Dědeček a karantena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.3.20 10:02
@Jitul.kaaa9 píše:
Tak se scházejte někde venku, vemte si roušky a běžte se projít na vzduch. Popovídate si s ním a to riziko minimalizujete proti pobytu uvnitř :nevim:
Jinak moje babička s dědou taky blbnou, je jim 70+, děda je na tom zdravotně v podstatě stejně jako ten Tvůj (dialyza a i další zdravotní potíže). Chodí denně nakupovat du supermarketu (ačkoliv jim všichni z rodiny nabízíme, že jim nákup dovezeme - to si pak řeknou, ať jim přivezu dva loupáky :roll:). No zkrátka jen Tě chci podpořit, že v tom nejsi sama a že holt jsou to dospělí, svépravný lidi a víc pro ně dělat asi nemůžeš, když o to sami nestojí. Držte se :hug:

To je dobrý nápad chodit na procházky :palec: musíme to nějak zvládnout VŠICHNI :srdce: tak pevné zdravíčko vám všem ;) z.

• Citovat
  • Upravit
951
25.3.20 10:53

Radu nemám, podobně bojujeme s manželovými prarodiči. Nechápou situaci, každý den volají a chtějí, abychom k nim přišli, že si chtějí pohrát s malým. Vysvětlujeme, že to nejde, že musí vydržet. A co mě nejvíc štve, že jsme jim nakoupili trvanlivé potraviny, aby nemuseli chodit do obchodu a stejně tam každý den chodí. Když se jich zeptáme, co potřebují nakoupit, tak řeknou, že nic. Neberou to vůbec vážně, i když na tom děda není zdravotně dobře. Fakt mě to štve :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
25.3.20 12:36
@katyna1984 píše:
Bohužel, věřím, že spousta starých osamocených lidi zemře právě spíš na samotu, než na koronu.

přesně tohle si myslím, nejde těm lidem několik měsíců odpírat sociální kontakt. Spousta těch lidí už uvažuje tak, že tu třeba za měsíc nemusí být a ono je to v určitém věku pravda. Také se jim pořád říká aby nikam nechodili, ale po několika měsících samoty a sezení doma už třeba někteří nebudou chodit vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
25.3.20 12:39

Jenomže staří lidé koronavirus neřeší. V rodině máme tři lidi starší 75 let a prostě vyžadují když teď někteří nechodíme do práce, ať chodíme častěji. Hlavně děda, kterému je 87, je na vozíku a bydlí sám v domě. Oni to neberou jako hrozbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
25.3.20 20:57

@krajta přesně. Moje mamka už přežila o několik let všechny příbuzné. Nechce sedět zavřená doma, prý si svůj krásný život už odžila a co se má stát, to se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
26.3.20 21:38

@krajta mě umírala babička, a já měla rýmu a taky jsem tam nechodila. Pak jsem tam po měsící přišla, a ona mi řekla, že na ní už nezáleží, že radši, když bych u ní seděla u postele, jak kdyby neco dostala..
Dodnes mě to mrzí, protože po tom měsíci,, když jsem přišla už byla hodně unavená a bylo vidět, že ten život odchází a za dva dny umřela..
Oni ti lidi to berou jinak.. Oni už nevidí, nějaké sami a držet se třeba o rok, dva víc, ale spíš žít smysluplně, třeba kratěj, ale ne sami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová