Definitivně v depresi z tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59408
17.8.15 17:24

@HappyHippie je to těžké, já vztah s tchýní utla po 10 letech, už to prostě nešlo vydržet :?. ted je to tak že tchýně se normálně s dětma stýká ale je u toho manžel. nebo si některé s dětí jen vyzvedne a pak zase přivede. takže si návštěvu musí domlouvat s manželem já se s ní vidět ani nechc. Jo na mě se s oblibou usmívala a pak za rohem manželovi žalovala ale i když věděla že s emě to hned donese si nedala pokoj :cert: :cert:. To jsme měli jen nejstaršího, když jí asi loni manžel říkal jestli jíto za to stálo tak prý nemohla vědět že budeme mít víc dětí :lol: Já na tom nic měnit nechci, mě to takhle vyhovuje a najednou nemam křeče v břiše v den kdy má přijít :lol: :lol:, manžel říká že se ted chová lépe, no taky jí manžel dal podmínku, bud se bude chovat slušně a nebude mě pomlouvat před dětma nebo sem taky nemusí chodit vůbec. no dřív mě jen zavolala jestli může přijít a mohla kdykoliv, nevadilo mě to ale ted to má tak 1× týdně na chvilku nebo když si nejstaršího nebo nejmladší bere na celý den k sobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.15 17:26

@HappyHippie nevím jak ti poradit mám něco podobného ale i ze sourozencama a dost mě to štve..už bych řwkla že jsem i alergická…a když jde manžel sim tak zas nevím co jsou schopni mu namluvit

• Citovat
  • Upravit
1281
17.8.15 17:34

Ja mam taky tchyni na vybornou, nemam zadne iluze o tom, co o mne rika za mymi zady :mrgreen: ale uvedom si jednu vec: nemuzes pracovat na druhych, muzes pracovat jen na sobe.

Ja bych rekla, ze to je mezi manzelem a jeho rodicema. Ty to nemuzes nijak opravit, nejsi pro jejich pepicka dost dobra a nikdy nebudes, ani kdybys dostala zlatou olympijskou medaii a Nobelovu cenu.

Moje rada je - utni to, a nech ho, at si resi vztahy s rodicema, jak umi, ale tebe at z toho vynecha. Protoze ty v tehle situaci muzes jen prohrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.8.15 17:40

Buď ráda, že tě nepomlouvá před manželem a nehustí do něj, že má na lepší apod. A že tě pomlouvá u ostatních? To dělá dneska snad už každej. Já ani nechci vědět, co o mně vykládá ta moje. Když si ale vzpomenu, co ze sebe sypala na bývalou od švagra, tak to musí být dost veselý :mrgreen: Teď už zvolnila, asi jí došlo, že nas. aná snachá = špatný přístup k vnoučeti :pankac: Na nějaký přerušování kontaktů se vykašli a normálně tam s manželem jezdi. Jen ať vidí, že jsi nad věcí. Nenech si takovou blbinou kazit dny, nemá to cenu :lol: Mohla bys na tom být i hůř, pomluvy jsou snad to nejmenší co tchyně dovedou ;)

• Citovat
  • Upravit
3097
17.8.15 17:41

Ja mam tchyni na dve veci, ted jsem. tehotna a i kdyz se snazim, tchyne jen hleda chyby. Takze jsem.utla kontakty a jezdi tam.jen chlap a ja mam.klid ;)
At si baba tlacha co chce, hlavne, ze jste vy dva happy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
17.8.15 18:38
@nikoleta93
@nikoleta93 píše:
@Karleon tobě příjde málo že ji tak pomlouvají??

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.15 09:37

Děkuju za všechny příspěvky. Už jsem se po včerejšku trochu uklidnila. Máte pravdu, že vlastně o nic nejde. Sama jsem tak překvapená, že mě to tolik bere. Kdykoliv zaslechnu další špínu, tak už se klepu.

Přitom v práci a jinde mám naprostou pohodu. :nevim: Najde se člověk, který prudil, ale vždycky jsem ho dokázala slušně a taktně zvládnout a vymezit si to svoje.

Ale on je rozdíl cizí člověk a někdo, koho chtě nechtě budete vídat, že jo. Stydím se, ale někdy si i pomyslím, že jediný klid budu mít, až ta ženská ze světa odejde. To ale asi jen tak nebude :oops: :(

Pořád nevím, zda jí říct tohle všechno, nebo mlčet. Muž mi říká, že mám hrát divadýlko, zbytečně je nepoštvávat proti sobě (prý jsem poslední dobou před nimi hrozně zamražená a strohá). Ale s žádnou další radou nepřišel a před ním si nedovolí něco říkat. To by je poslal někam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
18.8.15 09:51
@HappyHippie píše:
Děkuju za všechny příspěvky. Už jsem se po včerejšku trochu uklidnila. Máte pravdu, že vlastně o nic nejde. Sama jsem tak překvapená, že mě to tolik bere. Kdykoliv zaslechnu další špínu, tak už se klepu.

Přitom v práci a jinde mám naprostou pohodu. :nevim: Najde se člověk, který prudil, ale vždycky jsem ho dokázala slušně a taktně zvládnout a vymezit si to svoje.

Ale on je rozdíl cizí člověk a někdo, koho chtě nechtě budete vídat, že jo. Stydím se, ale někdy si i pomyslím, že jediný klid budu mít, až ta ženská ze světa odejde. To ale asi jen tak nebude :oops: :(

Pořád nevím, zda jí říct tohle všechno, nebo mlčet. Muž mi říká, že mám hrát divadýlko, zbytečně je nepoštvávat proti sobě (prý jsem poslední dobou před nimi hrozně zamražená a strohá). Ale s žádnou další radou nepřišel a před ním si nedovolí něco říkat. To by je poslal někam.

Tvůj muž má pravdu. Někdy je opravdu lepší usmívat se a myslet si svoje. Tchýně se stejně nezmění a nakonec bude stejně trapná ona. Lidi nejsou hloupí, sice si vyslechnou nějakou fantastickou informaci o tom jak jsi hrozná, ale je i možné, že se potají tchýni vysmívají, že žárlí jak malá holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.15 09:58

@marram3 nenapadlo mě se na to tak dívat, možná máš pravdu. Ono kdo mě zná, ten ví svoje :nevim: Ale usmívat se už nedokážu, asi jsem přecitlivělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.8.15 10:01

@HappyHippie Chápu tě, taková špína od blízkého člověka (rodiny) a nedá se s tím nic moc dělat, to je nápor na nervy.
Nějakým vyříkáváním a scénami ji jen utvrdíš v tom, jaká jsi hrozná. Ona nejspíš žije v jiné realitě - pro ni klidně může být pravda, že jejího syna trápíš a utlačuješ :zed:
V podstatě se na ni dá dívat jako na nešťastnou ženskou - přišla o svůj smysl života (péči o syna) a kapku jí hrabe. Jasně, že je to její problém, ale třeba tě tenhle úhel pohledu uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.15 10:35

@Knihomyš ano, hrabe, to říká i její vlastní syn. Ona už je na hraně psychické choroby, nmožná už za ní. Podobné věci dělá i jiným lidem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
18.8.15 10:54
@Knihomyš píše:
@HappyHippie Chápu tě, taková špína od blízkého člověka (rodiny) a nedá se s tím nic moc dělat, to je nápor na nervy.
Nějakým vyříkáváním a scénami ji jen utvrdíš v tom, jaká jsi hrozná. Ona nejspíš žije v jiné realitě - pro ni klidně může být pravda, že jejího syna trápíš a utlačuješ :zed:
V podstatě se na ni dá dívat jako na nešťastnou ženskou - přišla o svůj smysl života (péči o syna) a kapku jí hrabe. Jasně, že je to její problém, ale třeba tě tenhle úhel pohledu uklidní.

Ano, to je přesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
18.8.15 11:02
@HappyHippie píše:
@Knihomyš ano, hrabe, to říká i její vlastní syn. Ona už je na hraně psychické choroby, nmožná už za ní. Podobné věci dělá i jiným lidem. :kytka:

No tak vidíš. Nejsi v tom sama. Ona má svůj pokřivený pohled na věc, ale to její problém. Tvůj ne. Nenech si od ní kazit život. Citově se od ní odpoutej, jako kdyby to byla hoooodně vzdálená příbuzná, pak ti budou její názory šumák.
Možná by bylo dobré to zvládnout než se narodí prcek, protože se obávám, že ten pravý masakr teprve přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.15 11:18

@marram3 to už se mentálně připravuji na to, že budu špatná matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
18.8.15 11:46
@HappyHippie píše:
@marram3 to už se mentálně připravuji na to, že budu špatná matka.

S největší pravděpodobností ano :kytka:. Proto by bylo dobré nebrat ty její plky vážně. Já, vím, že má člověk potřebu se bránit proti zlým pomluvám, ale v tomto případě se mi to zdá jako zbytečná ztráta energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová