Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Twitter no právě, náš by nechápal za co dostane ale u něj stačí zvýšit hlas a říct ne, nesmíš. Sice řev ale moc dobře ví co nesmí dělat ![]()
@Anonymní píše:
Nepochopil a bojujeme s tím od jeho roka věku. Dostal facku, na zadek, kousla jsem taky. Kouše dál a kromě toho nás začal i placat přes zadek, když si myslí, že jsme udělali něco, za co zasloužíme trest. Když jsem ho kousla, tak jsme se dostali do fáze, že on kousl a dal mi ruku, abych ho taky kousla.
Proto hledám tip od rodičů autiku, jestli mi neporadí něco, co jsme ještě nezkoušeli, když na něj nezabírají metody na zdravé ale vztekle děti.
dost dětí dělá nějakou podobnou lumpárnu - nejdřív je potřeba zjisit proč to dělá a až pak to řešit - může to být klidně tak, že chce pozornost, a tímhle se mu jí spolehlivě dostane. Pokud to tak je, stačí přidat pozornosti v „hodném“ období, v případě kousání zabránit kousnutí, ale nedávat najevo emoce - naštvanost, zvyšování hlasu,…
@analoja aktuálně je to v rámci posledního stupně sebeobrany. Něco mu nedovolím, zakážu, odnáším ho pryč, dělám něco násilím. Dneska jsem mu nedovolila skákat z linky. Vysvětlila jsem mu to. Sundala jsem ho. Pak jsem ho odnášela a on rafnul.
Včera mě rafnul, když jsem mu chtěla dát správně boty. Obul se obráceně, tak jsem mu vysvětlila, že je má špatně, navrhla jsem mu, jak to vyřešíme, zkusila jsem ho přezout… Kousnul. Nakonec šel v botách opaně, protože jsme museli jít.
@Markéta80 u nás taky stačí říct, že nesmí a ječí, ale během 2-3 minut se rozesměje zkuší to znovu a znovu.
Aha, takže bych řekla vztek, který neumí zvládnout - tak zkus nabídnou alternativu - řict mu, že chápeš, že má vztek, ale kousat se nesmí, ať třeba místo toho bouchne do polštáře
samo, že to nebude hned, chce to trpělivost a důslednost
@analoja to jsme zkoušeli, ale on nechápe, proč je v pořádku bouchnout do polštáře, ale je problém si bouchnout do maminky.
Nebo hází věcmi. Prohlíží si knihu a najednou ji po někom/něčem mrskne.
@Anonymní píše:
@analoja to jsme zkoušeli, ale on nechápe, proč je v pořádku bouchnout do polštáře, ale je problém si bouchnout do maminky.
Chce to čas a hlídat, aby tě nekousl, můj aspík taky kousal, někdy v začátcích školky si to vybavuju a už to nedělá. Jednou mu to docvakne.
A vysvětlení - maminku to bolí, polštář ne.
@Anonymní píše:
nechcete vyhledat jiného psychologa? Co na to říká váš pediatr? Určitě jste se zmínila.
Agresivita může pramenit z různých věcí. Vůbec to nemusí mít nic společného s autismem. Chtělo by to najít příčinu, pokud si nevíte rady poproste pediatra o další vyšetření. Pokud nezabírají ani fyzické tresty, přes zadek atd.. tak nevím. Může mít i úplně jinou poruchu osobnosti. Anebo je to je vzdorovitý kluk.
@Twitter nám právě doktorka řekla, že je rozmazlený a má dostat pořádně na zadek, aby ho to přešlo.
Je na něm vidět, že ví, že to nemá dělat, ale pořádně nemluví, tak se jinak nevyjádří.
@Anonymní píše:
@Twitter nám právě doktorka řekla, že je rozmazlený a má dostat pořádně na zadek, aby ho to přešlo.
Je na něm vidět, že ví, že to nemá dělat, ale pořádně nemluví, tak se jinak nevyjádří.
Tak takova dokotorka by potrebovala kousnout! To je nesmysl, sama chapete, ze syn s tim ma problem uz 2 roky a nejde mu to vysvetlit a fyzicke tresty taky nepomohly. Podle mne pomuze az cas a trpelivost. Jak uz tady psali, bud mu odvest pozornost, aby ke kousani nedoslo, snazit se predchazet tem situacim a nebo mu pak fyzicky zabranit kousnuti, treba kdyz zjisti, ze na to fyzicky nema, nebude se uz o to ani pokouset. Rozhodne agrese bude u nej vyvolavat zase jen agresy. Sama dobre vim, ze jsou situace, kdy se tomu bohuzel nelze vyhnout, pak musi ale jeste fungovat to, ze jste vetsi a silnejsi a dokazete se ubranit. Dela to i na verejnosti? To, jestli ma autisticke rysy, nebo je mel a ztratil je, to vite sama nejlepe a je to hlavne hodne pozitivni vyvoj a hlavne, kdyz se nehorsi. Budte za to rada a tohle se casem vyresi, v hlavicce se mu to bude vic a vic rovnat a az mu bude 10, tak mu tom bude vypravet ![]()
@Kassor ona pozornost moc odvést nejde. Z jeho strany to je sebeobrana, tu věc mu musím zakázat, aby si třeba neublížil, nebo bych mu musela ustoupit, což taky není ideální, jako tomu nezabránim, když ho držím, aby neudělal něco jiného. To stejné je házení. Tam dodnes nechápu, proč najednou hodí. Občas se trefí a jsou to hnusné modřiny.
Ale jinak to chápu a je to způsob, co užívám nejvíc.
@Anonymní píše:
@Kassor ona pozornost moc odvést nejde. Z jeho strany to je sebeobrana, tu věc mu musím zakázat, aby si třeba neublížil, nebo bych mu musela ustoupit, což taky není ideální, jako tomu nezabránim, když ho držím, aby neudělal něco jiného. To stejné je házení. Tam dodnes nechápu, proč najednou hodí. Občas se trefí a jsou to hnusné modřiny.
Urcite bych oslovila nejakeho jineho kl. psychologa a resila to s nim. Uz jen to, ze nemluvi je zvlastni. Minimalne by vam mohl poradit co s tim, ze je zly.
@Twitter píše:
Urcite bych oslovila nejakeho jineho kl. psychologa a resila to s nim. Uz jen to, ze nemluvi je zvlastni. Minimalne by vam mohl poradit co s tim, ze je zly.
On není zlý. On se jen neumí ovládat a nedomýšlí následky. Mluvit umí, ale hodně špatně.
Asi začnu tím, že se znovu ojednáme k psycholožce a zkusíme víc návštěv.
@Anonymní píše:
Davate mu nejake vitaminy? Ted mluvim treba o rybim tuku, atd… Nam pomohly, uzivame uz mesice Eye Q olej, vyzivuje mozek a mala se dost uklidnila a rozmluvila…
@Kassor od 1,5 roku mu dávám rybí tuk. V té době udělal obrovský pokrok. Začal reagovat na jméno a začal rozumět. Od 2 let ukazuje. Do té doby nic.
K psycholožce jsme měli jít za půl roku. Objednám ho dřív a uvidím, co mi řekne.