Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@annlady přesně. Začátek byl slibný. Násilí na dětech fakt neuznávám, ale co předvádí teď, je pro mě nesledovatelný. Děti mohou mít ze všeho trauma a rodič traumatizuje nejvic. Škola je samozřejmě zlo. I když jsem si blokla navrhy na její fb kanál, tak ho sdílí v zájmových skupinách, ve kterých jsem. Je jak zimnice. Včera mě dostala, když v komentářích u jednoho videa fyzioterapeuta, co cvičí s miminkem Vojtovu metodu, se dotazovala, zda má pán vzdělání ve vývojové psychologii děti a traumatech. Proste je MOC!
@Martina84 presne to same na me vcera taky vyskocilo. Ona vidi trauma uplne vsude.
@Martina84 začátek mě taky zaujal, ale poslední dobou je to šílené. Už u několikátého videa jsem si říkala, že bych jí nejradši půjčila svá dvouletá dvojčata
To by koukala, jak ty její metody a přirovnání fungují ![]()
@malákráličice píše:
@Martina84 presne to same na me vcera taky vyskocilo. Ona vidi trauma uplne vsude.
To se stává… prostě ji kapku z toho jeblo.
Sama má evidentně nějaký trauma.
Mě se spousta jejich názorů líbí, ale co školství týká, tak je mimo realitu. Opravdu není možné aby vsichni byli doma, učili děti doma, nesmysl.
Ona si především velice často protiřečí, je na ní patrné, že ve spoustě věcech se jedná o pouhou teorii, která nedokáže zapadnout do celku. No a její názory na dospělé, kteří prožili traumatické dětství (respektive s čím je ochotna souhlasit), jsou lehce na zvracení.
@stinga To se stává už teď, když nechtějí slyšet středo a vysokoškoláci kritiku na škole.
@Martina84 píše:
@annlady přesně. Začátek byl slibný. Násilí na dětech fakt neuznávám, ale co předvádí teď, je pro mě nesledovatelný. Děti mohou mít ze všeho trauma a rodič traumatizuje nejvic. Škola je samozřejmě zlo. I když jsem si blokla navrhy na její fb kanál, tak ho sdílí v zájmových skupinách, ve kterých jsem. Je jak zimnice. Včera mě dostala, když v komentářích u jednoho videa fyzioterapeuta, co cvičí s miminkem Vojtovu metodu, se dotazovala, zda má pán vzdělání ve vývojové psychologii děti a traumatech. Proste je MOC!
Mě spíš značně iritovaly její názory na dentální hygienu u dětí, které na svých profilech propagovala. Zuby dětem NEČISTIT, aby neměly trauma ![]()
1000× lepší trauma z domácího čištění zubů, než trauma z akutního lékařského ošetření na pohotovosti ![]()
@Martina84 píše:
Přiznám se, že tuhle šílenou paní se snažím neúspěšně blokovat už nějakou dobu. Co se týče Vojtová tak mám předčasně narozené dvojky a nechci vidět jak by na tom kluci byli, kdybych to fakt necvičila. Jako občas to bylo fakt utrpení ale když sem pak chodila na skupinku tak sem fakt viděla, že to má smysl. Byli sme na tom nejhůř a na konec sme byli prý nejlepší.
Přiznám se, že posledně na mě vykoukl příspěvek o kojení a kolik, ženských tam psalo, že kojí dítě 6+ jedna snad psala, že kojí i kluka co má 9 ![]()
Pochybuju, že až jim bude tolik a tolik, že najednou si ty zuby začnou čistit. A v dnešní době, kdy ty zubaři fakt v těch menších městech nejsou to nakonec může být super zážitek pro to dítě. Já rázem to, že ohledně zdraví s dětmi moc diskutuju. Prostě zuby se čistí, když měli ty a ty problémy tak se to prostě řešilo a brýle už byly taky.
Na FB se mi její příspěvky samy zobrazují. Počáteční koncept je dobrý, ale teď už jsou její názory těžce alternativní.
Nejvíce mi vadí její pasivně agresivní přístup. Nemusíte to dělat podle mě, ale dětem ublížíte.
Paní Šíp jsem taky blokla. Jsem dost alternativní, ale co je moc je příliš. Třeba úklid hraček děti prostě dělat musí. Já jim s tím pomůžu, ale kdybych rozhodnutí pomoci/hrát si nechala jen na dětech, tak si prostě hrají dál a absolutně je to nebude zajímat. A že až povyrostou, tak se budou řídit příkladem a budou automaticky uklízet taky? Nemyslím si to. Nefunguje to teď, jak to může fungovat v budoucnu?
Co se unschoolingu týče, tak tomu sice fandím, ale nejsem si jistá, že máme doma tak podnětné prostředí. Čili moje děti se doma prostě učí.
Na její videa koukal i manžel. A taky říkal, že základ dobrý, ale spousta věcí je přehnaných a zavánějí fanatismem.
@Modesta ten uklid hracek me dostal. „Uklizi ten, komu binec vadi“. Takze maminka sluzka. Dite pry bude uklizet, protoze mu jde rodic prikladem a ono napodobuje.
No myslim, ze dite akorat uvidi vzorec: neuklizi ten, kdo neporadek udelal, neuklizeji deti, uklizi zena.
@malákráličice píše:
@Modesta ten uklid hracek me dostal. „Uklizi ten, komu binec vadi“. Takze maminka sluzka. Dite pry bude uklizet, protoze mu jde rodic prikladem a ono napodobuje.No myslim, ze dite akorat uvidi vzorec: neuklizi ten, kdo neporadek udelal, neuklizeji deti, uklizi zena.
@annlady píše:
Výsledek bude tento
Masakr. Doufam, ze jedina zenska, ktere nakonec zustane na krku, bude jeho draha matinka.