Dědictví po ex

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11698
23.1.23 17:59
@Lily Evans píše:
A já bych se v té situaci podílu vzdala. V situaci, že já mám kde bydlet, nemám nouzi, zatímco bratr, byť nevlastní, a jeho matka nemají nic… Nevim, bylo by mi hodně trapný hamtat ještě víc. Hamty hamty ať mám víc než tamty :roll:

No jo, dokud v té situaci nejsi, můžeš být velkorysá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
23.1.23 18:02

@jita22 Asi tak… Navic oni prece maji kde bydlet a nikdo je odtamtud nevyhani… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.1.23 18:04
@arinecka píše:
Kdo tady píše, že jim mají prodat střechu nad hlavou? To co píšeš ty, píše drtivá většina. Tak co to plácáš?

Tak napriklad zde “ty placas”…

@aledud píše:
Dům prodat, peníze rozdělit a oni si koupí třeba byt.
@mackA159 píše:
To ja netvrdim. Ja bych pozadovala vyplatit, co by v jejich situaci znamenalo prodat barak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
23.1.23 18:04

Me udivuje, ze nad tim vubec premyslite. Tata synovi nevenoval svuj cas, ted po nem dostal pul domu. Co by kdyby bych se nezabyvala. Treba to tak otec chtel, jen nechtel nic sepisovat. Proc by se mel vzdavat poloviny dedictvi? Dum se proda a za penize si koupi braska s maminkou byt. Rozumim, ze je to synovi asi hloupe, ze v tom dome bydli, ale sama pises, ze se znaji malo. Nikdy nemeli velkou snahu ho vtahnout do rodiny, ale penize jim nesmrdi a drze si o ne reknou 8o. Je potreba synovi vysvetlit, ze nedela nic zleho, kdyz si necha penize po tatovi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.1.23 18:05
@Sisika9 píše:
Kvůli cizí ženský nebo kvůli tomu, že byl táta hov*do?

To je úplně jedno jestli cizí ženská nebo táta ho.vado.
Podstatný je, že neexistuje jediný relevantní důvod proč by se měl zakl. syn vzdávat dědictví, nebo na ně brát nějaké přehnané ohledy, které v konečném výsledku povedou jedině k tomu, že škodný bude jenom on a navíc bude řešit x problémů se spoluvlastnictvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.1.23 18:06
@tulipán píše:
Me udivuje, ze nad tim vubec premyslite. Tata synovi nevenoval svuj cas, ted po nem dostal pul domu. Co by kdyby bych se nezabyvala. Treba to tak otec chtel, jen nechtel nic sepisovat. Proc by se mel vzdavat poloviny dedictvi? Dum se proda a za penize si koupi braska s maminkou byt. Rozumim, ze je to synovi asi hloupe, ze v tom dome bydli, ale sama pises, ze se znaji malo. Nikdy nemeli velkou snahu ho vtahnout do rodiny, ale penize jim nesmrdi a drze si o ne reknou 8o. Je potreba synovi vysvetlit, ze nedela nic zleho, kdyz si necha penize po tatovi. :kytka:
:palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
23.1.23 18:07

@jita22 hele když si to převedu na vlastní životní situaci, vzdala bych se :nevim: Mně to prostě nepřijde správné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.1.23 18:17
@Lily Evans píše:
A já bych se v té situaci podílu vzdala. V situaci, že já mám kde bydlet, nemám nouzi, zatímco bratr, byť nevlastní, a jeho matka nemají nic... Nevim, bylo by mi hodně trapný hamtat ještě víc. Hamty hamty ať mám víc než tamty :roll:

Přečti si prosím Tě důkladně celou diskuzi.
Pokud umíš číst a rozumíš tomu co čteš tak snad přestaneš z nevl. matky syna zakladatelky dělat nebohou chudinku, která za nic nemůže a hrozí jí i dítěti pobyt pod mostem a ze syna zakl. nenažraného bezohledného zmetka.
Těžký altruismus ve virtuální realitě je krásná a snadná věc…jak už psal někdo výše v reálu by Tě to rychle přešlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
23.1.23 18:20

@prokr neznáš mě, o mým reálným altruismu nevíš nic. Já se tady nepotřebuju hádat, jenom říkám, jak bych se zachovala já :nevim: Nikomu to nenutím, každý ať se zachová jak uzná za vhodné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.1.23 18:21
@Lily Evans píše:
@jita22 hele když si to převedu na vlastní životní situaci, vzdala bych se :nevim: Mně to prostě nepřijde správné

Jsme rádi, že jsme se dozvěděli jak jsi na rozdíl od zdejší většiny ušlechtilá a zcela povznesená nad životní realitu :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
23.1.23 18:30
@Lily Evans píše:

Me prijde, ze to vidis moc zjednodusene. Me by „neprislo spravne“, kdyby syn trval na okamzitem vyporadani, tj okamzitem prodeji domu, coz by znamenalo, ze ta zena s relativne malym ditetem budou muset resit koupi bytu a stehovat se, coz by za danych okolnosti, kdy se musi oba vyrovnat s necekanou smrti zivitele rodiny, pro ne eufemicky receno jiste nebylo prijemne. Nic to ale nemeni na tom, ze i na toto by mel syn plne pravo a vzhledem k tomu, jak se k nemu jeho otec za sveho zivota choval, by mu to rozhodne ani nikdo nemohl vycitat. Nic takoveho syn ale nepozaduje, pouze se nechce vzdat sveho podilu z dedictvi, coz je vice nez rozumne a spravedlive zejmena s ohledem na jeho budouci potomky. Pokud by se podilu vzdal, zivot te zeny a mladsiho bratra by to aktualne nijak nezlepsilo. Proste by dal zili v tom dome, stejne jako budou zit i za soucasne situace, kdy pulka domu patri synovi zakladatelky. I kdyby se jednou v budoucnu syn zakladatelky rozhodl toto vice nez uslechtile gesto vuci mladsimu bratrovi udelat a svou pulku mu prenechat, neni vubec zadny duvod, aby to delal uz ted, kdyz bratrovi je aktualne 8 let a neni zatim bohuzel jiste, ze z nej jednou nevyroste treba fetak a nemakacenko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
23.1.23 18:44

@Lily Evans Mmch - to, ze o syna zakladatelky se otec cely zivot nezajimal a veskery svuj cas venoval nove rodine ti „spravne prislo“ :mrgreen:? Jak uz tu padlo, dite je nastesti neopomenutelny dedic, takze i kdyby otec nezemrel necekane, na situaci by se toho stejne nejspis mnoho nezmenilo, tj narok syna dedit po vlastnim otci je naprosto prirozena a „spravna“ vec… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
23.1.23 18:46
@Maggdallena píše:

Dva prispevky, to je toho. Velka vetsina pise neco jineho 🤷‍♀️ je jasny, ze ta pani a jeji syn, jsou v situaci, ktera je proste na houby. Zakladatelky syn urcite nema v planu je jeste vic dorazit. Verim, ze se nejak rozumne domluvej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.23 18:46

Já bych se dědictví vzdala. U nás v rodině je zvykem se případně dědictví vzdát, tak aby každý měl zajištěné bydlení. Třeba moje mamka se takhle vzdala půlky domu ve prospěch jejího bratra. Ona má s tátou svůj dům, po jeho rodičích. Ten po svých rodičích nechala tedy bráchovi, ať má kde s rodinou bydlet - část domu již obývali. Nikdy mě nenapadlo ji vyčítat že mě připravila o dědictví.

• Citovat
  • Upravit
5593
23.1.23 19:09
@Anonymní píše:
Já bych se dědictví vzdala. U nás v rodině je zvykem se případně dědictví vzdát, tak aby každý měl zajištěné bydlení. Třeba moje mamka se takhle vzdala půlky domu ve prospěch jejího bratra. Ona má s tátou svůj dům, po jeho rodičích. Ten po svých rodičích nechala tedy bráchovi, ať má kde s rodinou bydlet - část domu již obývali. Nikdy mě nenapadlo ji vyčítat že mě připravila o dědictví.

To je hezké a v pořádku pokud jsou v rodině hezké, fungující a navzájem si pomáhající vztahy.
Na zakladatelčina syna otec celý život ve všech směrech kašlal a macecha tomu minimálně nečinně přihlížela, daleko spíše jí to náramně vyhovovalo.
Pro syna zakl. jsou to mnohem více než blízcí příbuzní cizí lidé.
Myslíš si že kdyby to např. bylo obráceně a tak velkého dědictví by se měla kvůli zakl. synovi vzdát jeho macecha, že by to udělala? Hahaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová