Děti neposlouchají

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.5.22 09:34
@unuděná píše:
Poslouchej, ale víš, že jim to můžeš zakázat? :think: Pokud je večer s povinnostmi problém, prostě jim dej befelem, že ven půjdou až bude vše hotové. Znáš pořekadlo nejdřív práce, potom legrace? ;)

No jasně, že to vím, ale teď neposlouchají vůbec. Neposlechnou me a ven půjdou. Hrozný. Zase se zlepšil mladší v tom, že neposloucham denně, že nechce do školy. A ještě v dalších věcech. Starší si ty úkoly chce dělat, ale až na poslední chvíli. A to je taky špatně. Únava…

• Citovat
  • Upravit
53190
18.5.22 09:34
@Anonymní píše:
Elektrický kartáček, nový kartáček, novou pastu, bez pasty, vyprávění (to zabralo jednou a musela jsem konkrétně vyprávět, co chce a neustále připomínky, takže se to prodloužilo, než jsem to vyčistila - čistila jsem zrovna výjimečně ja), zpívat nesmim, aplikace nechci. Zkouším po dobrém, po zlem. Vyhrožovat úplně vrtáním, jak to bolí, nechci, to se otočí proti mně a skončíme se scénou, že tam nepůjde nebo tam neotevře pusu. Úplatky nechci. Ukážu ty zkažené zuby na obrázku, ať ví. Jenže tim jsem vyhrožovala a zubař ted žádný kaz nenašel, takže mi to nezapomene připomenout. Můžu zkusit, že ho pár dní nechám a pak se podívat a říct, že se tam tvoří kaz a ještě to můžeme zachránit. Ale jelikož se jim dost zuby kazí, i přes čištění, tak se bojim.

Samé nechci nechci. Tvůj boj. Na aplikaci není nic špatného, ukazuje dětem, kde mají a jak čistit, pohlídá čas a odmění je nějakou srandičkou :nevim: Na úplatku ve stylu „když si teď hezky vyčistíš zuby, přečtu ti dvě pohádky místo jedné“ taky není nic špatného. A ukázat dětem, jak mohou jejich zuby vypadat, když se o ně nebudou starat, taky není žádné vyhrožování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.5.22 09:35
@Anonymní píše:
No jasně, že to vím, ale teď neposlouchají vůbec. Neposlechnou me a ven půjdou. Hrozný. Zase se zlepšil mladší v tom, že neposloucham denně, že nechce do školy. A ještě v dalších věcech. Starší si ty úkoly chce dělat, ale až na poslední chvíli. A to je taky špatně. Únava…

Tak to je ovšem prů. ser, jestli na ně nemáš žádnou páku a mají tě na salámu už na prvním stupni. Co manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
18.5.22 09:36
@Anonymní píše:
No jasně, že to vím, ale teď neposlouchají vůbec. Neposlechnou me a ven půjdou. Hrozný. Zase se zlepšil mladší v tom, že neposloucham denně, že nechce do školy. A ještě v dalších věcech. Starší si ty úkoly chce dělat, ale až na poslední chvíli. A to je taky špatně. Únava…

Bavime se o prvnakovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.5.22 09:41

Mám děti 1. a 4. třída a kdybych jim zakázala jít ven a ony přesto odešly, tak by viděly takový tóčo, že by je to příště ani nenapadlo. A bylo by mi úplně jedno, jestli čuměj sousedi, klidně bych je domů dotáhla za pačesy :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
18.5.22 09:43

@unuděná nechtela jsem to psat, nase deti by videly toco uz u zubu. Jako abych delala nejaka divadla, aby si vycistily zuby? Cim driv nektere veci prijmou jako vlastni, tim lepe pro celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.5.22 09:45
@Cuddy píše:
@unuděná nechtela jsem to psat, nase deti by videly toco uz u zubu. Jako abych delala nejaka divadla, aby si vycistily zuby? Cim driv nektere veci prijmou jako vlastni, tim lepe pro celou rodinu.

Je to tak. Ty všemožné rady ohledně čištění zubů, které jsem zakladatelce dala, jsem na děti musela uplatnit kolem jejich 2-3 let. A i když ani teď nechodí čistit nějak „rády“, tak už kolem toho žádné divadýlko dělat nemusím, vědí, že přes to nejede vlak a akceptují to.. Taky mě zaráží, že by takhle vyvádělo ještě školní dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.22 09:54
@unuděná píše:
Je to tak. Ty všemožné rady ohledně čištění zubů, které jsem zakladatelce dala, jsem na děti musela uplatnit kolem jejich 2-3 let. A i když ani teď nechodí čistit nějak „rády“, tak už kolem toho žádné divadýlko dělat nemusím, vědí, že přes to nejede vlak a akceptují to.. Taky mě zaráží, že by takhle vyvádělo ještě školní dítě…

No to právě vyváděly jako mensi a já zuby čistila i přes odpor, klidně i násilím, protože přes to vlak nejede. Pak se to srovnalo. Pak to bylo v pohodě a říkala jsem si, že se to vyplatilo a konečně sklízím ovoce. Stalo se, že dítě šlo do postele a nevycistilo si zuby, protože zapomnělo, přestože kartáček byl nachystaný - a běželo si je vyčistit, že bez toho spát nepujde. Jenze teď je to strašný. Nevím přesně, jak dlouho, nevím, co se stalo. Taky kolem toho nechci saskovat, ustupovat. Zkusila jsem autoritu zubaře a nezabralo to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.22 09:56
@unuděná píše:
Mám děti 1. a 4. třída a kdybych jim zakázala jít ven a ony přesto odešly, tak by viděly takový tóčo, že by je to příště ani nenapadlo. A bylo by mi úplně jedno, jestli čuměj sousedi, klidně bych je domů dotáhla za pačesy :mrgreen: :pankac:

Taky točo bylo a kolikrat, vlastně je dost často. A trpime všichni. Mám pocit, ze nakonec nejvíc já, ale není to tak. Vzdát to nechci. Ale mám teď pocit, že všechny děti jsou hodnější, poslušnější… Všichni rodiče jsou lepší než já.

• Citovat
  • Upravit
53190
18.5.22 09:57
@Anonymní píše:
No to právě vyváděly jako mensi a já zuby čistila i přes odpor, klidně i násilím, protože přes to vlak nejede. Pak se to srovnalo. Pak to bylo v pohodě a říkala jsem si, že se to vyplatilo a konečně sklízím ovoce. Stalo se, že dítě šlo do postele a nevycistilo si zuby, protože zapomnělo, přestože kartáček byl nachystaný - a běželo si je vyčistit, že bez toho spát nepujde. Jenze teď je to strašný. Nevím přesně, jak dlouho, nevím, co se stalo. Taky kolem toho nechci saskovat, ustupovat. Zkusila jsem autoritu zubaře a nezabralo to.

Tak zkus přijít na to, co se změnilo :nevim: Normálně si o tom promluvte, proč je potřeba čistit, co se stane, když se nečistí atd.. Však to není batole ale školák :nevim: Pokud není schopné takové rozpravy, tak bych skoro zvážila nějakou psychologicko-pedagogickou poradnu, protože v tomto věku už mi to OK nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.5.22 09:58
@Anonymní píše:
To bych si ale v konečném důsledku možná úplně nepomohla. Jsem ráda, že teď nemusím denně poslouchat, že nechce do školy. Pokud udělá zle učitelka, tak se to zhorsi.
Necteme ze slabikáře, může číst z čehokoliv a stačí mi kousek. Ale nechce. Přitom když chce, tak mu to jde.Moje děti po přijetí domu vůbec domu nejdou, rovnou zůstávají venku - vesnice, zahrada. Nebo se stihnou převléknout tak rychle, že nestihnu odnést věci z auta a dojít si na záchod. Když se chce, tak to jde.

No co, může dostat úkol na víc za ten neudělaný. Možností je hafo, tak dej úče typ, co na něj bude platit. Ono každé dítě je jiné. Některé se chytne za nos při přednášce od úči před spolužáky, jiné za to zůstat po škole, některému bude vadit úkol navíc nebo třeba nemožnost zúčastnit se školního výletu. :nevim:

A pokud čte dobře, tak opravdu nevidím důvod nutně denně číst. Zase je to o tom, co je tvoje snesitelná hranice (a ne o tom, co řekla paní učitelka). U jednoho dítěte jsme dělali, že jsmemu večer četli, ale za podmínky, že ono přečte třeba první dostavec v té knize. A protože o to čtení stálo, tak četlo. Musíš najít tu páku na tvé konkrétní dítě.

Moje děti by taky rovnou zůstali venku, když jdeme domů. Nebo to jedno by nejraději nešlo z družiny domů a zůstalo rovnou na hřišti vedle družiny a domů by přitáhlo nejlépe v sedm. no smolík, jestli chce být do sedmmi venku, tak nejdřív půjde domů, napíše úkol a pak se může vrátit na to hřiště. jako u dětí takováhle pravidla ještě nastavuju já, jako rodič.
Nebo to nech na nich, a le upozorni, že po 6 hodině už s úkoly a školou vůbec neasistuješ. Vzpomene si bobánek v osm, než usne, že ještě nemá úkol. Hmm, tvůj problém. Tak hi buď zvládne namastit nějak sám, nebo ho nebude mít a pak ať si to řeší s učitelkou sám.

Ty se musíš odprostot od toho, že věci budpu přesně tak, jak to chceš ty a dát dětem nějakou autonomii. A ony se musí naučit, že je teda nebudeš se vším buzerovat, připomínat, běhat za nimi jako dráb, ale výměnou za tuhle „volnost“ bude, že si ponesou následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.5.22 09:58
@unuděná píše:
Mám děti 1. a 4. třída a kdybych jim zakázala jít ven a ony přesto odešly, tak by viděly takový tóčo, že by je to příště ani nenapadlo. A bylo by mi úplně jedno, jestli čuměj sousedi, klidně bych je domů dotáhla za pačesy :mrgreen: :pankac:

A když by to stejně udělaly znovu a znovu a znovu? Čtvrťák měl taky takové období, že ze školy třeba vůbec nepřišel domů a já ho do večera musela nahanet po vsi. Když jsem to přestala řešit, tak se to zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.5.22 09:59
@Anonymní píše:
Taky točo bylo a kolikrat, vlastně je dost často. A trpime všichni. Mám pocit, ze nakonec nejvíc já, ale není to tak. Vzdát to nechci. Ale mám teď pocit, že všechny děti jsou hodnější, poslušnější… Všichni rodiče jsou lepší než já.

Ale ne, prosímtě :hug: Někdy je toho hodně, ale nejsi špatná máma, neblázni. Já bych navrhovala, abyste měli přesně daný denní režim, klidně si to sepište někam na papír, a přes to nejede vlak. Například po příchodu domů převléknout, vyndat svačinu a pití z tašky, pak můžou ven. Do 17 budou doma, udělají úkoly a další povinnosti, navečeří se a pak mají opět volnou zábavu. 19:30 zuby, 20:00 do postele. Příklad. No a dodržujte to. Děti jsou nejvíc v pohodě, když mají jasné mantinely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
18.5.22 10:02
@Svistice píše:
No co, může dostat úkol na víc za ten neudělaný. Možností je hafo, tak dej úče typ, co na něj bude platit. Ono každé dítě je jiné. Některé se chytne za nos při přednášce od úči před spolužáky, jiné za to zůstat po škole, některému bude vadit úkol navíc nebo třeba nemožnost zúčastnit se školního výletu. :nevim:

Jo, to znám. A pak je na víkend 5 běžných úkolů, 5 trestných a ještě pisankovy list. A celý víkend jen buzeruju čtvrťáka a na prvňáka nemám vůbec čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.5.22 10:02
@Tamtama píše:
A když by to stejně udělaly znovu a znovu a znovu? Čtvrťák měl taky takové období, že ze školy třeba vůbec nepřišel domů a já ho do večera musela nahanet po vsi. Když jsem to přestala řešit, tak se to zlepšilo.

Tak pokud vím, tvůj syn má nějakou diagnózu, že? Zdravé dítě by se nenechalo opakovaně nahánět s vařečkou za řevu domů, ostatně školák už by se většinou i styděl, že po něm máma jde a nějaký kamarád to uvidí :mrgreen: A hlavně - školáci už většinou vědí, co si mohou k rodičům dovolit a co ne. U nás se děti ptají, zda mohou ven, zda si mohou vzít sladkost atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí