Děti po 2 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
21.3.17 19:54

@pe-terka já si roční rozestup neumím představit, starší v roce vstávala 2× za noc na prso, mladší byla nespavec od mimina, vstávala co hodinu, zabilo by mě to. Když se stane, tak to holt dáš, nic jiného ti nezbyde, ale plánovat to dobrovolně? To mi hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.3.17 19:54
@terinka4444 píše:
Mám děti pět a půl roku od sebe a tuhle šílenost si neumím představit, moje netře má kluky dva roky a kousek od sebe, první dva roky byla pološílená, prý byla blázen, že to takhle uspěchala, já na rozdíl od ní absolutní pohoda

A jaké mají holky vztahy ted, když povyrostly? Jsou parťačky, nebo má spíš každá to svoje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
21.3.17 19:55
@Ann17 píše:
prave my jsme si s partnerem napsali plusy a minusy :-)) a jednim z minusu je, ze podle nas obou zpohodlnime.. i vzhledem k veku.. starsi syn uz bude samostatny a uz se nam do druheho treba nebude chtit..a ja proste jedinacka nechci..a taky ten vek.. takze jste mela presne 2 roky mezi 1. a 2. ditetem?

Já mám to stejné, oba s chlapem cítíme že později už do dalšího dítka chtít nebudeme. A mít dva jedinacky taky nechci. Hlavně nám šlo o ten společný program na výlety, pak že nebudu se vracet z práce zas na mateřskou po chvilce. Já mám 20m. A chtěla jsem tak o tři roky.Ale zpozdila se mi ms a asi se nám to povedlo napoprvé :mrgreen: tak abys nebyla stejný případ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.3.17 19:58
@terinka4444 píše:
@pe-terka já si roční rozestup neumím představit,starší v roce vstávala 2× za noc na prso, mladší byla nespavec od mimina, vstávala co hodinu, zabilo by mě to. Když se stane, tak to holt dáš, nic jiného ti nezbyde, ale plánovat to dobrovolně? To mi hlava nebere.

no já taky ne, mám slabý nervy. Nejmenší rozestup mám dva a čtvrt roku. A to byly první dvě děti a já mladé svěží děvče :lol: Dcera byla extrémně hodná, syn zas těžko zvladatelný divoch. Ale tak dala jsme to, musela jsem.
Ale jsou tu maminy, co ty roční rozestupy zvládají. Někdo má holt pevné nervy a svatou trpělivost - můžu jen závidět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.3.17 19:59
@pe-terka píše:
A jaké mají holky vztahy ted, když povyrostly? Jsou parťačky, nebo má spíš každá to svoje?

Teď je jim 5 a 10, nevím, ona je každá jiná, asi si nevyhrají jako děti rok od sebe. Nicméně pozoruju ty kluky od mé neteře, je jim 5 a 7..a jsou na tom hůř jak moje holky, ty si hrají, mladší pravda nedělá věci úměrně jejímu věku, ale dělá věci jako ta starší, ale sednou, malujou, vyrábí, nebo staví lego, hrajou si s drakama s barbínama, s koňma…ti kluci by měli stejné hračky téměř, stejné zájmy a jediné co dělají, tak spolu soupeří a rvou se :think: nevím, dva roky se mně zdá málo, já plánovala 3-4 roky rozestup, ale neumím si to předsatvit, druhé těhotenství bylo poměrně náročné, hodně náročné, docela omezení, poslední tři měsíce jsem lezla po čtyřech, starší bylo přes pět let a byla suprová, dokonce sama pekla perníčky a linecké na vánoce, sama váela, krájel, dával na plechy já jen vyndavala z trouby, mít k tomu těhotenství někde ročka nebo dvouleťáka, můžu se jít zastřelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
21.3.17 20:01
@terinka4444 píše:
@pe-terka já si roční rozestup neumím představit, starší v roce vstávala 2× za noc na prso, mladší byla nespavec od mimina, vstávala co hodinu, zabilo by mě to. Když se stane, tak to holt dáš, nic jiného ti nezbyde, ale plánovat to dobrovolně? To mi hlava nebere.

Já jsem se sestrou rok od sebe, pro mámu to moc fuska nebyla. Možná první půlrok než si to sedlo.Ale zase jsme si hrozně brzo vyhrály. To říká hodně maminek z mého okolí, že to hrozně rychle uteče a pak si brzy spolu hrajou.My jsme mámu pak ani nepotřebovali :lol: Měla pohodicku tak od tří let. Pořád jsme byly v pokojíku a hrály si. Hlavně jsme byly rezimove děti tak možná proto to mamka dávala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
21.3.17 20:04

Já jsem se sestrou 8let od sebe a nikdy jsme parťačky nebyly..chci déti něco mezi 2-3lety mezi sebou. Teď už je to na přírodě, já si můžu plánovat co chci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.3.17 20:04

@kacenka8 jo, pohodička od tří let, do té doby bych se zbláznila, moje sousedka má tři holky po roce a prý peklo, každá jedla něco jiného, každá spala jindy a jinak, jo, pak si vyhrály..ale ty začátky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6856
21.3.17 20:06
@terinka4444 píše:
@kacenka8 jo, pohodička od tří let, do té doby bych se zbláznila, moje sousedka má tři holky po roce a prý peklo, každá jedla něco jiného, každá spala jindy a jinak, jo, pak si vyhrály..ale ty začátky :mrgreen:

jo to musí být masakr :D já už celkově bych chtěla mít ty batoleci léta za sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.3.17 20:07
@terinka4444 píše:
Teď je jim 5 a 10, nevím, ona je každá jiná, asi si nevyhrají jako děti rok od sebe. Nicméně pozoruju ty kluky od mé neteře, je jim 5 a 7..a jsou na tom hůř jak moje holky, ty si hrají, mladší pravda nedělá věci úměrně jejímu věku, ale dělá věci jako ta starší, ale sednou, malujou, vyrábí, nebo staví lego, hrajou si s drakama s barbínama, s koňma…ti kluci by měli stejné hračky téměř, stejné zájmy a jediné co dělají, tak spolu soupeří a rvou se :think: nevím, dva roky se mně zdá málo, já plánovala 3-4 roky rozestup, ale neumím si to předsatvit, druhé těhotenství bylo poměrně náročné, hodně náročné, docela omezení, poslední tři měsíce jsem lezla po čtyřech, starší bylo přes pět let a byla suprová, dokonce sama pekla perníčky a linecké na vánoce, sama váela, krájel, dával na plechy já jen vyndavala z trouby, mít k tomu těhotenství někde ročka nebo dvouleťáka, můžu se jít zastřelit.

Tak jasně, z pohledu „pohodlí“ rodičů je ten větší rozestup lepší. A daleko snáz řešíš různé zdravotní komplikace v těhotenství nebo s mimčem, ptž starší dítě už je samostatnější. Jen je problém, že ne každý se zas dokope k dalšímu těhu, porodu, piplání mimina atd, když už je vše krásně zaběhlé s odrůstajícím dítkem.
Taky kombinace děvčat bývá asi průměrně klidnější než u kluků. I když - naše dvě nejmladší jsou čestná výjimka :jazyk: Jsou to divošky - po mamince :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
21.3.17 20:10

@Ann17 Mám děti 21m od sebe a např. dnes večer padám na hubu. Starší nespolupracuje a vzteká se ( období vzdoru), mladší unavená řve. Jiné dny jsou zlatí. Každopádně, jedno dítě=žádné dítě fakt platí, ale to platí asi v každém věkovém rozestupu. Pokud se zapojuje manžel a je po ruce babička, tak bych z toho strach neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
21.3.17 20:17

Mame rozdil 2 roky. Starsi mel loni v dubnu 2 a v kvetnu se narodil druhy. Jako zacatky mazec ale manzel hodne pomaha tak se to da zvladnout. A ted jak uz jsou starsi, mladsi bude mit 1 tak super, uz si spolu pohrajou a zabavi se. Jako jo, obcas se zlobi, obcas nejakej plac nebo krik ale vetsinou je to fajn. Starsi uz je i ve skolce na dopoledne takze i to je lepsi. Tak doporucuji.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16267
21.3.17 20:21

Tohle nikdy neodhadneš. Já mám děti 20m od sebe, moje blízká kamarádka je má 22m od sebe. Já měla první půlrok totální pohodu (mladší dítě spalo, nakojilo se za 5min., nezvracelo, starší dítě poslouchalo a jezdilo na stupínku za kočárkem, dokonce z něj nesestoupilo ani v krámě, takže jsem v klidu s dvouměsíčním miminem a ani ne dvouleťákem zvládala i nákupy nebo s nima jela s kočárkem sama do zoo a neměla jsem problém), kamarádka měla první půlrok totální peklo (mladší dítě dráždivé a nespalo, nekojila, takže chystání mléka apod., starší už solidně vzdorovalo a utíkalo, byla totálně vyřízená a nevyspalá). No a časem se nám to obrátilo, teď je našim mladším okolo 20m a u kamarádky vládne klid a u nás teda občas lituju sousedy, protože starší se začíná dost vztekat (ale s příchodem jara a pobytem víc venku to bude určitě lepší, zima byla blbá i kvůli postupnému marodění všech pořád dokola).
My jsme chtěli malý věkový rozdíl (kdybych neměla zdravotní omezení, tak chci i menší rozdíl), občas je to samozřejmě náročné, ale u nás ty důvody „pro“ převážily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
21.3.17 20:26

Mám rozestupy 23 a 27 měsíců. Je to honička, ale dá se to. Zase si říkám, že když jsou mezi dětmi velké věkové rozdíly, tak se pak špatně vymýšlí program, aby to bavilo všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.3.17 20:30

Mít děti 2-3 roky od sebe je moje noční můra, nešla bych do toho ani za nic. Já mám sestru 2 roky ode mě a vztah nic moc, začíná se to lepšit až ted, můj muž sestru o 3 roky, vztah hrozný, neteře o 7 let, vztah super nikdy jsem hezčí vztah sourozencu neviděla. Jinak dětí co si vyhrají mám kolem sebe naprosté minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová