Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den maminky, mám takový možná hloupý dotaz. Mám poprvé myčku nádobí a nevím jesli v ní mohu mýt dětské lahvičky. Malému je už 18měsíců. Popřípadě doporučte mi nějaké šetrné mycí prostředky do myčky se kterými máte dobré zkušenosti když lahvičky v myčce myjete. moc vám všem děkuji ![]()
Myju běžně v jarových tabletách (protože nic jiného mi nádobí tak dobře neumyje) ![]()
Já myju v myčce misky a lžičky, synáček má 10m a myju to asi od jeho 8m.. lahvičky jsem nemyla, ale myslím, že je to jedno, myju v Somatu a Finishi.. Jinak je na dětské nádobí NUK mycí prostředek
Taky používám jarové tablety a před použitím vypláchnu vodou ![]()
Taky myju v jarových tabletách. Do nedávna jsem potom ještě sterilizovala, ale teď už na to peču. Stejně mi tady olízne kde co, tak jaképak sterilizování. No a v myčce myju i všechno ostatní nádobí, jako misky, talířky, příbory, které používá i ona, takže je to ve výsledku jedno. Dceři je 15 měsíců
@Lucipe
davam prckovo nadobi do mycky tak od jeho roku, pak akorat jeste vyplachnu cistou vodou. jen tak pro muj dobry pocit ![]()
jinak pouzivam klasicke tablety, nic zvlastniho.
PS: nedavam tam savicky
Jo a myslím, že v té myčce se to pak dostatečně oplachuje čistou vodou, takže by na tom nemělo nic zůstat
Dávám do myčky dost běžně cokoli.. Malého lžičky, misky, lahvičky,.. Mám jarové tablety..
Já dávám ty ekoligické tablety z DM. Nejen kvůli dětem, ale obecně kvůli postoji. Myslím, že jsou v poho, umyjí dobře a to tam většinou lupnu jen půlku. Ale je fakt, že jiné jsem ani nějak nezkoušela.
Myju v myčce dětské věci úplně běžně. Od flašek před příbory po misky a talířky. Jinak na mytí používám kde co, co se zrovna naskytne, nemám nic vyloženě oblíbeného. Hodně kupuji tablety v DMku, ale zrovna tak mám vyzkoušený Somat, W5 z Lidlu, Jar… atd.
Ahojte, my máme fľaštičky od značky NUK, dávame ich do hornej priehradky myčky, neumývame ich však s nádobím, ktoré je po jedle, to by mohlo zafarbiť láhev. ![]()