Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s detoxikačními/zásaditými koupelemi? Já jsem si včera udělala první a musím říct, že je to hodně příjemné. Píše se, že by se měly na začátku dělat zastěji, dokonce jedna blogerka psala, že je dělala 14 dní každý den. Teď je to velký hit v Německu, dozvěděla jsem o tom přes sestru, která tam bydlí. Zkusila teď jednu tu koupel a objednala jsem si další balení
https://www.dobre-zdravi.cz/…0-g/d-71318/
Zajímalo by mě, jestli s tím máte někdo dlouhodobější zkušenosti. Prý je to velmi zdravé i v těhotenství.
Koupele jsou příjemné, ale samozřejmě že tě nedetoxifukují.
Detoxifikace je nesmysl.
Koupat se v něčem zásaditém není úplně dobrej nápad, protože tím narušuješ přirozeně mírně kyselé prostředí na kůži.
Hlavním efektem je, že tě pravidelné teplé koupele zrelaxují a tím pomíhají metabolizovat stresové hormony - což je to co ti způsobuje nespecifické problémy, které šaraltáni popisují jako usazené toxiny.
Takže se klidně cachtej, ale pak doporučuju kyselý oplach.
A mnohem lepší než detoxifikace je naučit se stres kompenzovat a pročistit si psychiku, protože nejvíc stresu si vytváříš sama.
@Ou no ty jsi všech diskusich hrozne chytrá, akorát tam mas chyby. Je to detoxikace, ne detoxifikace ![]()
Jinak Zakladatelko, detoxikace je určitě super.
@luckaa85 já právě našla tuhle stránku, kde je to pěkně popsané a docela to dává i smysl. Člověk do sebe nacpe spoustu různých špatných látek a je potřeba se vyčistit… Já teď byla na druhém IVF a myslím, že moje tělo je tím dost zaneráděné
no na druhou stranu koupele nejsou nikdy na škodu ![]()
@Ou Ahoj děkuji za tvůj příspěvek, ale chtěla jsem spíš názory těch, co něco takového vyzkoušeli
a určitě není detoxikace o psychice. Možná by pro tebe bylo zajímavé si o těch koupelých něco přečíst ![]()
@luckaa85 píše:
@Ou no ty jsi všech diskusich hrozne chytrá, akorát tam mas chyby. Je to detoxikace, ne detoxifikaceJinak Zakladatelko, detoxikace je určitě super.
Protože překlep určitě popře to, že jakýkoliv detox, pokud nejde o abstineci od drog je biologický nesmysl.
Gratuluju k dokonalému argumentačními selhání.
A ano, teplé koupele jsou fajn, když to k tomu voní je ještě lepší víc fajn ale žádné toxiny se ti kouplemi nevyplaví - zmetabolizuje se trocha stresových hormonů, což je dobrá věc. Ale to dělá to teplo a případně vůně. Ne nic zásaditého - kdo začne s odkyselením a ještě přes kůži, tak nejen že nezvládá biologii maturitní (detox je nesmysl), ale ani přírodovědu ze základky (odkyselení).
Doporučovat mi dovzdělat se v tomhle témau je fakt komické.
Výhodou je, že to nejspíš myslíte upřímně, tudíž spadáte do kategorie - nepamatuju si základy fyziologie lidského těla. Bohužel tím se stáváte lovnou zvěří pro podvodníky, kteří moc dobře věděí, že detox je super marketing, na který skáčou lidi co chtějí něco zázračného a jsou líní přemýšlet.
Kategorie jsme líný přemýšlet a když mě někdo upozorní, že to úplně není tak, jak tomu věřím, tak vystartuje se zástupem argumentačích faulů je ovšem ještě lepší disciplína.
@Ou chtěla bych tě poprosit, aby pokud nemáš zkušenost, tak abys nereagovala. Myslím, že na to abys tady někoho urážela, si můžeš najít jinou diskuzi. Možná by ses měla psychicky zharmonizovat ty. nashledanou
Trocha zákadních informací
https://www.youtube.com/watch?…
https://fici.sme.sk/…ebujete.html
https://www.institutmodernivyzivy.cz/…-je-nesmysl/
https://www.zdravotnickydenik.cz/…az-skodlive/
https://examine.com/…ed-to-detox/
ad libitum, ad nauseam
To co šarlatáni popisují jako důsledky zanesení toxiny je to čemu se před 100 lety říkalo nervová slabost a léčilo se to procházkami a železitým vínem.
Biologicky jde právě o špatně kompenzovaný stres - tedy že se člověku do těla vylévá příliš často příliš mnoho neurohormonálních látek, které jsou spojené se stresovou reakcí a dotyčný to neumí kompenzovat - čti dostatečně efektivně regenerovat a odpočívat, aby dal tělu prostor to zpracovat.
Podrobnější vysvětlení třeba v té výše odkazované knize Kevina Lemana.
Takže ano, teplé koupele dělají přesně to, že ze stresového režimu přepínají do regeneračního. Stejně jako zdravá strava, dostatek spánku, pohyb a podobně.
To že člověk cítí pořebu se „očistit“ není způsobeno zanesením toxiny, které se navíc fakt nedají vyplavit koupelí, náplastí, dietou či libovolnou další snadno prodejnou procedurou, ale tím, že prostě blbě jí, blbě spí, málo se hýbe a ve své hlavě si vytváří mnohem víc úzkostí/(di)stresu (z biologického hlediska je to jedno a to samé) a potřebuje tento životní styl změnit. Ne jednorázovou očistu.
Ano, je to nudné a blbě se to prodává a nedá se na to naskočit „ha, tahle zázračnýá procedura opraví celý můj život“
Ve skutečnosti v okamžiku, kdy někdo chce prodávat myšlenky či produkty o lidském zdraví a řekne detox (a není to adiktolog), tak je to naprosto spolehlivé znamení že je to buď hlupák, co nerozumí základům biologie lidského těla a nebo podvodník, který to sice ví, že detox je volovina, ale taky ví, jak snadno to zdvihá prodej.
(a kdo by měl pokušení argumentovat vlastní zkušeností - tak to je přesně ten důkaz, že patříte do skupiny, co vlastně neví jak to funguje, protože vlastní zkušenost je v rámci biologie a zdraví zcela zavádějící a irelevantní.
Proč tomu tak je je vysvětleno třeba tady
Tak já jsem si v této soli koupala teď 3 týdny nohy-každý den 45 minut. Cíl bylo zbavit se ganglionu a zánětu na palci u nohy. Ganglion mám stále. Už jsem absolvovala i 10 x rázovou vlnu a nic nepomáhá. Ale přesně jak říká ou, káždodenní koupel byla fajn relax. Kdokoliv v tu dobu za mnou přišel s tím, že něco potřebuje-měl smůlu. Měla jsem nohy v lavoru… ![]()
@luckaa85 píše:
@Ou no ty jsi všech diskusich hrozne chytrá, akorát tam mas chyby. Je to detoxikace, ne detoxifikaceJinak Zakladatelko, detoxikace je určitě super.
jo tak to je uplne neco jineho ![]()
Kdo v dětoxi(fi)kaci věří, ten si zaslouží utrácet majlant za preparáty a přispívat na dovolené podvodníkům.
@Pudloslava ale prosím te, ne vsichni věří doktorum v nemocnic. Nejdřív zkusím přírodní věci a pak až to další ty „podvodníku“ ![]()
Ahoj,
co se týká odpovědí @Ou, tak je úplně mimo.
Ohledně detoxikací neví vůbec nic a cituje blbosti, to nebudu rozebírat.
Co se týká zásaditých koupelí, tak s tím mám mnoho velmi dobrých zkušeností. Odstraňují z těla toxiny, těžké kovy, bakteriové i plísňové infekce a celkově zklidňují exematickou pokožku. To, že tady tenhle chytrák napíše nějaký kyselý oplach, tak to hodně dokazuje o jeho víc než podprůměrném intelektu a možná to už hraničí s nějakým fake news, nebo provokací a doufám, že to nikdo nezkusí. Je spousta článků a studií ohledně zásadité koupele a prosím Vás o jejich přečtení. Mně opravdu pomohli s kožním problémem, se kterým mi neporadily 3 kožní lékaři.
Ať se daří a koupejte se co nejčastěji v zásadité vodě!
Martin