí najít cestu, zvyknout si na ně, oblíbit si je. Dcerce se to povedlo, má s babičkou super vztah a to není úplně samozřejmé. Bud za to vděčná a netrap se…Možná kdyby to přesahovalo únosnou mez(viz. kdyby Ti říkala, že tě nemá ráda),promluvila bych si naprosto otevřeně s tchýní, zkusila bych se jí svěřit s tím, jak mě to trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
13.7.15 21:23

Mam to iste ako cez kopirak. 4-rocny syn, 3-mesacny druhy syn, byvame u manzelovych rodicov. Ti maju na neho viac casu a aj lepsiu trpezlivost casto. Potom maly mi povie, ze on byva u babky, ked pridem pre neho do skolky, povie mi, ze ja nechcem byt s tebou, ja chcem byt s babkou, preco si pre mna prisla? Je to na prasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
13.7.15 21:40

Je dobrý, jestli máte s malou čas jen sami dvě pro sebe, a je dobrý vzhledem k tomu jak malý dvojčata máš, že se jí někdo věnuje a má něčí plnou pozornost, kterou snáší dobře… holt babi má na ní víc času a nejspíš teď i sil, než ty s miminkama, ale i ty časem vyrostou a teda nepíšeš jakej k nim má vztah teď? Ono celý dětství připravuješ dítě na osamostatnění a ta doba, kdy je na tobě závislé je docela krátká, pak je všude kolem tolik zajímavých věcí a lidí, že na mámu, která je jistota už nemusí být tolik času… ale je fakt, že je to tchýně vnučka, tak žádný takový, že ty máš dvojky, ona Verunku… jak se vúbec chová k těm mladším?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
13.7.15 22:02

Já teda zakladatelku naprostochápu.. Já až se prcek narodí taky si moc přeju aby miloval babičku tak jako tvoje dcera.. Aby s ní trávil svůj volný čas klidně pokud bude chtít, aby mi doma žadonil, že si přeje abysme šli k babičce, ale pokud ho něco bude bolet, trápit at už od odřeného kolena po špatný sen aby přišel za mnou.. samozřejmě nemusí se všim lítat za mnou, i za babičkou, za kým koliv ale aby se třeba spíš ptal po mě.. Pamatuju si malej bratránek, ten když byl malinkej miloval mě, ale kdykoliv si nabil čuňu hned utíkal k máme a když nebyla na blízku máma tak za mnou ale tu mámu chtěl… je to hrozně těžký popsat a chápu zakladatelku že to taky neumí pořádně vysvětlit, já tu zase furt píšu jen o urazech ale nejde jen o to, je to jen příklad ale chápu to.. zkus tchýni říct jak se cítíš jestli by nemohla se třeba s dcerkou víc o tobě začít bavit a tak.. ale jinak si myslim, že i když se dcerce věnuješ jak nejvíc můžeš že prostě vycítila, že ty ted nemáš srdce už jen pro ni, ale ta babička jí asi dává najevo, že ona tu je jen pro ni… ale až bude starší věř e zas epro ní budeš nejvíc ty :) :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
13.7.15 22:02

Půjdu proti proudu. Stručně a na rovinu, tady to tu únosnou mez dávno přesáhlo. Nedokážu si představit, že bych měla pořád za zadkem jednu z babiček svého dítěte, že by u ní dítě trávilo každé odpoledne apod. Podle mě je to negativní důsledek společného soužití s prarodiči, kde nebyla dána a respektována určitá pravidla.Na mě to působí, že zakladatelka nemá žádný čas, kdy může být jen o samotě se svými dětmi a s manželem, aniž by nebyla přítomna babička(může to myslet dobře, ve snaze pomoci).

Já bych to nenechala zajít až tak daleko, stanovila bych nějaká pravidla daleko dřív. Taky mám víc dětí, ale i své známé, přátele. Babičky nejsou jediné, se kterými by měly děti trávit čas, a už vůbec ne každé odpoledne, chodit tam spát bez domluvy. Děti mají taky jednu z babiček o ulici dál, taky tam chodí sem tam přespávat, ale má to pravidla přes které nejede vlak. Babička souhlasí. Prostě není možné, aby se jedna strana jen tak rozhodla, taky máme své plány.

Nedivím se Ti, že Tě to užírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
13.7.15 22:06
@Anonymní píše:
Já sem ráda, ze má Verunku ráda-Já nevím jak to napsat.Jinak.Pred týden mi malá rekla, ze mě nemá ráda, ze nejsem její maminka.Tak to ve vás začně hlodat. Já se snazím jak nejvíce muzu.

Tak to musí mít nějaký důvod. Určitě to není proto, že má hezký vztah s babičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
13.7.15 22:23

Zakladatelko když jsem četla úvodní příspěvek říkala jsem si, že přeháníš, ale jen do té doby než jsem dočetla na konec, jako tohle mi říct tchýně nebo moje máma, to už je přes čáru i ve srandě. Když se narodil mladší syn, tak máma se k němu natolik upla, že mi do všeho mluvila, vše se snažila dělat za mě, brát mi ho, když jsem něco dělala, musela jsem si stanovit pravidla, já jsem máma, ty babička-budu ráda, když tě děti budou mít rády a ty je, ale jako babička, matku mají jen jednu a upravilo se to.

Hele ono jde i o maličkosti, syn strašně rád spí s prarodiči, ok nic proti tomu nemám, dokud se to nestalo pravidlem minimálně pět dní v týdnu. Když jsem to synovi zakázala, přišla máma s tím, že mu to dovolila a nebude mu kazit radost, tak ať mu to dovolím. Stála jsem si za svým slovem, řekla jsem ne, tak ne. Když se toopakovala, stanovila jsem jasná pravidla, kdy a za jakých okolností může spát u babi a upravilo se to. Samozřejmě někdy přijdou, že se dohodli, zda by to šlo, tak vyjímky dělám, ale je to o přístupu.

Další věc je, babička je vždy oblíbenější než maminka, protože babička málokdy zakazuje, moralizuje, vychovává, apod. Babička rozmazluje, tak to má být a je úkol nás matek se s tím smířit.

A poslední věc, příchod dvojčátek je velice složitá věc, dcerka byla zvyklá na tvoji plnou pozornost a najednou se o ni nemusí dělit s jedním sourozencem, ale se dvěma. Ten čas, který trávíš s dcerou je to čas jen s dcerou o samotě, bez přítomnosti dvojčat nebo otce nebo babičky, prostě kohokoliv jiného? Pokud ne, tak si ho zařiď, protože to je něco úžasného a ty děti to moc ocení. Minimálně dvě hodiny týdně.

Hele můj starší byl školkomil, já když pro něj přišla do školky, tak buď brečel, že nechce domů nebo to dával dost hlasitě najevo, jsem si připadala hrozně, jak kdyby jsmemu doma dělali něco špatného, ale na druhou stranu jsem si taky uvědomila, že můžu být ráda, že se mu v kolektivu mezi dětmi líbí a že ten čas, kdy není s námi je spokojený a je o něj dobře postaráno.

Promluv s tchýní, stanovte pravidla, buď s dcerkou sama a uvidíš, že se to srovná. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
13.7.15 22:46

Chápu, že to mrzí. Ale babička nabízí to, že je tvá dcera pro ni středobod vesmíru, u tebe to čekat nemůže, protože máš jiné starosti a povinnosti, určitě ji všechno dovolí, což je pro děti taky atraktivní :mrgreen:. Což ale neznamená, že je to tvá chyba, to vůbec ne. Časem budou k babičce chodit všichni ;). A to bude teprve klid :mrgreen:.

Teď bych se dceři věnovala jak nejlépe bych mohla a chvíle, kdy zmizí k babičce bych si užívala - věnovala bych se mladším dětem, nebo bych uklízela, tak abych pak měla více času pro dceru. Chápu, že to zabolí, ale toto je jen období, její maminka jsi v prvé řadě ty, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.15 23:18

Holky všem moc děkuji, moc se mi ulevilo, opravdu za vaš slova jsem vděčná. Potreboala jsem si o tom popovídat. Ano, s Verunkou jsem sama. Holky docela dost spinkají, tak se muzu věnovat jí. Třeba dneksa-8večer, a tchýně klepe na okno, ze Verunka spinká vedle, ze uz usla.Tak co uz jsem měla dělat ze. Nezakazuju Verunce babičku, protože Moje babička z máminčiny strany zemrela když jsem měla měsíc. Druhá babička mě moc vlásce neměla. Nevím dodnes proč, ale to je jedno. Jednu dobu jsem malé zakázala spát vedle, protože neposlouchala.Oni se jí dost věnují, já jsem ráda za to, ze m :nevim: ám tr :nevim: ba od malé nachvilku pokoj, ale prostě mě to bolí. Nedávno na zahradě, jé hele babičko motýl, a mě uplně ignorovala. Tchýně se spletla a ríká pojd Verunko maminka ti zaváze boty, jé teda babička. Já jsem zrovna čistila koberec. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6311
13.7.15 23:28

Tak to je zle. U nas sa babicka aspon snazi si tie deti tak neprivlastnovat, nechce nam narusat vztah. Nikto z nas napr. nedovoli malemu, aby u nich v noci spal, aj ked to niekedy pyta. Proste ze byva s maminkou a tatinkom a bracekom. A ze babicka a dedko su na to, aby sa s nim pohrali, ale rodinka sme my :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
14.7.15 06:00

Zakladatelko, čtu Tvůj poslední příspěvek, je to fakt zlé. Teď máš Verunku ještě malou, ale představ si to za pár let.Moje starší děti mají 9 let a 6,5.Mají doma své povinnosti - drobný úklid, pravidelný úklid pokojíčku atd. Dopředu se domlouváme kdy, nemáme pravidelně stanovené časy, protože děti žijí dost aktivní život - kroužky, sportovní soustředění, i teď o prázdninách. Nedovedu si představit, že bych měla ráno se staršími dětmi naplánovaný úklid a ony mi zůstaly bez předchozí domluvy, když s tím nepočítám, spát u babičky 8o Zuřila bych, protože chceme žít v čistotě, nejsem jejich otrok a odpoledne bychom ten úklid už prostě neudělali, máme naplánováno něco jiného.

Nebylo by od věci, sednout si s tchýní na to kafe, vyříkat si určité věci a stanovit si pravidla. Nevidím důvod, proč by děcko mělo být v 8 večer u babičky, pokud rodina funguje normálně a maminka je doma(taky bývám často s dětmi sama doma, chlap dělá šestnáctihodinové směny, od odpoledne do dalšího rána).Podle mě by měl být stanovený čas, kdy tchýni pomyslně zavřete dveře a dcera bude doma. Copak Ty nechceš a nepotřebuješ být se všemi dětmi sama? To budeš mít pořád jedno pryč nebo babičku za zadkem?

Jak už jsem psala, taky máme babičku vedle v ulici, starší děti jsou schopny dojít samy, tam i zpět. Pokud jdeme kolem, tak se tam na chvíli stavujeme. Klidně i k večeru, když jdeme z venku atd.Ale neexistuje, aby mi tam některé dítě neplánovaně zůstalo spát, s tím, že se ráno vrátí. Naštěstí ani babička toto nechce. Jednoduše proto, že nemá nakoupeno, nebo se chce večer dívat na svůj oblíbený pořad atd. Už teď máme v diáři napsáno, kdy tam kdo bude během prázdnin spát, starší děti se tam prostřídají, tříletá tam spala zatím jen jednou se ségrou, většinou se vrací domů. Změny žádné nebudou. Děti mají zaplacené tábory, máme nazvané kamarády i na noc, tak podle toho. A taky chci, abychom byli často doma všichni. Prostě chci a potřebuji být se svou rodinou sama, aniž by mi do toho někdo zasahoval.

Není to o žárlivosti. Teď mám starší děti na prázdninách, už to bude týden, od středy. Vrátí se v pátek. Jsou každý někde jinde. Dcera byla o víkendu doma, jednoduše proto, že chtěla za ségrami, bylo by to na ni dlouhé a taky druhé dítě, které u švagrové je, se vracelo na víkend domů k rodičům, neměla by si tam s kým hrát, už mají své děti velké. Ale jinak nevolám, nezjišťuju, co dělají(však se to od dětí potom dozvím :) ), nezvu se na návštěvy. Naopak jsem si zařídila svůj program uzpůsobený tříleté a miminu, zvu jí kamarádku, chodíme společně ven. Nechávám je užít si samy sebe navzájem. S tím, že se v pátek vrátí a najedeme do našeho režimu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
14.7.15 06:29

A manžela nemáš? O tom není ani zmínka? Já bych to první probrala s manželem co si o tom myslí… Jako člověk co vše vidí, ale z jiného úhlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.7.15 06:37
@Anonymní píše:
Holky všem moc děkuji, moc se mi ulevilo, opravdu za vaš slova jsem vděčná. Potreboala jsem si o tom popovídat. Ano, s Verunkou jsem sama. Holky docela dost spinkají, tak se muzu věnovat jí. Třeba dneksa-8večer, a tchýně klepe na okno, ze Verunka spinká vedle, ze uz usla.Tak co uz jsem měla dělat ze. Nezakazuju Verunce babičku, protože Moje babička z máminčiny strany zemrela když jsem měla měsíc. Druhá babička mě moc vlásce neměla. Nevím dodnes proč, ale to je jedno. Jednu dobu jsem malé zakázala spát vedle, protože neposlouchala.Oni se jí dost věnují, já jsem ráda za to, ze m :nevim: ám tr :nevim: ba od malé nachvilku pokoj, ale prostě mě to bolí. Nedávno na zahradě, jé hele babičko motýl, a mě uplně ignorovala. Tchýně se spletla a ríká pojd Verunko maminka ti zaváze boty, jé teda babička. Já jsem zrovna čistila koberec. :nevim:

no, tedy to je síla, to už ale není moc normální, maminka ti zaváže botu už je síla, to tedy nechápu, jak se může splést. Hodila bych s tchýní řeč. A spát jen po domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
14.7.15 08:59

Souhlasím s @celipipka54
Sama jsem to zažívala loni v létě… Doma mimino, dcera 4+ byla nejradši u babičky(tchyni), do té doby byla pouze se mnou a věnovala jsem se ji opravdu hodně, do 4 let jsem ji uspávala držením za ručku atd… taky jsem brečela a mrzelo mě to.
Pro povzbuzení…Letos už je všechno jako dřív obě holčičky jsou se mnou, a starší už mě zase bere jako autoritu i je nejradši se mnou.taky už se vyhraje se sestřičkou. Myslím si, že taky žárlila a musela se vyrovnat z příchodem sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
14.7.15 09:02

No to je rada, :pocitac: zakladatelka to napsala zcela s citem a láskyplně. Nežárlí, ale moc jí to bolí. Já bych byla taky smutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová