Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikdo důležitý píše: Více
jasne…takze reseni je bud zůstat single nebo dělat domaci putku a kromě partnera se s nikým nestýkat.
To, ze ve vztazích podvadeji hlavně chlapi ani nezmiňují.
Reseni je najít si takového partnera co ho baví stejne věci.
Tohle je prostě těžké, každý má tu hranici jinde. Já vlastně na kompromisy moc nevěřím. Pokud je něco co by manžel řekl že mu vadí a proč tak alespoň popřemýšlí a zkusím se na to kouknout z jeho pohledu. Manžel určitě hodně ustoupil, ale jako kompromis to nebere. kdyby bylo na něm nechodí nikam, někam na výlety by rozhodně nejezdil. na dovolenou taky ne. ale stačí mu naznačit a je to ve výsledku on co přijde s nápadem
. Z jeho pohledu i kroužky pro děti jsou zbytečné. jeho jako dítě nic moc nebavilo
neřeší to, Syn přišel co chce tak se tomu věnuje, dcera sport nechtěla tak chodí jinam. Zase toho má víc. Tohle taky neberu jako kompromis ani jako nějaký ústupek. My se tak nějak vždy domluvíme
Pokud by něco vyloženě řekl že mu vadí a mne by zase vadilo to nedělat tak asi ten vztah nemá moc cenu. ale to věřím že by se zjistilo už na začátku vztahu
Trošku se manžel zaseknul když dcera chtěla změnu školy, on na to koukal ze svého pohledu že by měnit školu ve 12 letech prostě nechtěl. Nakonec to byl on kdo posílal dotaz na volné místo. Po půl roce od nástupu do nové školy uznal že to byl dobrý krok. ale za víc jak 5 leté soužití si nic nevybavuji ![]()
@Venetia píše: Více
Nepodsouvej mi prosím něco, co jsem nenapsal, to není vůbec pěkné od dámy. Jsi dáma? A že podvádí hlavně chlapi je už dávno vyvrácené manipulativní tvrzení. Podvádí se úplně na stejno.
Tvůj příspěvek je takový hodně odkopávající. Takže ženy můžou flirtovat, být zvány na drink, poznávat nové protějšky, ale muž na diskotéce by aktivně neměl dělat to stejné… Ten dvojí metr z tebe doslova cáka kočko ![]()
Já když půjdu na disco, za mnou holky nebudou běhat s nabídkou pokecu nad skleničku alkoholu, ale drtivá část žen se s tímhle na disco setkává a víme to všichni. Emancipace je krásná věc, ale pokud žena přijme pozvání na skleničku - pak by automaticky to mělo znamenat, že její muž má zelenou a může flirtovat také s jinými, viď?
to uz je kazdeho vec, jestli chce s nekym flirtovat, zvat nebo se nechávat pozvat.
Pokud jsou ve vztahu spokojeni, tak to dělat nebudou…a o tom to cele je.
Nemuzes nikoho nutit k věrnosti, antiflirtu tim, ze mu to budes zakazovat.
Kompromisy ve vztahu jsou cesta do pekel.
Jakože já chci A, ona chce B, tak dáme kompromis a budeme mít C a budeme nespokojeni oba.
My v našem vztahu kompromisy neuznáváme, spíše hodně vyjednáváme, když já na něčem vyloženě trvám tak moje přítelkyně to využije jako argument pro prosazení něčeho jiného svého.
@Venetia píše: Více
Pokud jsou ve vztahu spokojeni, tak to dělat nebudou
Ale budou, ale budou, to je jen další blud do počtu. A vztahová psycholožka Esther Perel by ti krásně i vysvětlila, kam takové nevinné flirtování ve spokojeném vztahu vede. A kdo je EP se můžeš juknout na ytb. A tatáž ti i vysvětlí, proč ženy ve spokojených vztazích podvádí ![]()
Ještě něco? ![]()
@Nikdo důležitý
A co když dělá jeden z partnerů za barem nebo třeba manažera tanečního klubu? To má asi každý týden novej zářez, ne?
A nebo co jiná povolání… Já třeba prodávám auta, ryze pánský kolektiv a zákazníci z 95% také muži, k tomu pravidelná školení s přespáváním několikrát do roka. Můj manžel zase dělá bankéře a jezdí na golfové turnaje, každý měsíc mají pravidelné přespávací porady a mnoho dalších akcí. Oba na těhle pracovních akcích večer s ostatními popíjíme a setkáváme se s lidmi z jiných poboček a podobně.
Tak to my jsme zřejmě úplně odepsaní, protože každej, kdo se pobaví s opačným pohlavím, zákonitě musí podvádět…?
@Fire_CarCoolCa píše: Více
Ani jeden z Vás není rozvedený - ani nemá třeba dítě z předešlého vztahu, který by padnul, prostě seznámili jste se mladí a jste spolu už řadu let a vše funguje úplně na jedničku s hvězdičkou? V bance jsem dělal 15 let a golf ani nutnost porad někde v noci jsme třeba neměli, drtivá většina porad v bance probíhala online jako video konference už jen v rámci rychlosti a minimalizace nákladů. Ale to jen okrajově
jakmile se v rámci banky pořádaly nějaké akce s přespáním, tak se to párovalo, že mi z toho bylo soufl. Ale u tvého může je to určitě jinak ![]()
@Nikdo důležitý
Jako regionální ředitel privátního bankovnictví má člověk trochu jiný režim a přístup ke klientům než je tomu na pobočkách.
A jinak nevím jak on, ale já jsem pravidelně v hotelích, kde spí i moji kolegové a tohle se tam děje málokdy. Víte, on chce mít člověk v tomhle směru v práci pak klid a nechce řešit nějakou romantickou hysterii a riskovat tím i svojí práci. A v téhle době, kdy se z hetero bílého muže dělá nepřítel společnosti a jen milej pozdrav je vnímán jako sexismus a obtěžování, si dává každej docela pozor.
Ale jako jinak vás může podvádět manželka i během polední pauzy nebo někde v kamrlíku s archivem, to jen, abyste si nebyl tak jistej, že dokážete nevěře jakkoliv předcházet, naopak neustálým podezíráním, hlídáním a zákazama druhého ve finále doženete, aby to udělal.
Už ses pokoušel s tou svou chorobnou žárlivostí něco dělat?
@HornyHippo píše: Více
Taky myslím. Ve vztahu je důležitá tolerance, svoboda, ale zase se nepřemáhat. V případě zakladatelky by bylo ideální, kdyby tancovat chodili oba, nebo kdyby on řekl „mně to nebaví, ale ty si to užij, ale ne zas třeba každý víkend, ať jsme taky spolu.“ Ale když on tancovat nechce, ona jo, ale jemu to vadí, tak radši rozchod