Děti mě nepotřebují

14809
2.7.21 21:08

Děti mě nepotřebují

Máme více dětí a ani to nejmladší mě už nepotřebuje. Dnes odjely na noc k babičce. I ten nejmladší strašně chtěl jet. On hlavně musí být a dělat vše, co jeho starší bratr. Je mi tu hrozně. Teď jsem jim volala, jestli nechce jet domů. Prý ani náhodou..
Nevím, asi jsem špatná máma, když se dětem po mně ani nestýská. Většina dětí, co znám, chce být s rodiči. Zvlášť když jsou takhle malé.
Měla bych být ráda, malujeme, budu mít volné ruce… Ale raději bych je měla doma. :( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
2.7.21 21:13

Kolik jim je? Proč by si nemohli užít chvíli u babičky? Vzdyt je to pro ně dobrodružství, přece si nenecháš sobecky nejmladší dítě doma, aby bylo smutné, že sourozenci někam jedou, jen aby sis nepřipadala nevyužitá. Užij si volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
2.7.21 21:13

Buď v klidu. Syn se dokonce občas rozčiluje, že pro něj nepřišli prarodiče do školky. Jednou mi i řekl, že nejvíc miluje babičku a to mě vážně mrzelo. Prostě, v určitém okamžiku už dětem nejsme tak vzácné jak babičky, které víc rozmazlují, než vychovávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.7.21 21:14

Úd rada, kolikrát jsi psala, ze jsi vyčerpána. A když můžeš řešit sebe a odpočívat, taky to není dobře?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.21 21:14

Já taky od malinka hrozně ráda jezdila k babičce. Tak ráda, že jsem v 6 přemluvila mamku a jela k ní sama hodinu autobusem. Nikdy se mi tam nestýskalo.

A mamku potřebuju dodnes. Je mi 37.

• Citovat
  • Upravit
1977
2.7.21 21:15

Kolik jim je? Já jako malá víkendy u babičky milovala, bylo to prost5lě něco jiného :D ale neznamená to, že jsem neměla ráda rodiče..
Přeci bys nechtěla, aby na tebe byly fixovaní nonstop

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
2.7.21 21:16

@jahuhudka Tak dlouho jsem byla pořád s dětmi, že se teď jeden den bez nich opravdu necítím dobře. Vyčerpaná jsem a navíc je mi smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
2.7.21 21:17

Vždyť to je právě skvělý! Jsou samostatné a pobyt u babičky jim dělá radost. Radši bys zavislaky, co mají z pobytu bez tebe trauma? Určitě ne :) zapracovala bych v tvém případě na sobě, abys k nim nepestovala závislou lásku a jednou až odejdou byla schopna je nechat jít. myslim to v tom nejlepsim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
2.7.21 21:19

@aanysek Copak ti starší.. Ale nejmladšímu je pět a on chce drzet partu s nimi, no. Kdyby aspoň on tu se mnou zůstal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
2.7.21 21:21

@eva valoi 5 let? Já myslela, když píšeš o malém dítěti, že jsou mu tak 2 roky. 5 let už je samostatná jednotka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
2.7.21 21:22

@eva valoi Nezlob se, ale máš to nějak špatně nastavené. Měla bys naopak být ráda, že si konečně od všech dětí odpočineš. A nejsi špatná máma. Naopak. Dobrá máma vede děti k samostatnosti. Hoď si nohy na horu a konečně odpočívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
2.7.21 21:22

@lovethelife Asi máš pravdu… Jenže já se cítím bez nich sama. Manžela jsem nikdy moc nezajímala. Kamarádky moc žádné nemám. Je to ale moje povaha, že nikam moc nezapadnu a vlastně ani nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
2.7.21 21:23

@divine woman Já toho mám v životě asi víc špatně nastaveného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
2.7.21 21:25

@eva valoi na jednu stranu se to snažím pochopit, na druhou stranu je to ale moc škoda. Víš, jednou přijde ten den, kdy děti vyletnou a ty budeš muset začít žít svůj zivot :hug: pokud se takhle trápíš, doporučuji psychoterapii, je to moc super věc, ať to břemeno neprenasis na ne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
2.7.21 21:25

@eva valoi A snažíš se s tím něco udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová