Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mno, to mi prave bylo taky tak nejak jasny, ze cipek bude pootevrenej, jak poznam ovulaci a kdy tehu, kdyz je stale lehce pootevrenej? Hmmm?
Pri ovulaci (a pred MS) bude kratky a mekky. Pri tehotenstvi tvrdy a dlouhy. Otevrenosti/uzavrenosti se uz moc ridit nelze, protoze durka tam po porodu uz bude asi furt..
@Wiolla tak ted nevim
Mam ho dlouhej a takovej napul, ani uplne mekkej a ani zadnej tvrdak, ted babo rad
Ale uz treti den me poboliva v podbrisku, takze si myslim, ze se ta potvora cervena chysta ![]()
Když se chystá MS, tak je hodně měkkej, hodně krátkej, kolikrát jsem ho ani nemohla najít, dosáhnout na něj. Ale chce to vědět, jaký ho máš jiné dny, protože takto ojediněle se ti to bude špatně určovat.
Ale můžu tě potěšit, že když mi před jednou MS bylo hodně divně, nafouklé břicho jak ve 3m, časté čůrání, podrážděná, tak si říkám: premenstruační syndrom? Pak šáhnu na čípek a tam dlouhý tvrdý stožár! Tak si říká: aha?, to na MS teda nevypadá! Dva dny jsem si říkala, že si jen něco namlouvám. Za 2 dny čípek stejný, já to nevydržela a testla. Dálnice // jako prase. ![]()
@Wiolla jj,to mas pravdu, tezko soudit, kdyz moc nevim, jaky je behem celeho cyklu
Ja jsem na nej prave taky krasne dosahla, jen mi prijde otevreny, jsem v tom uz lehce zamotana ![]()
Tak to je super, uvidime, jak dopadnu ja, ale moc sanci tomu nedavam, pac o prvni jsme se snazili 1,5 roku, takze myslim, ze to tak lehce nepujde ![]()
@Anonymní píše:
@Wiolla jj,to mas pravdu, tezko soudit, kdyz moc nevim, jaky je behem celeho cykluJa jsem na nej prave taky krasne dosahla, jen mi prijde otevreny, jsem v tom uz lehce zamotana
Tak to je super, uvidime, jak dopadnu ja, ale moc sanci tomu nedavam, pac o prvni jsme se snazili 1,5 roku, takze myslim, ze to tak lehce nepujde
Po porodu je vždycky trošku otevřený. Já i v tom popisovaném případě do něj byla schopná strčit špičku malíčku… Ale jen na okraj.
@Wiolla Prosim te, jeste se zeptam, v jaky poloze kontrolujes cipek? Sed, drep?
@Anonymní píše:
Narazila jsem na tuhle diskuzi, tak když už tu jsem, tak se zeptám..jsem po porodu už cca 4 roky a je mi jasný, že po takový délce už je tento stav jaksi neměnnej, pokud nebudu znova těhotná. Ale tak o co mi jde..nikdy jsem se na to dr. neptala, ale z vaginy mi lehce vyčuhuje takovej jakoby kousek..myslim si, že je to kousek čípku, ale nevyznám se v tom. Prostě mi to jakoby lehce vykukuje ven. Jde s tím něco udělat? Při ničem mi to nevadí, jen je to jaksi esteticky ne úplně pěkný..AN1.
Nějak se mi tedy nezdá že by čípek mohl vyčuhovat ven…pravděpodoně se bude jednat o cystokélu, případně rektokélu…mrkni tady:
@Anonymní píše:
@Wiolla Prosim te, jeste se zeptam, v jaky poloze kontrolujes cipek? Sed, drep?
Ve vaně v podřepu. ![]()
Tak včera mě bolelo břicho, že jsem si myslela, že to ještě do večera nebo během noci dostanu mno a ono pořád nic, bříško sem tam zabolí, dopolko jsem nevydržela a uďála si test a je tam duch, sotva viditelnej, nevím, co si o tom mám myslet
V puse takovou pachuť, jakobych cucala kus železa, tfuj ![]()
@Anonymní píše:
Tak včera mě bolelo břicho, že jsem si myslela, že to ještě do večera nebo během noci dostanu mno a ono pořád nic, bříško sem tam zabolí, dopolko jsem nevydržela a uďála si test a je tam duch, sotva viditelnej, nevím, co si o tom mám mysletV puse takovou pachuť, jakobych cucala kus železa, tfuj
Bolesti prý mohou být i z důvodu roztahování dělohy. Po svých momentálních zkušenostech ti mohu říct jediné: nechej tomu volný průběh a ono se uvidí. Nevymyslíš a neuspěcháš nic… ![]()