Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Maggdallena No však jo…na tomhle jsme se tady celkem shodli všichni ![]()
@Okta Presne. Jen s tou smlouvou bych to asi nehrotila, ale bylo by dobre, aby tam jasne padlo, ze syn nebude aktualne tlacit na vyporadani ani nebude pozadovat zadny najem, ale na oplatku ze ocekava, ze ho nikdo nebude prudit s nejakou udrzbou, kdyz tam on sam nebydli. A az bratr povyroste, muzou to uz spolu v klidu doresit. Klidne i pozdeji nez za tech 10 let, kdyz synovi o vlastni bydleni nejde.
Jinak nezname veskere okolnosti, ale jelikoz je tam posun o pul generace, jeste se muze nakrasne ukazat, ze ani ta nextka neni takova chudinka, jak to ted vypada, ale ze treba jednou neco zdedi po svych (pra)rodicich, co pote logicky pripadne cele uz jen tomu jejimu synovi… Podilu na dome bych se opravdu v zadnem pripade nevzdavala.
@ivula86 píše:
Neměla by půlku domu zdědit přítelkyně tvého ex a druhou půlku domu na půl oba synové? Takže se jedná v případě tvého syna o čtvrtinu domu?
Nebyli svoji, takze ne
@ivula86 píše:
Vzpomínám si na případ hokejisty Josefa Vašíčka a tak právě přítelkyně půlku vysoudila. Bylo to hodněmedializovaný.
Ale Vašicek neměl děti.. když nejsou děti ani manžel či registrovaný partner, tak ma pak nárok ta družka, jak zminujes, spolu s rodiči pozůstalého.. U Vašíčka šlo o to, že měl velký majetek a jeho rodiče té přítelkyni nabídli menší částku, než byl její nárok..
Ale určitě vysoudila polovinu? Podle mě by měla dostat třetinu..
@Maggdallena píše:
Tady jsou teda mile damy. Osmiletemu klukovi nahle zemre tata, zenske manzel a jeste ji chcete prodat strechu nad hlavou. Jen at jim ten zivot zneprijemnite o to vic
Tvuj syn ten dum evidentne nepotrebuje akutne na bydleni ani prodavat. Vztahy nakonec byly “jakz takz”. Dedictvi bych se nezrikala, ale rozumne bych se s nimi dohodla na spoluvlastnictvi a rozumnych podminkach jejich bydleni tam.
To čteš asi jiné reakce. Řekla bych, že většina nikoho z domu nevyhani.
@jita22 píše:
To čteš asi jiné reakce. Řekla bych, že většina nikoho z domu nevyhani.
Ale jsou tu takove…
@Maggdallena píše:
Ale jsou tu takove…
Ano, pár takových názorů tu padlo. Na druhou stranu první hnusný názor byl od prarodičů, že syn zakladatelky se má všeho vzdát.
@Maggdallena píše:
Tady jsou teda mile damy. Osmiletemu klukovi nahle zemre tata, zenske manzel a jeste ji chcete prodat strechu nad hlavou. Jen at jim ten zivot zneprijemnite o to vic
Tvuj syn ten dum evidentne nepotrebuje akutne na bydleni ani prodavat. Vztahy nakonec byly “jakz takz”. Dedictvi bych se nezrikala, ale rozumne bych se s nimi dohodla na spoluvlastnictvi a rozumnych podminkach jejich bydleni tam.
Hm. A druhy syn kvuli cizi zensky ani tatu kloudne neznal. Zivot je nespravedlivej.
Nevzdavat, zasadni opravy jen po domluve, sepsat dohodu o tom ze je tam nechava bydlet, nechce najemne, oni budou hradit energie a beznou udrzbu
@Maggdallena Tak pokud nebude možná domluva spoluvlastnictví. Tak co bys navrhla? Má se vzdát podílu, protože chudáček žena a dítě. No už vidím, jak bys tohle udělala ty.
@Maggdallena píše:
Na stesti zeny a ditete mel myslet hlavne neboztik…
@Maggdallena píše:
Kdo tady píše, že jim mají prodat střechu nad hlavou? To co píšeš ty, píše drtivá většina. Tak co to plácáš?
@mackA159 píše:
Hm. A druhy syn kvuli cizi zensky ani tatu kloudne neznal. Zivot je nespravedlivej.
Kvůli cizí ženský nebo kvůli tomu, že byl táta hov*do?
@mackA159 píše:
A to ctes kde?!
A já bych se v té situaci podílu vzdala. V situaci, že já mám kde bydlet, nemám nouzi, zatímco bratr, byť nevlastní, a jeho matka nemají nic… Nevim, bylo by mi hodně trapný hamtat ještě víc. Hamty hamty ať mám víc než tamty ![]()