Dej mi pokoj !! Říkáte to dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2691
17.6.14 14:18
@BohunkaP píše:
@lyrica, teď jsem na chvíli zavřela oči, představila si ty příšerky, jak za chvíli přiletí ze školy a začnou se hádat… a už mi to samo naskočilo, co říkám nejčastěji, když už postopadesáté chtějí nějakou strašně důležitou věc HNEEEEED… „okamžitě si přestaň takhle vymrčovat!!!“ :mrgreen: :mrgreen:

tak..budem na tom stejně :mrgreen: včera starší nemohl něco najít, přišel za mnou ať mu jako pomůžu, na to já, že za chvíli jsem u něj a on OKAMŽITĚ MI TO NAJDI.. :zed:

Příspěvek upraven 17.06.14 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
17.6.14 14:19

@BohunkaP to mi vždycky říkala moje babička :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

@KriJona hehe, je fajn, že to uznáš :mrgreen: Někdy je taková povaha spíš na škodu, člověk si pak bere moc i to, co třeba vůbec nic neznamená. Třeba tak rpostě doma normálně mluví a ty děti to vnímaj taky jinak. ( neříkám, že je OK, že takhle doma normálně mluví, ale to my tady už nevyřešíme :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181

Na hristi jsem většinou prosebne a mirne vyhruzne rekla, jestli by si chvili nehral s ostatníma detickama na pisku, ze ostatní maminky jsou taky na lavicce :mrgreen: (většinou me totiž do vseho zapojoval :mrgreen: ).

Jinak masakr je ted, když ho vyzvednu v pet ze skolky a jdeme domu a ja bych TAK RADA mela chvili klid, aspoň pul hodiny po celym dnu v praci, ale on se samozr. na me tesil a chce mi všechno rict a hned chce tamto a ono (je mu 5) - to musim zatnout zuby. Proste bych potrebovala tu chvili na vzpamatovani se a trochu volna pro sebe, nez zacnu delat veci doma.

„dej mi pokoj“ bych mu nerekla, fakt se mi to nelibi :( spis třeba „nech me to dodělat, ja se pak prijdu podivat“ apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210

Pokud dítě něco potřebuje, chce, a je to normálně v mezích, tak mu vysvětlím, že teď to doopravdy nejde, že musí vydržet, protože… (důvod). Ale pokud dítě celý den vymýšlí, skáče mi po hlavě a postopadesáté se něčeho dožaduje, tak jde vysvětlování stranou a taky ho okřiknu. Holt asi nebudu dokonalá matka, ale taky potřebuji oddych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
17.6.14 14:22
@lyrica píše:
@BohunkaP to mi vždycky říkala moje babička :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:@KriJona hehe, je fajn, že to uznáš :mrgreen: Někdy je taková povaha spíš na škodu, člověk si pak bere moc i to, co třeba vůbec nic neznamená. Třeba tak rpostě doma normálně mluví a ty děti to vnímaj taky jinak. ( neříkám, že je OK, že takhle doma normálně mluví, ale to my tady už nevyřešíme :mrgreen: )

hm..máš pravdu..jako jsem zas cíťa jak na co..čtyřletýmu už taky lecos neprojde..před rokem když kňoural..dobrý ještě..ale letos už má smolíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
17.6.14 14:23

Zatím jsem nic takového svému 2 letému dítěti neřekla a doufám, že nikdy neřeknu. Že chce člověk na chvíli „pokoj“ jde určitě říct i jinak, viz. @BohunkaP . Na hřišti si chvíli hrajeme spolu a pak se ho nenápadně snažím nasměrovat k pískovišti a tam už ho pak můžu chvíli nechat si hrát a sleduju ho z lavičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
17.6.14 14:25

Jo řeknu, protože jsem taky jenom člověk a mám toho kolikrát sakra dost. Takže ode mě slyší ať se na chvíli zabaví sama, jde do pokojíčku povídat plyšákům nebo si malovat, prostě cokoliv abych měla chvilku klid. Ačkoliv přímo dej mi pokoj neříkám, ale ve svý podstatě je to, to samý.

No jo jsem smířená s tím, že matkou roku nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
17.6.14 14:27
@lyrica píše:
Mimochodem, když řeknete dětem něco ve smyslu,,nechej mě chvilku, prosím,, tak to akceptují? Já teda nevím, ale ten náš živel na takovou prosbu moc neslyší. Přijde mi, že je to na jeho povahu málo důrazný. :nevim: Prostě jak nemám alespoň trošku ostřejší tón, tak to spíš ignoruje.

Jak to nastavíš, tak to budeš mít. Je mi rozumět, nebo nějak polopaticky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
17.6.14 14:29

@eumedon no počkej, počkej, jak to nastavím. Myslíš si, že jsem od jeho narození na něj ostrá? To nejsem, ale není typ na vysvětlování. Prostě on je neřízená střela. Ne dítě, co si trpělivě vyslechne, že si má tady sednout, protože maminka zrovna musí nakojit brášku a pak že se mu teda půjde věnovat. Podle mě to je teda dítě od dítěte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
17.6.14 14:31

Nerikam, prijde mi to hnusne :nevim: copak to dite muze za to, ze toho nekdy mam az nad hlavu? Kdyz potrebuju chvili klid, i male dite rozumi slovu typu „maminka potrebuje chvilku varit/pracovat atd, prosim chvilku si hraj sam/sami/sami a pak si s vami zas budu hrat i ja“ a nabidnu neco zajimaveho. Pokud neni prave obdobi vzdoru a nejzajimavejsi neni vztek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
17.6.14 14:32
@MambaJ píše:
Já říkám občas :„CO CHCEŠ!!“ a co jako… ženský vy řešíte úplné bláto. Zakladatelko starej se o svoje děti!
…musím souhlasit.
@KriJona píše:
však se starám..nemůžu za to, že je mi těch dětí líto :hug:
…mně je tedy líto dětí které jsou nemocné, postižené, bez rodičů. Lítost zde není na místě.

Kolikrát „Dej mi pokoj“ nemusí být pro dítě tolik tvrdé (nepříjemné?) jako „normální“ slova vyřčená k dítěti s despektem či jinak nevhodně. Takže jak tu bylo řečeno - myslím, že spíše záleží na kontextu a způsobu než přímo na obsahu.

• Citovat
  • Upravit
3089
17.6.14 14:33

@KriJona Teda to je fakt přehnaný, to jsem dětem v životě neřekla. Leda když zlobí nech toho nebo neštvi mě, ale jinak jsem ráda když přijdou se potulit nebo něco, ježiš to je hrozný chudáci děti fakt! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
17.6.14 14:34
@lyrica píše:
@eumedon no počkej, počkej, jak to nastavím. Myslíš si, že jsem od jeho narození na něj ostrá? To nejsem, ale není typ na vysvětlování. Prostě on je neřízená střela. Ne dítě, co si trpělivě vyslechne, že si má tady sednout, protože maminka zrovna musí nakojit brášku a pak že se mu teda půjde věnovat. Podle mě to je teda dítě od dítěte :nevim:

No, takhle: Chce to víc důslednosti, a pak bude potřeba méně expresivity.

Podle toho, co jsi napsala, si zřejmě děti zvykly, že to, co říkáš, nemusí brát vážně, dokud to neříkáš hodně zostra.

Takže je pomalu zvykej na to, aby tě braly vážně, i když nejsi rozčilená. Chce to důslednost: Trvej na tom, co jsi řekla, i když jsi to řekla klidně. Stůj si za svým a zvykej na to děti. Bude pro ně užitečné vědět, že důležité věci nemusí být zrovna ty vykřičené.

Ale chce to čas, nelámej to přes koleno. Je to na delší čas, ale poddá se to.

A ještě takhle: Nikdy nehroz tím, co nejsi ochotna splnit. Volit ty nejmírnější účinné „donucovací prostředky“.

Příspěvek upraven 17.06.14 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
17.6.14 14:34

Jo, občas používám - naposledy před minutou. DEJ MI CHVÍLI POKOJ, AŤ SI MŮŽU V KLIDU DOPÍT KAFE!

podotýkám, že nešlo o nic tak závažného, aby to nemohlo chvilku počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.6.14 14:36

Já jsem flegmouš, takže to asi někdy z pusy vypustím, ale ne ve vzteku. Jinak stejně jako manželovi - teď odpočívám, budu se Ti věnovat tehdy a tehdy. A pak to dodržet samozřejmě. Když jde o věc co snese odklad samozřejmě jako stavění lega, základní potřeby uspokojuju holt hned :D jinak já říkám věcí… Však se mi to taky vrací jako bumerang :mrgreen: Ale na tónu hrozně záleží. Spíš mě pobavilo když se maminka v krámu ptala zlobícího dvouletého dítka jestli je normální, jsem byla zvědavá co jí na to odpoví :mrgreen: Pobavila, ikdyž je mi jasné, že odpověď nečekala, že to byl signál pro dítě, že to nemá dělat, což je pochopitelně ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí